Отговори
# 270
  • София
 Днес беше и нашата първа РС. Идея си нямахме коя ще е учителката на Мими. За радост съм очарована от госпожата. Възрастна, цял живот е била учителка в това училище. Други майки, които са запознати повече от мен, споделиха след срещата, че отзивите за тази учителка са много добри. Доста строга изглежда, но в същото време мила и усмихната. За всяко детенце беше приготвено много мило писмо, което Мими така развълнувано прочете вкъщи, че аз се разплаках. Blush Стаята им е прекрасна, нови чинове, хубав паркет----предоволна съм. Дадоха ни и списък, почти всичко така или иначе сме си купили. Даже започнахме да събираме и парите за учебника по английски. Толкова ми е развълнувано, голямо мислене му ударих цяло лято коя ли госпожа ще ни се падне. За радост и целия предучилищен клас си продължава заедно и в първи клас, децата се познават, родителите - също.
  Човече, не купувай според мен нищо. Нали се сещаш че на 15 няма да започнат да учат. Спокойно следобяда ще си напазарувате, че и на 16....наистина да не стане така да купуваш два пъти.

Последна редакция: ср, 07 сеп 2011, 22:22 от Валенцето

# 271
  • Чикаго / София
Не се сърди, човече много е хубава София. И тоалета си го бива. Аз не бих купувала нищо на твое място. Те нама от15ти веднага да почнат да учат и да им трябва всичко което ви искат по списъка. Ще имаш време на 16, 17 и след това да накупиш всичко необходимо.

# 272
Мина ли родителската среща при вас? Чета, че някъде учителките искали да се съберат пари и да се купувам еднакви моливи, боички, букви, пръчици и т.н.
Нашата е чак на 13-ти и се чудя да купувам ли всичко от списъка, да чакам ли...
От 18 ч. е, каквото и да кажат, ще е късно за пазаруване, на 14-ти имам рожден ден, не знам дали ще успеем да обикаляме и става сложно, да не се окаже, че ще даваме два пъти пари  Tired

Готови сме с тоалета за 1 учебен ден  Simple Smile облече се и не иска да го свали, успях поне обувките и чорапогащника да махна, че ще се свари в тая жега  ooooh!
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/1klas1.jpg
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/1klas.jpg

Чоколина, много грация, много, страхотна Heart Eyes

Прекрасно дете  bouquet

# 273
 Днес мина и нашата родителска среща.  FlutterАз съм много доволна ,ще бъдем при госпожата при която исках.На стаите  е направен основен ремонт, нови чинове, дъскал шкафчета .... много е слънчева и  уютна. Имаме много цветя.При нас са две паралелки.Купихме всичко необходимо.
Но, някои неща ще трябва пак да купувам,че малката днес ревна, иска пръчки, дъска пластелин Mr. Green Чакаме вече с нетърпение 15 септември.

# 274
  • В светлината на слънцето
Не се сърди, човече, прекрасна е първокласничката.  Hug И тоалетът й е чудесен.   bouquet

# 275
  • Варна
Благодаря ви, момичета! Hug

Никол, София е прекрасна (както винаги!), много хубав тоалет сте й купили.  Peace

SZA, няма промяна при нас, отказах се да говоря с директорката. Доста мислихме и си говорихме с мъжа ми (а и с майка ми, която също е учителка) - тази госпожа, при която исках да бъде Симона, е пожелана от 95% от всички, подали заявления; всички, записани в класа й са с някакви протекции и ходатайства; нищо чудно впоследствие жената да е подложена на натиск по всякакви поводи, като се започне от съвсем елементарното (но толкова важно за мъниците) участие в тържества и представления... Засега се надявам с времето да се харесаме с учителката, която ни се падна, и се стремя да не предавам собствените си настроения и резерви на детето... Tired

Нашата родителска среща е утре. Peace

# 276
Да се запиша и аз в тази тема  Hug

Май се вълнувам повече то самия първокласник. По скоро ми е притеснено, тъжно, че толкова бързо порасна. Но такъв е живота...Днес купихме и последните неща от списъка и сме в очакване на големият ден. Утре вечер ще бъде родителската среща, да видим какво още ще поискат, защото на първата събраха една сума, за освежаване на стаята.
Моят син ходи на плуване и айкито, за сега не мислим да го спираме. Освен ако това не се отрази на ученето му.

# 277
  • София
Ние утре имаме РС, в класните стаи. Което предполага вече да знаем кое дете в кой клас е, ама не. Още няма нищо в сайта.
И си говорихме с мъжа ми - ако детето е при най-нежеланата и 'гадна' учителка какво ще правим - и двамата сме на мнение, че ще оставим така нещата. Но да видим утре.
На всички ли са ви искали пари на РС? С колко да тръгна, 50лв? На предварителната среща казаха, че само за учебници ще събират, беше около 25лв сметката, но не са казвали, че ще е преди 15.09.

# 278
Нашата РС мина днес. Ще оставят възможно най-много от учебните пособия на място в у-ще.
Ще циклим и лакираме пода, който представлява дюшеме, боядисано с блажна боя. Доста олющена.
Други ремонти не предстоят. Единствено по 15 лева за четирите помагала още събираме плюс някой лев за резерва.
Има перспектива за балета, много се радвам.
Освен това детето ходи на йога и вероятно вече по-активно ще се посещават курсовете по керамика в читалището, които са страхотни!

# 279
  • Magrathea
Никол, чудесна е София.  Hug
Аз успях да довърша тоалета за 15-ти в събота. Оказа се леко трудно да се намери изчисена, семпла блуза и жилетка в бяло/кремаво.  Но успях. Взех и един бял тънък чорапогащник и вече всичко е на линия. Накарах Нели да се облече да видя как стои всичко накуп. Снимки след 15-ти Mr. Green
Иначе днес получих от ebay онова шише с филтър, което се обсъждаше по-рано. Засега съм с положително мнение- хареса ми вкуса на водата. Според мъжът ми няма разлика м/у шишето и каната Брита като вкус.
В петък ще накупим и тетрадките и останалите неща и ще остане само букет за 15-ти, заредени батерии на фотоапарата и много настроение  Sunglasses
Ех, не остана:-)

# 280
  • София
Привет!

Записвам се и аз да ви следя като майка на първокласничка. Марги е на 6 години, но миналата година беше на предучилищна в същото училище и вярвам, че ще се справи.

Не съм купувала още нищо, имаме РС утре, но и повечето неща ще са от миналата година. Хареса ми идеята с конуса, може би ще се заема да направя нещо такова за изненада. Подаръци няма да взимам  Stop - конуса й стига.
За дрехи за 15ти няма да пазарувам специално - има си спретнати дрешки, които ще свършат работа. Извънкласните занимания ще са плуване, танци и английски. За английския разчитам на занималнята (частна) - фенове сме на госпожата от миналата година още, а и няма да я взимаме/водим допълнително. Танците са си в училището, вечер, 2 пъти седмично, а плуването - събота и неделя, близо до нас. Обмислям и втори английски в Британика, че ни е в блока на баба, но като науча цените ще реша. Нашето училище е далече, ще се водим с кола от Симеоново до Младост, а логистиката със занималнята ще я осъществи майка ми.
Общо взето програмата ни е като миналогодишната, само плуване прибавям, но то е в почивните дни, в които и без това трябва да се измисли нещо приятно за правене. Без помощта на бабата не ги виждам нещата  Thinking

Някой спомена за еднократни подложки за тоалетна - моля, кажете откъде се взимат. Тоалетната на 1я етаж е ремонтирана, със седалки, съответно и големите идват  Confused Клекалата не били по европейски стандарт, затова вече не се правели такива.

И още едно питане - ще се пишете ли доброволци в настоятелството на класа? Миналата година бях, но не съм сигурна, че ще ми остава време. А пък ми се иска да участвам по-активно, да имам повече поводи да влизам в училище и да се срещам с учителката. 

# 281
  • София
Мина и при нас РС, с голямо нетърпение я чаках, но си заслужаваше. Доволна съм от всичко, от учителката (която до днес не знаехме коя е), от обстановката в току що ремонтираната стая, от организацията на самата РС. Имам и списък, и отговори на многото ми въпроси. Пожелавам си да върви по вода и с лекота процеса на обучение, дано и детето да е доволно и да се чувства добре.

Чудна е София и каква е пораснала, да ти е жива и здрава!
За малко да сме в едно училище, но в крайна сметка се отказах.

# 282
Никол, София е невероятна сладурана!

Нашата втора родителска беше снощи. Оказа се, че съм объркала тетрадките и сега трябва да купувам нови, но това да ми е проблема. Стаята е с нова, алуминиева дограма. Имат шкафчета, нови чинове, паркетът е изциклен.
На 15.09 искат да сме в училището в 8.45. Малката чака с нетърпение вече да става ученичка.

# 283
  • София-България, Израел - където си поискам
Не се сърди човече, прекрасна е София. Да е все така усмихната  bouquet и тоалета за 15 е много хубав и много добре ѝ стои Peace
Днес съм на РС и ще разбера в кой клас ще е моя първолак и при коя учителка, дано има късмет Peace
http://www.hera.bg/s.php?n=1623 ето и нещо интересно

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 08:41 от jakinik

# 284
Ние имаме едно познато дете в друго училище с басейн, детето каза, че всички деца се разболели през зимата и спрели басейна newsm78
Синът ми ходеше на плуване ...

Винаги има болни деца, за съжаление, винаги ще има болни деца. Неизбежно е.
Плуването, разбира се, може да е медицински противопоказно за детето в определени случаи, но при нормални обстоятелства- е препоръчително дори! Peace
Еййй, една здравомислеща жена

Общи условия

Активация на акаунт