Раждане вкъщи 17

• 31 976
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
stelt77, ама ти не роди ли у вас?  Shocked

Къде точно написах, че ще родя у дома...  Crazy   

О, извинявай - мислех, че темата е само за тези, които искат да раждат вкъщи...  Mr. Green

Ами искам, да... След VBAC и без никаква руптура, въпреки зверското напъване, защо да не родя третото си дете у дома...  Flutter

А защо не второто? А, и как така намери лекар за VBAC, между другото - останах с впечатление, че нямаш достъп до такива в Монтана?

Също, моля те, сподели - как те разпраха, изнасилиха, биха и обиждаха в болницата. Не се стеснявай и не разочаровай публиката. Simple Smile

Каквото имах желание да разкажа в бг-мама, вече го разказах... Останалото ще разкажа/разказах където преценя/прецених... Задоволявай любопитството си с някого друг...  Wink  А и си адски нагла, не ме предразполагаш към споделяне...  Whistling

# 181

Каквото имах желание да разкажа в бг-мама, вече го разказах... Останалото ще разкажа/разказах където преценя/прецених... Задоволявай любопитството си с някого друг...  Wink  А и си адски нагла, не ме предразполагаш към споделяне...  Whistling

Какво разочарование за жадната за разкази за болнично насилие публика!

Все пак се радвам, че си се отървала жива от ръцете на кръвожадните касапи. Simple Smile

Кажи, занесе ли им бонбони накрая или ти се стори твърде лицемерно?

# 182
  • Boston, MA
http://thestir.cafemom.com/pregnancy/125775/delaying_cord_clampi … g_explained_video

Обяснение защо не трябва да се реже пъпната връв веднага. Още едно нещо, което много просто може да се случи и в болница, но обичайно не се, и заради което жените избират домашно раждане.

Ето поредното разпространение на невярна информация. Ако това беше вярно, и плацентата беше такъв "велик доставчик" на кислород, бебето на Цвети нямаше да се задуши, нали все още пъпната връв не е била прерязана?

Разберете бе хора, имате отговорност, като тиражирате невярности.

# 183
А как ли се доставя кислород за бебето по време на бременност тогава, след като плацентата не я бива за това?  Thinking
При отлепена плацента или притисната пъпна връв, съгласна съм, че няма как да се доставя кислород.

Моето бебе (родено в болница, уточнявам, за да няма неразбрали) бързаше страшно много да излезе. Плацентата пристигна секунди след него. Очевидно, има си природен механизъм. Ако го бях раждала вкъщи или без да ми се бъркат, щеше да се роди още по-бързо. В болницата ме караха да не напъвам, когато имах напъни и да напъвам, когато нямах. Сигурно са имали причини, но леко синия цвят отдавам на тази им намеса.

# 184
  • Boston, MA
А как ли се доставя кислород за бебето по време на бременност тогава, след като плацентата не я бива за това?  Thinking
...

Определено плацентата доставя кислород, но далеч не е отговор на всичко. Особено когато започне процесът на раждане, тя вече започва да остарява, да се отлепва и да се контрахира, и затова е силно преувеличено късното прерязване на пъпната връв.

# 185
  • Куциндрел
persimon, не разбрах ти кога смяташ да раждаш? Чакаме разказа ти за невероятното ти домашно раждане.

аз пък твоя разказ очаквам, след толкова време прекарано в тази тема, трябва поне близнаци да родиш вкъщи Rolling Eyes
Ти пак се обърка hahaha Не съм от феновете за раждане у дома, опресни си паметта. Mr. Green

# 186

Кажи, занесе ли им бонбони накрая или ти се стори твърде лицемерно?

Майка ти не те ли е учила, че лекарите не обичат да им се носят бонбони...   Laughing

# 187

Майка ти не те ли е учила, че лекарите не обичат да им се носят бонбони...   Laughing

На теб пък откога ти пука какво обичат и какво не обичат тия "касапи в бели престилки"? Laughing

Явно няма да разкажеш как са те псували, обиждали и разпорили... persimon пак ще трябва само на фантазии да кара.

# 188
persimon, не разбрах ти кога смяташ да раждаш? Чакаме разказа ти за невероятното ти домашно раждане.

аз пък твоя разказ очаквам, след толкова време прекарано в тази тема, трябва поне близнаци да родиш вкъщи Rolling Eyes
Ти пак се обърка hahaha Не съм от феновете за раждане у дома, опресни си паметта. Mr. Green

A какво дириш в тема за домашното раждане? Тролиш и спамиш? Laughing Някой явно се е объркал и тоя някой си ти.

# 189
http://thestir.cafemom.com/pregnancy/125775/delaying_cord_clampi … g_explained_video

Обяснение защо не трябва да се реже пъпната връв веднага. Още едно нещо, което много просто може да се случи и в болница, но обичайно не се, и заради което жените избират домашно раждане.

Ето поредното разпространение на невярна информация. Ако това беше вярно, и плацентата беше такъв "велик доставчик" на кислород, бебето на Цвети нямаше да се задуши, нали все още пъпната връв не е била прерязана?

Разберете бе хора, имате отговорност, като тиражирате невярности.

Shocked Shocked Shocked Някои почнаха и нова медицина, анатомия и физизология да измислят....Невярно било, ама верно ли?! Ако плацентата не доставя кислород по време на раждането как си представяш, че се раждат бебетата живи?! И според теб как точно плацентата доставя кислород-какъв е механизмът? Дали наистина има кръвоток от нея към бебето и обратно или може би извънземните доставят кислорода с тръбички от космоса?!  #Crazy Кое точно е невярното в този клип?Ама точно кое. Слушам с повишено внимание.

# 190

На теб пък откога ти пука какво обичат и какво не обичат тия "касапи в бели престилки"? Laughing

Явно няма да разкажеш как са те псували, обиждали и разпорили... persimon пак ще трябва само на фантазии да кара.

Трол! Laughing Целта ти да си тук е да нагрубяваш и иронизираш хората. Би трябвало да получиш бан.

# 191
...

Определено плацентата доставя кислород, но далеч не е отговор на всичко. Особено когато започне процесът на раждане, тя вече започва да остарява, да се отлепва и да се контрахира, и затова е силно преувеличено късното прерязване на пъпната връв.

Може ли да дадеш научни статии и информация в подкрепа на тезата си? Интересува ме как при едно продължило да кажем 12 часа раждане се ражда живо бебе, ако то не получава кислород чрез плацентата. Благодаря.

# 192

Трол! Laughing Целта ти да си тук е да нагрубяваш и иронизираш хората. Би трябвало да получиш бан.

persimon ако се интересува от раждането ми, мога да й разкажа на лични... Ти също не обичаш в темата да пишеш твърде лични неща или се лъжа...   Wink   А може би обичаш лични неща, но когато не са твоите...  Laughing

# 193
  • Boston, MA
...  Shocked Shocked Shocked Някои почнаха и нова медицина, анатомия и физизология да измислят....Невярно било, ама верно ли?! Ако плацентата не доставя кислород по време на раждането как си представяш, че се раждат бебетата живи?! И според теб как точно плацентата доставя кислород-какъв е механизмът? Дали наистина има кръвоток от нея към бебето и обратно или може би извънземните доставят кислорода с тръбички от космоса?!  #Crazy Кое точно е невярното в този клип?Ама точно кое. Слушам с повишено внимание.

Да, определено някои се опитват да пренапишат медицината.  Laughing

Ако беше прочела правилно какво съм написала, нямаше да има нужда да вкарваме извънземните в тоя сценарий. Клипа не съм гледала, коментирам само, че е силно преувеличена ролята на плацентата. 

# 194
Клипа не съм гледала, коментирам само, че е силно преувеличена ролята на плацентата. 

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Crazy ooooh!

ролята на плацентата е силно преувеличена?! Joy Joy Joy

но и клипа не си гледала....

е нямам коментар #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт