Професия "учител"

• 500 209
  • 4 520
  •   2
Отговори
# 660
Заплатата предполагам е 450 лв, от тях чисто 370 приблизително.

# 661
  • Балчик
фирмата, където работя е много сериозно закъсала

Някой обърна ли внимание на това? В частните градини заплащането може да е различно.

# 662
  • Ямбол
фирмата, където работя е много сериозно закъсала

Някой обърна ли внимание на това? В частните градини заплащането може да е различно.
Аз го разбрах по друг начин. Тя работи във фирма, която е закъсала и съответно може да я съкратят. Има педагогическо образование и се интересува какви са заплатите и условията, ако реши да работи по професията си.

Ей почва се пак, колеги. Свърши почивката...

# 663
  • Балчик
Лиляна, вярно, върнах се да прочета пак. Peace

# 664
Здравейте.Към момента имам 8г и 2м. трудов стаж и ме водят ,,младши учител".Знам,че тази степен е за колеги,който едва сега започват в сферата на образованието и нямат стаж.Иначе отговорностите ми са големи,като на всички останали колеги,класна съм,само че аз взимам 450,а те стигат до 700-800лв.Как мислите,имам ли право да съм поне със степен,,учител"и съответно да взимам по-висока заплата?

# 665
  • Ямбол
За степен учител заплатата е също 450. Ако директорът реши, може да я направи по-висока, ако ли не - остава минимума - 450.Чак старшия учител(при 10г. стаж) подава молба за старши и иска 50лв. отгоре.
А твоят трудов стаж педагогически ли е?

# 666
Лиляна,благодаря,че ми отговори.Моят стаж е само педагогически.Значи нямам шанс,поне още 2 години!Директорката ми е на принципа,,разделяй и владей",ако и се подмазваш си добре,ако не...то затова няма млади хора в нашата професия.

# 667
Антоник, заплатата на някои може да е повече и заради годините стаж и над 10 год  Peace

# 668
  • Пловдив
Само че в случая няма как да я води "младши учител" при този стаж. Аз имам 7 години и малко и съм си "учител"

# 669
А каква е разликата между ,,младши учител" и ,,учител",щом и при двете степени заплатата е 450лв.?Честно казано въпросът не е толкова в това дали ще взимам с 50лв.повече или по малко,а по-скоро морален.Късаш си нервите,товарят те наравно с другите,и накрая нищо.Някак си недооценен се чувстваш,никакъв стимул за работа.

# 670
  • Пловдив
Не съм наясно каква е разликата, обаче аз се водя учител, а не младши учител

# 671
  • Sunshine state
Чак сега виждам,че има такава тема...
Начален учител съм,в момента работя като възпитател по стечение на обстоятелствата.
Връщам се назад да ви чета. Simple Smile

# 672
  • Велико Търново
При нас има разлика между заплатата на младши учител и учител от порядъка на 30-40 лв.

# 673
  • Sunshine state
Моята заплата е 450лв.-360лв. чисто.На ст. възпитател е 500лв.,от които взима 400лв. чисто.Сега чакаме увеличението..

# 674
  • Ямбол
А кога ще е това увеличение?
Никой не говори за него и имам чувството, че няма да го има скоро.
Освен това, само тези на минимума ли ще имат увеличение? Другите?

Общи условия

Активация на акаунт