Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се прави сапун за мазна или суха кожа?
Откъде се закупуват продуктите за сапун и как се работи с глицеринова основа?
Как мога да оцветя сапуна си без използване на химикали?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се прави сапун за мазна или суха кожа?
-
Откъде се закупуват продуктите за сапун и как се работи с глицеринова основа?
Глицериновата основа може да бъде намерена в магазини за козметика или онлайн. За работа с нея, тя трябва да бъде нарязана на парчета и разтопена в микровълнова фурна или водна баня. След това маслата, ароматите и други съставки могат да бъдат добавени към стопената основа. Ексфолиращите частици, гъбите и растителните оцветители могат да бъдат закупени от специализирани магазини за козметика или онлайн.
-
Как мога да оцветя сапуна си без използване на химикали?
-
Как се разтапя глицериновата основа и какви са тънкостите?
-
Какви са основните стъпки за правене на сапун от готовa основа?

.
, за тяло и за коса. Правила съм сапун с NaOH и по горещия метод, но не е толкова щадящо за маслата в състава му, някои са доста чувствителни на затопляне, етеричните също. Имам и течен сапун зад гърба си, тоест такъв с реактив KOH, който ми е супер за косата. Много готина база е за игра с най-различни съставки. Ако бях попаднала навреме на темичката, щяхме да спасим сапунчето на Анди 2
. Кофтито в случая е, че никога не съм правила сапуни и ще трябва да ми се обяснява съвсем като на малко дете