Раждане вкъщи 17

• 30 630
  • 743
  •   1
Отговори
# 690

а ако видя алпинист с дете - да, ще се свържа със съответната служба за закрила на децата
ти няма ли точно така да постъпиш?
или пак ще вадиш статистики?

Когато видиш бебе на предната седалка на автомобил в ръцете на възрастен или в кошница, но не вързана с коланите звъниш ли? 

# 691
Ами проверявала съм начина на хранене описан в подписа ти и го намирам за съмнителен, но темата изобщо не е за това. Въпреки, че намирам този начин на хранене за съмнителен няма да ти тропам с краче вече 6 месеца да вземеш да го смениш щото видиш ли на мен не ми харесвал. Както виждаш не съм ти казала и дума за това какво мисля за подписа ти, въпреки че съм го чела ое отдавна.  Ти защо си тук да спасяваш МЕН и МОИТЕ деца от нещо, разрешено от закона и зашитено от Хартата за правата на човека? За каква се имаш-Жана Д'Арк?

...

Относно храненето, нищо смешно няма, по-скоро страшно. Влязох преди време в една тема "какво сервирахте днес" или нещо от този род и какво да видя...сервирали на едногодишните си деца суха супа Маги, кремвирши с пържени карофи-полуфабрикат, степче портокал и нишестено кремче ягода. Евала! Микс от най-токсичните съставки познати на човека на почти бебе. Идеален пълноценен обяд нали? Супичка, второ и десерт Sick Sick Sick. В вЕрвай, такова в дома ми няма да стъпи, камо ли на децата да го дам! И евентуално гореописаната готвачка, ще дойде да ми каже, че си излагам на риск децата?! Crazy

...

само не разбрах аз или някой друг тук в темата какво общо има с описаната готвачка и майка
как аз готвя може да провериш сама - има линк в подписа ми
после пак може да говорим къде греша

а ако видя алпинист с дете - да, ще се свържа със съответната служба за закрила на децата
ти няма ли точно така да постъпиш?
или пак ще вадиш статистики?

Мег!,
има умрели деца именно след такова изчакване при раждането им
затова не смятам, че тази практика може да бъде осъществена успешно в домашни условия, където няма как да се следят тоновете

иначе теорията е хубаво нещо
но в медицината не винаги излиза вярна на практика

# 692
Taзи тема вече не е нито информативна, нито полезна за някого. Предлагам да се закрие и да се открие такава, в която да пишат САМО хора, които са раждали у дома и САМО хора, които ще раждат у дома. Това да се упомене с големи букви в началото на темата и всеки влязъл да пише глупости извън темата да се докладва на модераторите.

# 693
Taзи тема вече не е нито информативна, нито полезна за някого. Предлагам да се закрие и да се открие такава, в която да пишат САМО хора, които са раждали у дома и САМО хора, които ще раждат у дома. Това да се упомене с големи букви в началото на темата и всеки влязъл да пише глупости извън темата да се докладва на модераторите.

Да, това беше предложено вече и го подкрепиха всички, освен трите спамерки и администраторите. Познай дали скоро ще има нормална тема. Laughing

# 694
  • Boston, MA
Информативна е, напълно. Лъснаха претенциите ви.

# 695
Информативна е, напълно. Лъснаха претенциите ви.

Какво точно е "лъснало"?

# 696

Да, това беше предложено вече и го подкрепиха всички, освен трите спамерки и администраторите. Познай дали скоро ще има нормална тема. Laughing
Ами има и други форуми, не са свършили. Когато публиката се разотиде представлението (на спамърките) свършва.

# 697
  • Boston, MA
На добър път.

# 698
Спамерките не сме само три. Просто другите пишем рядко, защото нямаме търпението, волята и желанието на Мамасита, Джей Пи и WASP да обясняваме защо е нужна дискусия тук. Дискусия и обсъждане на плюсове и минуси - а това не е спам. Всъщност, например, аз не съм противник на домашното асистирано раждане. Но някой трябва да се бори то да се случи в БГ. При всички случаи начинът не е "ние искаме да раждаме вкъщи както си решим, оставете ни на мира да го правим и да надъхваме и други да го правят". Нито пък "да си гледат работата лошите лекари, няма да ги оставим да ни режат, бодат и изнасилват с ръкавици".
Проблемът е сложен и изисква дебати в обществото - с лекари, акушерки, майки, законодатели дори. Обаче отношение от типа: "вие не сте дорасли, тролове, махнете се"  е просто незряло и детско.

В момента някой прави ли нещо за регламентиране на домашното асистирано раждане? Аз не виждам такива инициативи.  newsm78 Thinking
Подписването на петиции не го броя, ако няма реални срещи с лекарското съсловие или с някой, който би могъл да съдейства.

# 699
А защо не се слушате в съвета на JP? ( а може би и тя самата да си го препрочете Simple Smile)

Айде да не се впускаме в твърде фриволни квалификации на група хора, за чиито мотиви и начин на мислене явно нямаме особено добра идея, а?

# 700

Проблемът е сложен и изисква дебати в обществото - с лекари, акушерки, майки, законодатели дори. Обаче отношение от типа: "вие не сте дорасли, тролове, махнете се"  е просто незряло и детско.

Венуш, а това кога го е имало за прокарване на български закон? Видя ли как стана със сурогатното майчинство? Имаше ли задълбочен обществен дебат? Имаше ли статистически проучвания колко двойки всъщност ще се възползват и колко жени са готови да съдействат? А виждаш ли какво е отношението на поддръжниците тип JP - "вие не сте дорасли, тролове, махнете се." Simple Smile

# 701
А виждаш ли какво е отношението на поддръжниците тип JP - "вие не сте дорасли, тролове, махнете се." Simple Smile

Atti, бъди така добра и не свързвай името ми с подобни цитати. Определено не съм аз тази, които ползва подобни изразни средства.

Разбирам личната ти неприязън, но се опитай за момент да си обективна.

# 702
А виждаш ли какво е отношението на поддръжниците тип JP - "вие не сте дорасли, тролове, махнете се." Simple Smile

Atti, бъди така добра и не свързвай името ми с подобни цитати. Определено не съм аз тази, които ползва подобни изразни средства.

Нищо лично към теб. Simple Smile Просто ми стана смешно как смени позицията изведнъж.  А думите не са твои буквални, наистина.

# 703

Нищо лично към теб. Simple Smile Просто ми стана смешно как смени позицията изведнъж.  А думите не са твои буквални, наистина.

Коя позиция? Думите не са мои не само буквално. Simple Smile Мога да ти кажа даже чии са - и определено източниците са от твоята страна на барикадата.

# 704
Тези думи ли не са твои?

Айде да не се впускаме в твърде фриволни квалификации на група хора, за чиито мотиви и начин на мислене явно нямаме особено добра идея, а?

Общи условия

Активация на акаунт