Автоимунен тиреоидит на Хашимото (20)

• 72 582
  • 723
  •   1
Отговори
# 75
  • София
магнитче, ти докато бременееше колко често изследваше тсх?

прегръдки на всички!

На 30 дни Simple Smile

# 76
  • Пловдив
desdemona,чакаме и теб с подобни стойности на ТСХ идните дни,хайде,че вече ни е време и на нас да приключваме с тези наши прословути процедури Hug Hug Hug

# 77
desdemona,чакаме и теб с подобни стойности на ТСХ идните дни,хайде,че вече ни е време и на нас да приключваме с тези наши прословути процедури Hug Hug Hug

Ох дано, дано!  Praynig Praynig Praynig Благодаря на всички ви за положителната енергия Hug! Бъдете здрави и Gugito  Hug дай боже, още тази година да сбъднем своите мечти  Praynig! Аз, не съм спряла да го вярвам!  Peace

# 78
....
ina.gg, добавих те в списъка. А дали това сърцебиене не се дължи на нещо друго? Била ли си на кардиолог?
...

Мерси, за добавянето към списъчето Hug Разказвам следното: точно преди коледа (последната) няколко дена много силно сърцебиене - пулс 160-170 щях да припадна на два пъти, едва се завлякох на дежурен кардиолог... първи ден - няма ти нищо на сърцето, виж си щитовидната. Втори ден - друг кардиолог - о, съмнение за миокардит, пак си виж щитовидната, изписва ми бетаблокер, пия... Пулса продължава... Трети ден - почвам кашлица - отивам на УНГ - фарингит, пак си виж щитовидната, изписват ми антибиотици. Пулса продължава... Четвърти ден - отивам на интернист - залагам си дипломата, казва лекарката имаш пневмония - стягай си багажа и в белодробната. Отивам - да пневмония, разбира се и на кардиолог минах - нямаше ми нищо на сърцето, поне така казаха, но всичко ми отдадоха на щитовидната, разбира се, още на втория ден си направих изследвания на хормоните, всичко си беше в норма, а пък ендокринолога ме препрати при кардиолога... един омагьосан кръг... В крайна сметка лежах 7 дена в болницата с двустранна пневмония. Но пулса си го имам нон-стоп, според кардиолозите нищо ми няма. Не прекалявам с кафе, шоколад и захарни храни, кафе не пия всеки ден, чат-пат ако кръвното усетя че ми пада, шоколад и сладко в определени дни в седмицата ям.... та така...

И друг въпрос, защо толкова ви коригират дозата, след като ТСХ ви е в норма?  newsm78 Аз от година почти пия все по 0.50 и ми варира между 2.и малко до 4 някъде.

# 79
магнитче, ти докато бременееше колко често изследваше тсх?

прегръдки на всички!

На 30 дни Simple Smile

И аз така, всеки месец на изследване на ТСХ-то, често сменях дозите, че играеше много, но пък всичко си мина нормално.

# 80
При мен пък ТСХ почти не мръдна през цялата бременност задържа се около 1.75 и не са ми променяли дозата, а да си призная така съм се успокоила,че още не съм правила изследване и  саже си пропускам от време на време хапчето  Embarassed

# 81
  • София
Ох, м-и, недей така, че аз точно по този начин от 0,018 си докарах ТСХ над 9  ooooh!

# 82
  • София
Петя78, кажи, моля, какво ти предписа д-р Тодорова за пролактина, че ми стана интересно.

Мен са ме стимулирали с Клостил, но освен че набързо образувах 2 кисти (на яйчниците), друго не се получи. Тогава не съм изследвала ТСХ.

Магнитче,
за Йодасепт викаш си питала......  Grinning Кажи как е бебо?

# 83
  • Русе
Zazzy , за пролактина трябва да пия по едно хапче достинекс през 3 дни. Пия едно, три дни почивка и на четвъртия пак едно и така до началото на стимулацията. В интерес на истината за после не знам, но като се срещна с нея ще я попитам. Мисля да си взема час за Тодорова след опита. За ТСХ - 1,78  , си продължавам със същата доза от 50 микрограма, а от деня на стимулацията трябва да вдигна на 75 микрограма Еутирокса.

# 84
Петя78, много се радвам, че не си останала разочарована от д-р Тодорова, а дори напротив!
Препоръчайте някакви комбирани витамини, подходящи като за нас - без йод.

# 85
  • София
Магнитче,[/color] за Йодасепт викаш си питала......  Grinning Кажи как е бебо?

Laughing питах да, защото в упътването пише че за нас не е подходящ  Mr. Green е може да се ползва и от такива като нас Mr. Green бебчо,да чукам на дърво е добре,расте,вече е голямо момче,прави доста неща Grinning много ни е сладичък  Heart Eyes

Днес се видях с Начев:) аз доволна Mr. Green м,да ви кажа,че дрисък например може да повлияе на резултата на ТСХ Mr. Green нали ме беше хванал чревен вирус и го попитах е ли може нали..той, каза че ако е разстройство и повръщане-да,може и дефакто последния ми резултат едва ли е реален,защото още не ми беше минал вируса го изследвах това ТСХ и си оставам на същата доза 75 заради кърмата,ако нямах кърма щеше да я намали и сега чак м.12.м 1 каза да пусна ново ТСХ да видиме как е, огледа и щитовидната ан ехо и слава Богу не съм за операция,възела си е там,но не е мръднал,дай Боже да не мръдне никога Praynig и такааам...

Сети Бети- не пий никакви витамини, яж колкото може плодове и зеленчуци,аз дори по време на бременността не съм близнала синтетичен витамин Simple Smile

# 86
  • до една звездичка
Отчаях се вече, момичета! Вчерашното ми ТСХ е 65. Sad
Сега вече съм в размисъл: дали последната ми стойност от 237 не е била вярна, и съм го смъкнала до 65, или е била 25, и съм го качила до 65, въпреки лекарствата....
Не знам какво да мисля, кого да питам, как да се лекувам - наистина се отчаях...

# 87
Хм, Дега, я кажи всичко - къде се изследваш, какво ядеш и пиеш в деня на изследването и предния ден, някакво натоварване - физическо, психическо? Някакво неразположение? Какви са тези шантави резултати? То нали предния път като се изследва повторно и излезе, че 237 не е верен резултат  Thinking

# 88
  • до една звездичка
Ами - не знам.
В едната лаборатория беше 237, в другата - 25.
И аз повярвах инстинктивно (а може би и защото така ми се искаше) - на втория.
Обаче сега се замислям....
Как може да е 65, при положение, че съм си пила лекарството през това време???

Преди изследването - естествено - нито пия, нито ям.

# 89
  • Сфия
Дега, наистина много странно... А сега в коя лаборатория го изследва от двете? На каква доза си? Вижда ми се нереална цялата работа. Да не би да пиеш някакви хапчета, които намаляват действието на тироксина? Интересно е, че повечето хапчета имат явно отношение към него. Начев ми беше казал да му звъня за абсолютно всяко хапче, което ми изпишат, без значение какво е, дозри за витамини. И така се оказа, че както и Талцида, който пия за стомаха има отношение към Тироксина, така и витамините за бременни дори. Калцият и желязото влияели на абсорбацията на лекарството. Трябва да ги пия с 10 часа разлика. А заради Талцида просто ми качи дозата. Дори фолиевата киселина трябва да се пие според него с 8-10 часа разлика. Я помисли за нещо в тази посока!...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт