Професия "учител"

• 499 525
  • 4 520
  •   1
Отговори
# 3 870
  • Пловдив
А дали учениците биха избрали такъв профилиращ предмет от средното си за второто ДЗИ, ако имаха възможност?

# 3 871
Не биха, този изпит е в пъти по-труден и го заявявам съвсем отговорно, само дори и , ако се гледа това, че е сборен от поне 4 предмета, понякога и много повече Peace

# 3 872
  • Балчик
Абсолютно + вече казах по-висок % за тройка. А  и няма тото 2. Разработва се въпрос, не се зачеркват а, б, в.

# 3 873
  • Ямбол
Здравейте, колеги. Имам специфичен въпрос. Някой знае ли да е упоменато някъде в закон или наредба кой трябва да изготвя дипломите на 12 клас?
Понеже от тази година нашата шефка е решила, че това е задължение на класните ръководители.
Защо ми се струва, че това е административна работа и не влиза в задължителната документация, която следва да обработва класният.

# 3 874
  • Луната ни пази
При нас е човекът, който оперира с Админа. Няма как да е друг. Класните изготвят дипломите в личните картони, Директорът ги проверява (хорариум,успех по предмети и т.н.) и класния ги диктува на колегата- оператор на Админ. При нас това е РКК. За осми клас е идентично.

# 3 875
  • в моя гьол
Лиляна, трябва да имате заповед за зрелостна комисия, чието задължение е да изготви дипломите. Обикновено в нея са включени класните ръководители на 12 клас и  РКК, който оперира с Админ Про, модул Дипломи. РКК подготвя шаблона и въвежда под диктовка на класния оценките от личните картони. Председател на комисията е пом.-директор, който проверява един път личните картони за правилното им попълване преди въвеждането и втори път, отново с класните, въведените данни преди разпечатването. Задължение на класните е да са събрали снимки, да се изрежат по размер и залепят на дипломите и да организират идването на учениците за подпис върху вече разпечатаните дипломи. Комисията полага подписа си върху дипломите и едва тогава се представят на директор за полагане на подпис и печат с държавен герб. Сканирането и изпращането в Регистъра на дипломите също е задължение на комисията - при нас РКК сам си върши тази дейност. При нужда от помощ, например да сменя дипломите в сканиращото устройство, се отзовава някой от комисията. Издадените дипломи се описват в регистрационната книга и класните имат задължението при раздаването им да представят книгата за подпис на зрелостниците.

# 3 876
  • Ямбол
Благодаря ви за отговорите.
Ние нямаме РКК и досега въвеждането в системата, отпечатването и сканирането на дипломите, се извършваше от колеги по ИТ. Тази година обаче нещо ѝ хрумна и реши това да бъдат класните, които изобщо нямат представа как се обработват такива данни в Админ Про. Затова попитах, някой знае ли къде да погледна чие е задължението за точно тази дейност.

# 3 877
Здравейте! Извинете за нахлуването, ако може да попитам- има ли преподавател тук на първи класове. Иска ми се да питам нещо на ЛС, ако е удобно, разбира се.
Хубав и ползотворен ден!

# 3 878
Аз пък имам глупав въпрос, какво е РКК. Каквото и да е го нямаме,при нас също информатиците ги правят, даже не са в админа, там само ги въвеждат, а ги разпечатват на друго място, класните са с основна роля също Peace. Как сте с матурите, ние всичката Мара втасала, та сме и пилотно училище, ще ни гледат и в министерството.....

# 3 879
За първа година - леко ми е притеснен , дано колегата с който съм има опит.

# 3 880
  • Балчик
Аз пък имам глупав въпрос, какво е РКК. Каквото и да е го нямаме,при нас също информатиците ги правят, даже не са в админа, там само ги въвеждат, а ги разпечатват на друго място, класните са с основна роля също Peace. Как сте с матурите, ние всичката Мара втасала, та сме и пилотно училище, ще ни гледат и в министерството.....
Ръководител компютърен кабинет.

Днес монтираха някакви устройства, по думите на директора за засичане на мобилна техника и за предаване на данни в реално време.

Предупредиха ни утре да сме с напълно изключени апарати, а не само звука. Иначе ще се засичат и ще ни наказват дисциплинарно. Доколко е преувеличено не знам, предавам думите на директора.

# 3 881
  • Там,където се събуждам щастлива.
Не мога да разбера как въобще си помислят нашите ученици да преписват и каква ли не апаратура да се въвежда, за да ги хваща. Разказах на колегите и ме гледат с ококорени очи. На нашите не им идва дори на акъла. Не, че не се опитват по време на учебната година, но ако ги хванат по време на матурите, ще трябва цялата година да повтарят и са си го избили от главата, като възможност.
Трябва по-драконовски мерки у нас.

# 3 882
Сигурно и вие сте пилотни, утре раздават едни електронни карти и те предават движението на човека, това се наблюдава директно от министерството и инспектората. Ако има нещо нередно се включва аларма, за телефоните също е вярно Peace.Аз не съм в нашето училище, но сме доста притеснени.

# 3 883
  • Балчик
И аз съм в друго училище, в съседно село. На входа съм, не в зала.

# 3 884
  • Ямбол
При нас не съм чула за такива устройства, но другите изисквания са доста. То не бяха имената на децата залепени за чиновете, то колоните именувани, всички чинове трябва да се виждат на камерата, запечатване на стаи и тоалетни. Голямо следене ще пада, ще си каже човек, че ще има среща на върха. А сме и училище, избрано за наблюдение от МОН. Аз утре съм наблюдател и ще гледам на камерите.

Общи условия

Активация на акаунт