Професия "учител"

• 500 228
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 255
  • Пловдив
В ПУ има разширена магистратура Английски език и методика - 6 семестъра. Определено е по на сметка отколкото СДК.

# 3 256
Тежестта се определя от директора. Поне в моя град има 5 училища е и така. Една от  директорките

ми каза, че ако иска ще вземе и специалист със средно образование.

Ако си от София сега на 5 септември в СУ  в ФНПП ще има  изпит  по английски език .Една колежка ще се явява и ако го вземе, ще запише СДК по английски език.
Успех!

# 3 257
В ПУ има разширена магистратура Английски език и методика - 6 семестъра. Определено е по на сметка отколкото СДК.

За тази магистратура говоря, но е 4 семестъра не 6.

# 3 258
  • Пловдив
Преди време беше 6 семестъра, освен ако не са променили нещо

# 3 259
  • Пловдив
Ако имаш педагогическа специалност магистратурите в ПУ са 4 семестъра, ако нямаш са 6. Така беше миналата година.

# 3 260
  • Пловдив
Миме, коригирали са явно нещо, защото аз я изкарах точно за 6 семестъра - с филологическа специалност преди това. Обаче аз завърших през 2008 година, та явно след това са променили.

# 3 261
  • Пловдив
Ами стесняват ги явно. Да печелят повече клиенти  Mr. Green

# 3 262
  • Пловдив
Обаче таксата не е променена - аз изкарах 6 семестъра по 250 лева, сега са 4 по 375 лева - все 1500 лева. Не се рових за учебен план, но вероятно и там има някакви корекции, или просто програмата е супер сгъстена. Каквато и да е идеята, радвам се, че отдавна го минах този път и си ползвам дипломата.

# 3 263
  • Пловдив
Е, естествено, че няма да си загубят парите. Просто ги вземат по-бързо  Laughing

# 3 264
  • Пловдив
Открих учебен план - хорариумът като аудиторна заетост определено ми се вижда по-малък от този, който е отбелязан в моята диплома.

# 3 265
  • Пловдив
Бях студентка края на 80-те години.
Бях студентка и края на 90-те години.
Големият ми син беше студент до преди 2 години.
Малкият ми син е студент сега.

От година на година има огромна разлика. Само парите и печелбарството стават повече. За сметка на другото.

# 3 266
  • Пловдив
А докато малката стане студентка, ще е нещо съвсем различно.

Обаче така и никой не показа учебен план за СДК по БЕЛ, а ми е много интересно да видя какво представлява.

# 3 267
И на мен ще ми е интересно да видя.

# 3 268
Здравейте, ще започвам работа в едно училище. Не ми е ясно, тъй като ще започвам работа за пръв път, как ще ми се заплаща. По договор, ще се водя, че съм на 4-ри часа в библиотеката, а останалите часове ще са ми лекторски.... Въпроса ми е, колко заплата ще получавам за 4-ри часов работен ден + лекторските? Как се изчисляват тия лекторски, по колко се плаща на час?

# 3 269
  • Майничка
Лекторските са по 6лв. бруто на час, ако си с педагогическа правоспособност по специалността. Колко е заплатата за библиотеката зависи от това, дали се водиш учител или към административния персонал.

Общи условия

Активация на акаунт