Професия "учител"

• 500 170
  • 4 520
  •   2
Отговори
# 1 215
  • Пловдив
Няма как да подадеш молба, щом не е обявено място, защото даденото училище може да се случи да не обяви изобщо такива, или да не е по нейната специалност.

# 1 216
  • Балчик
Не разбирам какво толкова му е грозното на това да подадеш молба, когато няма обявено място? Понякога директорите не обявяват веднага свободните места, така че може да и излезе късмета някъде  в този вариант.

Просто ще я връщат и няма да и приемат заявленията.И при нас е така- не вземаме заявления, ако няма обявено място.

# 1 217
  • Пловдив
Освен това - какво значи, не обявяват местата веднага? Директорите са в правото си да обявяват свободните места по всяко време, стига само да ги има. За всяка нова учебна година могат да ги обявяват грубо казано между 16.06 и 15.09, поне от наблюденията ми в сайта на РИО-Пловдив. И когато има обява, която отговаря на моята/твоята/ нечия друга специалност, се кандидатства по нея.

# 1 218
  • Пловдив
Ми не е грозно, на мен ми е смешно. Да даваш молба за нещо, което го няма. Все едно да отида в някоя банка и да подам молба за заместник директор без да ме е еня, че няма обявено такова място.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 1 219
То и да подадеш молба не е гаранция, че като има място някой ще се пресети за тази молба и ще я изкара от архива. Даже напротив, рискува да изпусне мястото, защото остава със заблудата, че има подадени документи.

Едно време исках така да подавам документи в банките и отидох при един директор, оня директно ми каза, че "бутал" документите в един шкаф и ако се сетил дърпал от там на посоки. После се оказа, че хич не стига до тоя шкаф  Crossing Arms

# 1 220
Знам, че има директори, при които има свободни места, но не ги обявяват веднага, а изчакват. Мисълта ми беше, че ако отиде в такова училище, където не е обявено свободно място, но е налично, може да има късмет и директора да я одобри и да я приеме на работа, един вид като единствена кандидатка. Знам за такива случаи и за това го предлагам, като вариант.

# 1 221
Знам, че има директори, при които има свободни места, но не ги обявяват веднага, а изчакват.
А каква мислиш, че е причината да не го обяви, ако все пак съществува?!
Едва ли е , защото очаква най- пробивния да го потърси.

# 1 222
Мястото не се обявява, защото за него има човек, когато се обяви и отиде някой , отговора е назначихме вече човек и то не е свободно Peace. Става дума за малко време понякога даже за ден , поне при нас се е случвало, целта е да не се разкарват хората Mr. Green. И има още една цел, ако си изпуснал срока не можеш да си търсиш правата. Случва се за място да кандидатстват хора с клас квалификация и с по-подходяща специалност, с повече стаж, ноооо ако срока е минал , не могат да подадат жалба, защо не са назначени. А всеки има право да се оплаче в инспекторат, министерство, община например.

# 1 223
Знам, че има директори, при които има свободни места, но не ги обявяват веднага, а изчакват.
А каква мислиш, че е причината да не го обяви, ако все пак съществува?!
Едва ли е , защото очаква най- пробивния да го потърси.

А бе хора, и да има място, и да не е обявено веднага, нали все пак трябва да се обяви и да се направи конкурс. Никой директор няма да си сложи главата в торбата да назначи първия отишъл на място без да е спазил процедурата. Това означава сам да си намаже ските. Веднага ще го изтропат в инспектората. Ся, друг е въпросът вече какви критерии ще заложи за този конкурс, ако иска да назначи конкретен кандидат.

# 1 224
  • Пловдив
Мони, явно имаш някакви собствени представи за обявите. Както казах, няма срок, в който училищата да са длъжни да ги обявяват - говоря за новите места за наесен. През годината става бързо, но не и през лятото. Ето например при нас, когато има свободни места, те се обявяват в последната седмица на август, за да може да се подпише договор от 01.09.

# 1 225
  • Балчик
Нали видяхте, преди няколко страници обявите в РИО- Добрич. нашите ги няма още. но те не е защото, директорът задържа обявата,а защото самата тя още не е наясно какво ще търси, защото не е направила катедрите. Назначава от 15.09. 

Това е като дежа вю, вече дъвкахме тази тема неотдавна.

# 1 226
  • Пловдив
При нас нещата със свободните места са горе-долу ясни при правенето на проектощата в края на юни, но винаги се изчаква заради приема в горен курс, защото може да се наложат корекции. Затова и се пускат в края на август, като договорът е от 01.09.

И съм съгласна с Ред Хот, че дори и да си имат човек, директорите си спазват процедурата - обявяват мястото, но така може да завъртят критерии, изисквания и прочие, че да отговарят за съответния човек.

# 1 227
Ами, това е начинът- следиш всеки ден обявите и търчиш да подаваш. Другият вариант е да търсиш връзки. Всичко останало за мен си е пасивно търсене, на което не трябва да се разчита.

# 1 228
Местата се обявяват задължително. Всеки, подал документи, трябва да получи входящ номер. А изборът на учител после е доста субективен. Зависи какъв кадър се търси, какви са изискванията на конкретния директор и много други. На много места вече изборът се прави от комисия, назначена от директора.

# 1 229
А където пише че е след събеседване, знаете ли как става.Един по един ли влизат кандидатите,или всички са заедно вътре?Защото може така да си измият ръцете-еди кой си се представил най-добре на събеседването.

Общи условия

Активация на акаунт