Автоимунен тиреоидит на Хашимото (20)

• 72 524
  • 723
  •   1
Отговори
# 705
  • София

Поне се надявам, че TSH-то ми като е 0.10 (т.е. под 2) значи имам шанс да забременея.

Ти и с ТСХ над 2 може да забременееш принципно, и с по-високо са забременявали Peace
На мен ТСХ 0.10 ми се вижда ниско,каква е долната граница?

# 706
  • София
PIPILOTE   202uu
Angeli777, този личен лекар наистина е за убиване fight Просто не мога да повярвам, че и в чужбина има лекари, които си позволяват да говорят подобни неща..... А иначе и аз смятам, че не трябва да се притесняваш. Има много хора с възли на жлезата и ако не са големи, следят се и доктора е преценил, не се оперират.

veseto87, напълно е възможно Лукрина да е оказал влияние. Той се изчиства от организма за около 6 месеца до колкото знам.

# 707
....На мен ТСХ 0.10 ми се вижда ниско,каква е долната граница?

TSH 0.10 L при реф.ст-ти 0.40 - 4.50 

magnet_for_happiness, излиза, че с TSH 0.10 аз реално съм под референтните стойности  newsm78 Луда работа.

Merelenda, благодаря за включването и за информацията. Ще се опитам спокойно да си изчакам следващия месец прегледа при доктора и надявам се да се разбере какво ми е.

# 708
Момичата извинявам се ,че се намесвам в темичката, но тук май най подробно коментирате.та накратко на въпроса ми...след раждането явно нещо ми се побъркаха хормоните на ЩЖ.
Като се гледам имам всички признаци на хипер ф-я.
Сматам да направя контрола на хормоните в Токуда.
Доволни ли сте от там ..специално за хормони на ЩЖ.
Повечето лекари пращат в Бодимет.Не ми е удобно там и трудно ще стане...та се чудя за Токуда,че ми е близко и удобно.
Мерси предварително  bouquet

# 709
  • София
Бъни ТСХ, Фт3,ФТ4, ТАТ,МАТ по-добре или в Кандиларов или Бодимед....

# 710
  • София
Бъни ТСХ, Фт3,ФТ4, ТАТ,МАТ по-добре или в Кандиларов или Бодимед....

Peace

# 711
Бъни, защо първо не отидеш на ендокринолог и той да прецени кои да ти пусне и къде ?
Не знам при вас как е, то предполагам навсякъде има и доктори с предпочитания към лаборатория. Някои имат договори, други просто вярват на определени лаборатории и т.н.

# 712
  • София
Това, че доктора е сключил договор с лабораторията да я рекламира не я прави най-добрата.  Peace

# 713
Това, че доктора е сключил договор с лабораторията да я рекламира не я прави най-добрата.  Peace
Точно Peace
Затова като ме пращат настойчиво някъде съм с едно наум.
Много отдавна се чудя защо повечето рабятят с Бодимед или Кандиларов..просто там някак с различна методика за по точен резултат ли работят newsm78
Ако е така да се прежаля да отида чак до там предвид, че бебето ще ореве блока без мен #Crazy
До Токуда ми е доста близко Rolling Eyes и затова питах дали има следили се там..ама явно няма.

# 714
  • София
Бъни, в Лозенец ли живееш? Има една Кандиларов на НДК, която е сравнително близко.

# 715
Това, че доктора е сключил договор с лабораторията да я рекламира не я прави най-добрата.  Peace
Да, така е, затова съм го и написала, че имат договори или вярват на определени. Peace Не съм казала, че те са най-добрите!

Но принципно, кое решава за една лаборатория, че е най-добра? Кой определя дадена лаборатория за добра? Освен привидната за нас работа на лаборантите, аз лично не знам кое е определящо за доброто име на лаборатория.

Моят лекар  "се славеше" именно с предпочитания към Лаборекспрес Варна. Моите изследвания са от съвсем различна лаборатория. Бяха ме предупредили, че най-вероятно ще ме върне за нови, но нищо такова. Погледна ги, погледна името на доктора подписан под изследванията и каза - няма проблем. Можеш да продължиш да се изследваш там.
Единствено ме прати за ТРАК в Лаборекспрес, защото в другите не правят изследването.
Като гледам и останалите му пациенти се изследват на различни места.

Правила съм различни изследвания в различни лаборатории и никога не съм се замисляла, "добра ли е лабораторията или не"? Затова питам, кои са факторите, които определят една лаборатория като най-добра, че да съм наясно? Може би модерната апаратура? Thinking Или самите доктори? newsm78
Изследвания не са ми върнали, но една докторка наскоро, имаше предпочитания при кого да се изследвам. Лаборатория Рамус, която има модерна апаратура. Недоволна останах от взимането на кръв, но иначе относно резултати не знам.

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 09:43 от Merelenda

# 716
Малко изместих темата  Embarassedза което пак се извянявам.
Merelenda точно в Рамус-в София обаче, правех доскоро всичко и много бях доволна от лаборантката там...внимателна, слага ръкавици без подкана и т.н.
За точността на изследванията се надявам всичко да е било ОК, че и като бременна там ходих.
Ще питам доктора при когото ще ходя дали приема резултати от съответната лаболатория.
Ще ви пиша какво е станало Peace

# 717
  • В градината...
Здравейте, след като изместихте темата, аз да  я понаместя Simple Smile
Вече около 20 дни съм на еутирокс. Но мисля, че още преди седмица усетих някаква разлика - може и да е от времето, незнам, но вече не съм толкова нервна и сприхава. Чудя се дали е възможно толкова бързо да ми се пооправят хормоните? Случвало ли ви се е?

# 718
perunika аз мисля, че е напълно възможно. При мен горе долу за около месец може и по-малко се усетиха промените откъм намаляване на бързата умора и сърцебиенето отмина с наместване на точната доза. Радвам се, че се чувстваш по-добре!

# 719
Да, нормално е да действат в такива граници. Някои доктори дори правят изследвания на 20 дена, да видят как действа дадено лекарство, но повечето правят след по-продължителен прием. Обикновено в началото, на месец и половина.
Супер, че се чувстваш страхотно! Аз като почнах да пия лекарствата, подобренията започнаха на 3-ти ден. Peace

Общи условия

Активация на акаунт