Раждане вкъщи 17

• 30 844
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Завиждам на хората, които вярват, че на света има само една истина и това е тяхната истина и в нищо друго не се съмняват. И си вярват, и се надъхват все повече, и още повече си вярват.....Няма начин аз да повярвам само в едната страна на ваксинирането и на раждането в къщи с такава страстна убеденост, каквото се демонстрира тук. Няма 100 % гаранция за нищо на този свят. Сега взимате решения вместо децата си, но един ден те ще пораснат и ако техните истини вземат, че не съвпаднат с вашите и отидат и накуп се ваксинират......как ще им втълпите своята истина.  Thinking

# 106
Сега взимате решения вместо децата си, но един ден те ще пораснат и ако техните истини вземат, че не съвпаднат с вашите и отидат и накуп се ваксинират......как ще им втълпите своята истина.  Thinking

Искаш да ме попиташ как ще налагам собственото си мнение на децата си ли?  Crazy  Ами надявам се да не го правя, без значение от техните истини и решения базирани на тях...  Peace

# 107

Ами ... ако приемаш за чиста монета всичко, което чуеш, още повече от ФОРУМ, смятам, че проблемът не е точно във форума и останалите потребители.

Наистина ли се правиш, че не разбираш? Simple Smile

Всяко твое решение в живота ти е било напълно информирано и преценено максимално обективно сигурно?

Какво очакваш да разбера? Разказа съм го чела целия много отдавна. Това си е мислела, това е чувствала за правилно така е действала и така го е написала жената. Важно е изборът да е обмислен, не просто си чул нещо и се нареждаш на хорото. Какъв е избора е лично решение.
Решенията, които считам за важни се стремя да преценявам обективно и информирано /доколкото може, защото е ясно, че няма как винаги, но за раждането информация - бол/. За това дали да сложа магданоз в супата, приемам всякакви съвети Simple Smile,.

razel_dazel, аз също си мислех, че човек не трябва да е краен относно ваксините, но животът ме постави в ситуация, в която място за голям избор няма. Въпреки това, считам, че всеки сам трябва да реши как да  действа по този въпрос.

# 108

Тук не съм съгласна... Искаш да поема някаква отговорност заради личното си мнение ли? Или за това, че си позволявам да го изразявам? Тъпо е някакси... Ще трябва да се закрият форумите или какъвто и да е тип говорилници, в които хората изразяват мнение... Също размяната на какъвто и да е опит с приятелки, докато си пием кафето... Също разказите за лични преживявания, защото на базата чужд опит хората вземат решения за себе си...

...

Нямам реални статистики означава, че до някаква степен всички статистики не отговарят на истината...

Вече писахме достатъчно за "личните преживявания", споделени в тази тема. Да съветваш някого какво да прави сам вкъщи при пролапс на пъпна връв при раждане - не е личен опит. Никой от съветващите тук не го преживял.

Да внушаваш, че проблеми при домашното раждане не могат да възникнат или че те са елементарни за преодоляване - отново не е личен опит.

За статистиката - като не вярваш на цифрите, откъде идва убедеността ти във вредата от ваксините? Примерно, имаш ли такава убеденост във вредата от аспирина - тъй като и за двете разполагаш с еднакво надеждни данни?

# 109

Тук не съм съгласна... Искаш да поема някаква отговорност заради личното си мнение ли? Или за това, че си позволявам да го изразявам? Тъпо е някакси... Ще трябва да се закрият форумите или какъвто и да е тип говорилници, в които хората изразяват мнение... Също размяната на какъвто и да е опит с приятелки, докато си пием кафето... Също разказите за лични преживявания, защото на базата чужд опит хората вземат решения за себе си...

...

Нямам реални статистики означава, че до някаква степен всички статистики не отговарят на истината...

Вече писахме достатъчно за "личните преживявания", споделени в тази тема. Да съветваш някого какво да прави сам вкъщи при пролапс на пъпна връв при раждане - не е личен опит. Никой от съветващите тук не го преживял.

Да внушаваш, че проблеми при домашното раждане не могат да възникнат или че те са елементарни за преодоляване - отново не е личен опит.

За статистиката - като не вярваш на цифрите, откъде идва убедеността ти във вредата от ваксините? Примерно, имаш ли такава убеденост във вредата от аспирина - тъй като и за двете разполагаш с еднакво надеждни данни?

Казах и "лично мнение", не само личен опит... Да, във форума споделяме личен опит и мнения... Което не е опит, то е мнение... Аз нямам кой знае какъв опит с ваксини, защото не ваксинирам, но мога да споделя мнение на базата личния опит на хора, които са го споделили с мен, нали така...

Убедеността ми във вредата и безполезността на ваксините идва на база всичко прочетено от мен през последните повече от 3 години, както и от споделено от други хора (приятели, познати, съфорумци, лекари и т.н.)... Сигурна съм, че и аспирина не е особено полезен, но не съм се интересувала от него, защото никой не ме задължава да го пия или да го давам на децата си... Просто го избягвам, както всяко едно лекарство и толкоз...

# 110

Казах и "лично мнение", не само личен опит... Да, във форума споделяме личен опит и мнения... Което не е опит, то е мнение...

Ще оставя настаран ваксините и методите от типа "една жена каза" при доказване на ефектите от тях.

Не мога да се съглася, че "личното мнение" или съвети по медицински въпроси е уместно да се дават от неквалифицирани хора с претенции за компетентност, каквато нямат.

# 111

Казах и "лично мнение", не само личен опит... Да, във форума споделяме личен опит и мнения... Което не е опит, то е мнение...

Ще оставя настаран ваксините и методите от типа "една жена каза" при доказване на ефектите от тях.

Не мога да се съглася, че "личното мнение" или съвети по медицински въпроси е уместно да се дават от неквалифицирани хора с претенции за компетентност, каквато нямат.

jp, ти също си една жена и казваш разни работи из форумите, така че ти също спадаш в категорията "една жена каза"... На теб да ти вярваме ли или си говориш ей така за спорта?

В статистиките участват хора и на статистиките би трябвало да вярваме, но видиш ли когато тези хора не са просто цифри, а използват имената и истинските си истории, вече не им вярваме... Интересно... И отново напомням, че това е форум и всеки може да се изказва по каквито въпроси си иска, вкл. медицински... Ако беше друго, то трябва да се затвори медицинския подфорум и на въпросите да отговарят само доктори, без опция да се обаждат странични хора... Няма как да ползваме чужд опит, ако никой не споделя опита си... Когато го сподели пък излиза, че една жена казала...  Crazy    Айде моля ти се, ориентирай се в обстановката...  Stop

# 112
jp, ти също си една жена и казваш разни работи из форумите, така че ти също спадаш в категорията "една жена каза"... На теб да ти вярваме ли или си говориш ей така за спорта?

В статистиките участват хора и на статистиките би трябвало да вярваме, но видиш ли когато тези хора не са просто цифри, а използват имената и истинските си истории, вече не им вярваме... Интересно...

По кой въпрос точно се чудиш дали да ми вярваш? Аз не правя обобщения на база на личния си опит, нито претендирам да имам квалификацията да обяснявам как се прави секцио в домашни условия.

Разликата между личните истории и статистиката е, че в един случай говорим за десетина чути и доукрасени от мълвата случки, а в другия - за контролирани изследвания, включващи хиляди хора.

Правиш ли разлика между тези две неща?

За личните истории - ще ти споделя за една моя позната. Бивша медицинска сестра. Детето й е със синдром на Даун, но тя е убедена, че лекарите са го "повредили" при някаква инфекция с висока температура. Това е нейният начин да се бори с вината.

Да, имам едно наум за личните истории.

# 113
Каква мълва, какви контролирани изследвания? Когато приятелка ми каже, че детето й е изпаднало в кома след Пентаксим, казваш да не й вярвам, но когато същата жена се обади в РЗИ, за да докладва страничната реакция и от РЗИ тя попадне в статистиката, тогава вече всичко е наред, така ли?

# 114
Каква мълва, какви контролирани изследвания? Когато приятелка ми каже, че детето й е изпаднало в кома след Пентаксим, казваш да не й вярвам, но когато същата жена се обади в РЗИ, за да докладва страничната реакция и от РЗИ тя попадне в статистиката, тогава вече всичко е наред, така ли?

....аз сьм бил мазохист значи........

# 115
 hahaha  добре де... и аз съм мазохистка... хайде сега подробности...   Joy

# 116
И двамата сте. Направо ви се чудя. То явно спорите с радиостанции.

Завиждам на хората, които вярват, че на света има само една истина и това е тяхната истина и в нищо друго не се съмняват. И си вярват, и се надъхват все повече, и още повече си вярват.....Няма начин аз да повярвам само в едната страна на ваксинирането и на раждането в къщи с такава страстна убеденост, каквото се демонстрира тук. Няма 100 % гаранция за нищо на този свят. Сега взимате решения вместо децата си, но един ден те ще пораснат и ако техните истини вземат, че не съвпаднат с вашите и отидат и накуп се ваксинират......как ще им втълпите своята истина.  Thinking
Същото може да се каже и за вас (колкото да не ми се иска да използвам "нас" и "вас").

Ментова, това, че при вас не е имало проблеми, не значи, че е толкова лесно при всички останали. Не знам дали го осъзнаваш, но едва ли ще се съгласиш с мен. Въпреки това, при много тежки случаи комисията в РЗИ отказва освобождаване.

В коя тема да споделя за посещението си при тукашна акушерка, водеща домашни раждания? Тази явно не е правилната тема.
П.С. Мисля да започна да повтарям този въпрос в този цвят и дори по-голям размер на шрифта, докато не получа отговор или съответно се намеси модератор, регулирайки темата съгласно правилата на форума, както се прави във всички останали теми във всички останали подфоруми. Макар че най-вероятно да ме баннат за това ми действие - щот искам да пиша по темата,де.

# 117
  • Варна
До комисията в РЗИ се наложи да стигна едва сега, когато детето навърши 3г и поисках да тръгне на градина. Всеки може да НЕ ваксинира детето си и без протокол от РЗИ, но то няма да посещава детско заведение. Вероятно е редно, щом повечето родители не гледат с добро око на неваксинираните деца.
Но темата е за друго, да.

# 118
Друго имах предвид под "намеса", не съвети, а конкретни действия... Иначе можеш да приемеш за намеса почти всички мнения в този форум, защото почти всяко едно от тях може да промени нечий живот, нали така? Колко от потребителите тук осъзнават, че отговаряйки на въпроса "да давам ли вит. Д?" с "да, няма проблем, аз също давах" могат да променят нечий живот? Всяка една наша крачка променя нечий (вкл. нашия) живот, това ми е пределно ясно... В тази тема става въпрос за нещо друго, което преди мен определиха като грубо вмешателство или терор... То е все едно да отида в темата за секциото и на всяка, влязла да каже, че иска да роди секцио да й лепя такива емотикони  Crazy или да я наричам проста, загубена, че ми се повдига от нея или да я заливам със статистики, за да й покажа колко заблудена овца е... За протокола ще кажа, че имам приятелки, родили секцио по желани, по желание се отказаха от кърменето, по желание си ваксинират децата и дори не се и опитвам да променям мнението им, защото не смятам, че е моя работа да им диктувам правилните решения... Същото очаквам и от тях спрямо мен...

В статистики, както казах и преди, не вярвам... Давам ги каквито са, защото нямам реални, но винаги с едно на ум...
    202uu
Жалко, че е много сложен да бъде разбран.
И темата въобще не е по темата от 10 теми насам. Наистина се чудя дали да не отида в тема за секцио, особено планирано, и да започна да им обяснявам какви егоистки са, че мислят само за себе си и т.н.; или пък в темата за адаптираното мляко какво се случва с храносмилателната система на бебетата; или пък не знам си къде още.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 23:51 от г-жа Претенция

# 119
И темата въобще не е по темата от 10 теми насам. Наистина се чудя дали да не отида в тема за секцио, особено планирано, и да започна да им обяснявам какви егоистки са, че мислят само за себе си и т.н.; или пък в темата за адаптираното мляко какво се случва с храносмилателната система на бебетата; или пък не знам си къде още.

Не е истина колко си нагла. Simple Smile

Да, определено не е по темата да се занимаваш тук с ваксините на моето дете, да ми изискваш обяснения и да ме наричаш лъжкиня.

Пак ще ти напомня, че човек с поне намек за някакво възпитание, се извинява в такива случаи. Но не вярвам напомнянето да помогне в твоя случай.

Общи условия

Активация на акаунт