Професия "учител"

• 499 535
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 825
  • Пловдив
При нас на съвещание ни казаха - текущи оценки най-добре е броят на седмичните часове +1. Т.е. - 2 часа седмично - 3 оценки, 4 часа седмично - 5 оценки и т. н...

За ДЗИ-тата мъжът ми каза, че все още ще го обсъждат с Министерството, но е абсурдно да има родители, те са твърдо против и се надяват да се избегне.

# 3 826
  • Ямбол
Как така е още в процес на обсъждане, като на нас са ни изпратили бланка образец на заявление и за родител към всички останали молби и декларации, които ще се подават за ДЗИ. Дано да отпадне, че мен навряха за тази цел, понеже няма такъв родител ентусиаст, който да си жертва два дни да се занимава с това.

# 3 827
  • Пловдив
Ами току що говорих с него, каза че засега ще има, но все още го оспорват и има вероятност да се избегне.

# 3 828
  • Ямбол
Ха дано да отпадне.

# 3 829
Аз ще съм квестор на матурата по БЕЛ на 18-ти и при нас това с родителите ще важи. Но желаещи няма - или са на работа хората, или не им се занимава. За училището, в което аз ще съм квестор, само две майки са се записали и те били безработни се оказа, явно поради тази причина си търсят заетост  Tired

# 3 830
  • Балчик
Наредба № 3 за оценяването, колеги, си уточнява броя и вида на оценките. Нормативните документи е полезно  да се четат.

Не се заслушах за родителите, все ми е тая дали ще присъстват. На отваряне  и досега си присъстваха, свикнали сме с тях, стига само да не решат, че трябва и на оценяването да присъстват, за да дадат компетентното си мнение.  Laughing
Аз ще съм квестор в съседно село, нямам представа там ще има ли родител.

# 3 831
Никой не ги пита дали са желаещи, задължително е Peace. Нас ни извикаха да си мислим предложения. Не са родители на зрелостници, трима от по-малките класове. Та така, как разбра, че си квестор , ние разбираме едва предишният ден и то след обяд newsm78

# 3 832
  • Балчик
Шефката ни каза на съвета миналата седмица само кои ще са квестори, но не знае кой на коя матура е. А къде ще сме е ясно - няма къде другаде, две са училищата, не може да сме в нашето, значи ще сме в другото. За ДЗИ става въпрос, за НВО не са  ѝ казали от РИО имената. Разбира се, официално разпределение още няма, рано е.

Пошегува се даже с нас, каза- на приетите на първо класиране, честито, останалите чакат второ класиране (НВО)

И какво значи задължително? Кой ще ме задължи като родител да отида някъде си? Глупости. Както съм квестор, ако училището на детето ми реши, че аз съм човекът им за присъствие, кое ще е по задължително, а? Grinning

Последна редакция: вт, 26 апр 2016, 16:59 от Джемма

# 3 833
Само да кажа, че тази година ние може да сме си в нашето училище, но учениците ни не. Тъй че най-вероятно, ако са само 2 училища да си си в своето. Изрично са казали на съвещанието, учениците не са си в своето училище , за квесторите както дойде.....

# 3 834
  • Балчик
Едва ли. В селото, което е другото училище са събрани деца от много села. Не вярвам да е така. Нашите да аги пратят на село,а тях тук. Никога не е било. От както има матури ходим ние там.

# 3 835
Този път няма да е така при нас, отиват на друго място, не са при нас, за вас не знам. Съвещанието беше миналата седмица Peace

# 3 836
  • Пловдив
Сиси, вие предварително не попълвате ли декларации за квестори/консултанти? Ние винаги го правим - февруари май беше, но да не излъжа. Така всеки си знае дали ще е ангажиран по някакъв начин на НВО и ДЗИ. Аз тази година ще съм консултант на ДЗИ по английски. В коя гимназия ще е, ще разбера като дойде разпределението.

# 3 837
Никой не ги пита дали са желаещи, задължително е Peace. Нас ни извикаха да си мислим предложения. Не са родители на зрелостници, трима от по-малките класове. Та така, как разбра, че си квестор , ние разбираме едва предишният ден и то след обяд newsm78
Още в началото на втория срок дойдоха документи в училище и съм се подписала за квестор. Преди няколко дни директора ни извика да ни покаже, че РИО са направили примерно разпределение кой в кое училище ще е, но не било окончателно.

# 3 838
При нас нямаше празно, всички задължително се пишат квестори, само класните на завършващите и родители на такива са освободени.

# 3 839
  • Балчик
Ами то и при нас всички задължително попълват декларации, но не всеки е избран да е квестор. Учителите са повече от квесторите, ангажирани с ДЗИ и НВО.

Общи условия

Активация на акаунт