Какво има след смъртта извън християнския догматизъм

• 44 485
  • 684
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ако пък държиш на недостъпна за човешкия мозък информация, отиваш при реинкарнатор /опитен, защото е доста опасно/, подлагаш се на хипноза и я имаш информацията. Мен лично, малко ме е страх.
Само хора с изключително слаба психика, да не кажа зомбита, допускат да бъдат хипнотизирани.
Да се оставиш някой да те хипнотизира означава, че нямаш абс никакъв контрол върху собственото си тяло и съзнание.

Това само религиозен фанатик със силно фанатизирана психика може да го твърди и изобщо не е вярно. Много филми си гледала, а те са като Библията - описват се историйки, наподобяващи реалността, но далече от нея.

Лилянa, Гугъл работи и на английски... Опитай на този език.

# 196
Ако пък държиш на недостъпна за човешкия мозък информация, отиваш при реинкарнатор /опитен, защото е доста опасно/, подлагаш се на хипноза и я имаш информацията. Мен лично, малко ме е страх.
Само хора с изключително слаба психика, да не кажа зомбита, допускат да бъдат хипнотизирани.
Да се оставиш някой да те хипнотизира означава, че нямаш абс никакъв контрол върху собственото си тяло и съзнание.

Това само религиозен фанатик със силно фанатизирана психика може да го твърди и изобщо не е вярно. Много филми си гледала, а те са като Библията - описват се историйки, наподобяващи реалността, но далече от нея.

Joy

# 197
  • София
 Tea13, не е ли противоречие с догматичната ти религия да се интересуваш от сатанински/зомби практики? Не рискуваш ли вечния живот, четейки в една такава тема (която си позволява още от заглавието да допуска, че има живот извън християнството, както и смърт, неописана в Библията?!)? Или си на поход да просветлиш невежите? Ако е последното, гледай да не твърдиш смехории за неща, които очевадно са далеч от интересите и познанията ти, че сама демонстрираш невежество... Wink

# 198

Невъзможно е. Как да се обясни нещо извън нашето измерение и възприятие?

А откъде тогава знаем, че съществуват?

# 199
  • София - Рим и обратно
Aко не беше тъжно, щеше да е смешно.

Но така от скука - можеш ли да приложиш научно доказателство за твърдението си Joy

# 200
  • София

Добре, но от друга страна, не е ли малко ограничено да се считаме за единствен и най-висш разум в измерение, чиито причинноследствени връзки не можем да предвидим и контролираме?! Ние и това около нас ли е предела на развитие и съществуване?! - надали...

# 201
  • Ямбол
Ние не се считаме за висш разум, просто не знаем за по-висш от нас. И някой използва това незнание, един за да си продава книгите и филмите, друг в опит запълни тази празнина, измисля какво ли не, но никой още не е дал смислено, логично, непоклатимо твърдение и обяснение.

# 202
  • София
Ние не се считаме за висш разум, просто не знаем за по-висш от нас. И някой използва това незнание, един за да си продава книгите и филмите, друг в опит запълни тази празнина, измисля какво ли не, но никой още не е дал смислено, логично, непоклатимо твърдение и обяснение.

Ок, но не можем да не признаем по-голямата сенситивност, която някои хора притежават извън логиката, доказателствата и непоклатимите твърдения, нали?! Тя и любовта трудно се доказва, лесно се манипулира и все пак хората вярват, че е незаменима част от живота на всички (без да търсят формули за доказването и) ... Wink

# 203
  • Ямбол
Любовта е чувство, усещане. Фройд има някакви идеи за нея. Освен това е доказано какво се случва в организмите ни, когато сме влюбени. По-голямата чувствителност(сенситивност) на някои хора е възможно също да има просто обяснение, в момента се сещам за засилените възприятия при слепите.
Дори и така да е, нищо не ме води до заключението какво има след смъртта.

# 204
Aко не беше тъжно, щеше да е смешно.

Но така от скука - можеш ли да приложиш научно доказателство за твърдението си Joy

Кафе с мед, имах доста по-високо мнение за тебе. Разочароваш ме.

# 205

Добре, но от друга страна, не е ли малко ограничено да се считаме за единствен и най-висш разум в измерение, чиито причинноследствени връзки не можем да предвидим и контролираме?! Ние и това около нас ли е предела на развитие и съществуване?! - надали...

Ама двете неща как са свързани? Някои неща не ги знаем и няма и да ги разберем - но пак ще кажа - няма нужда да си измисляме с какво да запълваме празнините.

Като не знаем и не разбираме - просто го приемаме и търсим смислено обяснение.

# 206
  • София - Рим и обратно

Кафе с мед, имах доста по-високо мнение за тебе. Разочароваш ме.
Много лесно се разочароваш.
Както и лесно явно поставяш категорично определение за неща, които не разбираш. Не твърдя, че аз ги разбирам много повече, но поне си давам възможност да попрочета, преди да отрека.

# 207
  • Варна
Вярно е че има много неща, които не можем да възприемем и да си обясним.
И все пак каква е логиката да приемем точно определено необяснимо обяснение, след като съществуват милиони хипотези и възможности?

# 208
  • София
Вярно е че има много неща, които не можем да възприемем и да си обясним.
И все пак каква е логиката да приемем точно определено необяснимо обяснение, след като съществуват милиони хипотези и възможности?

Нищо определено не се налага да приемем, всеки приема по свое усмотрение някоя от милионите хипотези, а тук си обменяме мисли. Логика в това или онова така или иначе няма...включително в религиите, в някои медицински случаи, в много, много ситуации! Такъв е животът.

# 209
  • София - Рим и обратно
Да уточня, говорех за хипнозата. Дразнят ме изсилени, неподготвени изказвания. Поне това е нещо, което е реално. Не е като да търсим мъртвец за интервю като доказателство.
Защото тук май много малко хора са склонни да разсъждават, да обменят мисли. Всеки втори пост е "ама това не е доказано". Ами не е. Иначе защо да се напъваме да мислим по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт