Раждане вкъщи 17

• 31 967
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
Жалко, че асистираното раждане по домовете не е разрешено...

Благодаря за отговора.

Мисля, че горното изречение все пак те отделя от групичката на "колко прекрасно, безболезнено и без риск ще си родя у дома сама - и това ще ме направи истинска жена най-накрая".

Да, съгласна съм, че е жалко - въпреки съвсем практическите проблеми, които все пак ще съществуват и при асистираното раждане у дома. Съгласна съм и за болниците - в тях има много проблеми.

Но все пак при взимане на решение за раждане сега, в текущата ситуация - се налага да се избира между по-малкото зло. Което, предполагам, си направила и ти.

# 211
Ти си тая която има належаща нужда то спраФка и ето ще ти помогна да си я направиш. Това е написано от администратор:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=196068.0

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."

Считам, че по този начин всеки един потребител ще има възможността да получи информация и да сподели личен опит без да дразни поддръжниците на единия или другия лагер.

Според правилата на администрацията ти си спамер и както подчертах и за другите ти "колежки спамерки" е мистеря защо сте толерирани да спамите тазиз тема, като е напълно ясно, че целта ви тук е да я разваляте и да се заяждате.

Ceca,

Критериите са: интерес към самата тема, различен от това да ругаеш участниците. Тази тема не е за и против домашното раждане а за самото него и детаилите около него и е предназначена за жени, които искат да знаят тези неща и се интересуват от тази възможност. Ти си в нарушение на форумните правила и на практика си спамер.
Браво. Поне си последователна в отговорите си.
Само дето се обърка. Отново. hahaha Нито ругая, нито съм в нарушение на правилата. Направи си спраФка.

# 212
Но все пак при взимане на решение за раждане сега, в текущата ситуация - се налага да се избира между по-малкото зло. Което, предполагам, си направила и ти.

Не мога да планирам предварително какво точно ще се случи, затова не мога да планирам и как ще реагирам... Мислех да взема най-доброто от двете, но не бях предвидила, че лекарят с когото имам уговорка ще е неоткриваем, когато ми потрябва... Щях да съм много по-доволна ако само ме бяха прегледали за разкритие и дали всичко е ок и ме бяха пуснали да си вървя вкъщи... В нашите болници обаче не се практикува така, а добре зная какво мога и какво не мога да си позволя - в случая не можех да си позволя да избягам от там, защото няма къде да отида, особено ако получа руптура или друго усложнение... Тъй че доброзорлем избрах да родя в болницата след като две денонощия си стоях вкъщи и чаках пълно разкритие... Наистина се надявах, че ми остават само 2-3 см... Както и да е, всичко мина...

# 213
  • Куциндрел
Щях да съм много по-доволна ако само ме бяха прегледали за разкритие и дали всичко е ок и ме бяха пуснали да си вървя вкъщи... В нашите болници обаче не се практикува така, а добре зная какво мога и какво не мога да си позволя - в случая не можех да си позволя да избягам от там, защото няма къде да отида, особено ако получа руптура или друго усложнение... Тъй че доброзорлем избрах да родя в болницата след като две денонощия си стоях вкъщи и чаках пълно разкритие... Наистина се надявах, че ми остават само 2-3 см... Както и да е, всичко мина...
Хм, в този ред на мисли...
Като поразпитах майка ми и баба ми за техните раждания, останах с впечатление, че едно време по-сериозно са се отнасяли с родилките. Те нямат лоши спомени от раждане. Баба ми й е предложено да се прибере у дома до вечерта или да остане в болницата, защото имала поне половин ден до раждането. Никой не я е насилвал със системи. Даже на раждането на 2-рото си дете не са я бръснали и не са й направили клизма.
А майка ми е държана 2 седмици в болницата с мен, защото от 3,100 кг съм спаднала на 2,700 кг, чакали са да кача поне до 3 кг. Сега бебета на по 2,200-2,300 ги изписват.
Има да се правят доста промени в болниците, но то къде ли няма нужда от промени в БГ.

# 214
Ceca, да отбележа, че и сега истински много жени имат добри спомени от раждането си.

Можеш да прочетеш и белите списъци, и онази тема със смешните раждания.

Просто си има някои проблеми с отношението на персонала например - които въобще не са специфични за болниците ни.

# 215
  • Куциндрел
Ceca, да отбележа, че и сега истински много жени имат добри спомени от раждането си.

Просто си има някои проблеми с отношението на персонала например - които въобще не са специфични за болниците ни.
Надявам се, че е така. Просто, в тази тема, човек остава с впечатление, че в родилните отделения всичко е гадно и гнусно, едва ли не, едвам се оцелява.

# 216
  • Куциндрел
persimon, спам са ми само последните постове към теб.
Да не говорим, че ти нарушаваш правилата на форума като цяло, справка - обидите ти към пишещите тук.

Все още не си ми отговорила по въпроса - кога ще раждаш вкъщи?

# 217

Темата със смешните раждания, за мен поне, е ужасяваща. Много от ражданията описани там, ако ми се случат на мен ще отидат в тема за оплаквания, а не в тема за смешни раждания. Зависи кой какво очаква от раждането си и на какво е претръпнал. Но все пак, радвам се, че за тези жени субективното преживяване е било хубаво.

# 218
persimon, спам са ми само последните постове към теб.
Да не говорим, че ти нарушаваш правилата на форума като цяло, справка - обидите ти към пишещите тук.

Все още не си ми отговорила по въпроса - кога ще раждаш вкъщи?

Ти си в тази тема за да спориш против домашното раждане и да обясняваш на всички да не раждат вкъщи, защото според теб е опасно. Ти имаш пълно право на мнението си и аз не ти го оспорвам, но според правилата на админситатора, както са ясно написани в темата с указанията ти си грубо нарушение. Този род присъствие срешу праилата представлява по същество спам и не е обида да ти го посоча.

Не се надявай на информация за мен, няма да я получиш.

# 219

Надявам се, че е така. Просто, в тази тема, човек остава с впечатление, че в родилните отделения всичко е гадно и гнусно, едва ли не, едвам се оцелява.

Така е. Simple Smile Яко е пресилена картинката.

Но както бях цитирала вече - такива ужасни пресилени картинки се рисуват в тематични сайтове и за болниците в Западна Европа, Америка и Австралия - напук на тезата, че там всичко е цветя и рози.

Потърси birth rape и гледай какво става...

# 220

Така е. Simple Smile Яко е пресилена картинката.

Но както бях цитирала вече - такива ужасни пресилени картинки се рисуват в тематични сайтове и за болниците в Западна Европа, Америка и Австралия - напук на тезата, че там всичко е цветя и рози.

Потърси birth rape и гледай какво става...

Според кого са "пресилени" картинките? Според тези жени, с по-висока толeрантност към маниера на действие в болниците? И те са критерияt, така ли?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 15:42 от persimon

# 221

Според кого са "пресилени" картинките? Според тези жени, с по-висока тоелрантност към маниера на действие в болниците? И те са критерия, така ли?

Според мен, като начало, са пресилени. А аз поне имам лични впечатления.

# 222
  • София
Голяма част от полученото отношение е резултат от начина на държание на самия пациент (пък и не само в болнична обстановка, навсякъде). Не говоря за нахални, мръсни и невъзпитани пациенти, а за такива, които не знаят как да си тежат на мястото. Това е до голяма степен и талант, не всеки притежава това умение, не е и длъжен. Но на мен би ми се искало някак да се включи като елемент от обучението още на ниво детска градина/училище. Ех, мечти  Laughing
Сори за спама.

# 223

Според кого са "пресилени" картинките? Според тези жени, с по-висока тоелрантност към маниера на действие в болниците? И те са критерия, така ли?

Според мен, като начало, са пресилени. А аз поне имам лични впечатления.

Добре, това че ти имаш друг опит или според твоето виждане и усещане са пресилени може ли да значи, че те са реално такива за абсолютно всяка жена и че трябва да се подиграваш с тези жени, които са имали травматични преживавания и да наричаш реакциите им "яко пресилени"? Ако отношението беше сто процента мило и внимателно гарантирам ти, че нямаше да има толкова резултати в търсенето за "бъртх рейп". Доброто отношение не може да се разтълкува по друг начин, нито псуването може да мине за добро отношение, някак си. Защо примерно за Токуда почти не може да се срещне лошо преживяване на родилка, с може би 1 изключение и то не за "изнасилване" , а за друг проблем? Защото лекарите, акуерките и сестрите там са ясно инструктирани как могат и как не могат да се държат и явно се следи за изпълнение на указанията. Това трябва да стане и в другите болници, вместо да бъдат осмивани родилките за реакциите си на това отношение. Най-малкото друга жена и майка да им се присмива е ненормално.

# 224
Токуда почти не може да се срещне лошо преживяване на родилка, с може би 1 изключение и то не за "изнасилване" , а за друг проблем? Защото лекарите, акуерките и сестрите там са ясно инструктирани как могат и как не могат да се държат и явно се следи за изпълнение на указанията.

Не се присмивам. Не разбирам защо всички не ходят в Токуда (просто го взимам като пример от твоето изказване), а се изтърсват в най-близката болница без да си направили труда да направят елементарно проучване за лекари и условия.

Повтарям - не разбирам как можеш да прекараш един месец да си избираш хотел за ол-инклусив в Турция, а да не прекараш и ден да избереш болница и екип за раждането си. Особено, когато критериите и стандартите ти са различни от масовите.

След което да прекараш месеци в описване на ужасните си преживявания из Интернет.

Общи условия

Активация на акаунт