Раждане вкъщи 17

• 32 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
... отлепяне на плацентата, преждавремнно раждане, кръвоизлив са само част от списъка проблеми, които магат да бъдат предотвратени с добро хранене. ...

би ли споделила какво хранене противодейства на отлепяне на плацентата и изобщо откъде човек може да е сигурен, че  точно така ще го избегне и няма да се налага да се ражда мъртво бебе
също така ме интересува и при преждевременно раждане какви са тези хр. мерки
благодаря

# 511
http://gentlebirths.net/199/planned-home-births/
статистически значимо изследване на планирани домашни раждания с традиционна акушерка (certified proffecioal midwife)...

Е и? Какво общо има това изследване с местни практики като акушерска "грижа" по Скайп и съвети да се пренебрегнат съветите на лекарите - които са тези, които са определили жените от изследването като нискорискови?

Чиста демагогия отново.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 10:20 от jp

# 512
Имат една градска легенда, наречена Brewer Diet. Нещо като Дюкан, но за бременни- лекувала прееклампсия направо.

Да, наистина- при идеални случаи с акушерка е безопасно. Но е илюзия да мислиш, че по някаква магия акушерската грижа ще предотврати проблемите. Аргументът не е двупосочен. Една жена родила вкъщи безпроблемно, но не следва, че раждането вкъщи е решило проблемите.

85% е малко. Има усложнения, които могат да станат и при елитна атлетка.

Колкото до интервенциите- много страшна дума се изкарва!

Мег!, все още ме отвращаваш.

ETA: Да, проучването  показва, че раждането у дома с акушерка е толкова безопасно в Холандия, колкото и в болница с акушерка. Има още едно проучване, според което раждането с лекар е по-безопасно от това с акушерка в болница.

Което значи: У дома най-хубавата добавка е атмосферата. Да, но ако се случи голямо усложнение, неочаквано, въпреки диетата и медитацията, в болница имаш по-голям шанс, и ти, и детето.

Пак опираме до безопасност срещу атмосфера.

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 12:07 от Mamacita Bandida

# 513
http://www.midwiferytoday.com/articles/nutrition.asp
Тук подробно е описана работата на Brewer. Става дума за превенция на прееклампсия.
По-късно ще синтезирам основното за превенцията на преждевремноно раждане и отляпане на плацентата с диета (в смисъл на подходящо хранене). За съжаление статиите са платени и не мога да дам директно линк.
Далеко съм от мисълта, че винаги и всичко може да бъде преотваретоно в ститистически смисъл/план, но може много да се направи за превенция. Тук не става дума за хранене когато се открие проблем, макар че често може и при откриването на проблем той да се реши с продходящи промени в храненето, а за хранене така че да се намали значително риска от дадени проблеми.
Добрата акушерска грижа за мен включва оптимизиране на храненето, двигателния режим и грижа за емоциолналният комфорт на майката. Тестове и изследвания могат да дадат отгвори когато има съмнения за нещо. За съжаление в момента в БГ е застъпена само частта с тестовете и изследванията; другият много по-важен компонент напълно липсва (освен ако човек не се вижда с няколко специалисти и не си набавя сам нужните грижи)...

Много е тъжен случаят с малдото момиче, починало след раждане. В САЩ едва една 3-та от случаите на смърт, свързани с бременност и раждане, се отчитата като такива. Засега се смята, че анлгийският модел на отчитане и отреагиране е най-добрият. Не ми се мисли у нас какво е... Ако непрекъснато се прехвърля топката за вината, никога няма да се разбере какви са истинските причини за смърта, а това ще попречи в бъдеще те да не се повтарят. Много е тъжно, когато почине бебе, но се случва. Както в 7 г.с., така и в 14-та, 24, 36-та и 40-та и по време на раждането или малко след него. Нерядко причините остават неизвестни или такива, за което нищо не може да се направи. Но за майките може да се направи много! Както за тези загубили бебета си, така и за тези, които са били мажду двата свята заради раждане. Важно да се знаят причините за майчината смъртност и да се изследват възможностите за премахването им. Само така бихме се радвали на по-добри статистики за неонатална и майчина смъртност. Хвърлянето на обвинения не мога за тази работа, а само пречи.

# 514
Berend Botje - да, видях го.

Не знам доколко е обективно. Но никой не отрича сериозните проблеми в нашите болници - особено по отношение на "стандартния пакет" медицинско обслужване.

Но понеже сме в точно тази тема - трябваше момичето да роди вкъщи само ли?

Мег!, така и не дочакахме твоето обяснение за предложенията ти да акушираш по Скайп при проблемно домашно раждане и за твърденията ти, че сериозни проблеми всъщност не могат да възникнат. Че у дома сама се ражда гарантирано безопасно и безболезнено

Все още ли считаш тези твои твърдения за адекватни? Би ли дала подобни съвети и обещания отново? Всъщност, продължаваш ли да ги даваш с чиста съвест?

# 515
Я, познах за Brewer Diet.

Sorry, Midwifery Today не е независим и добър източник- това си е вашата пропаганда.

Аз имам повече научни доказателства защо Мег! не трчбва да е веган, отколкото защо една бременна, хранейки се като културист, ще избегне прееклампсията.

Винаги има съмнения за нещо. Никой не е застрахован и е безотговорно, Мег!, да насаждаш фалшива сигурност. Диетка и спорт- и всичко ще е на шест, контракциите са само "вълни", викането е вокализиране и плацентата дава кислород дори след отлепянето си.

Хайде стига глупости!

(ПП: замислих се как едно време се е смятало, че ако жената е вярна на мъжа си, ще роди лесно и безболезнено. Сега не е модно да се следи за "чистотата" на жената, но това магическо мислене като че ли се е прехвърлило върху "праведността" на нейния хранителен и двигателен режим. Ех, мила, да беше повеше яла сурови ядки и да беше правила клякания, сега нямаше да се мъчиш така! Очаквам го от Мег!, веганите по принцип са малко маниакални към праведното хранене, обичат да се измъчват с неестествената си диета. )

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 13:10 от Mamacita Bandida

# 516
Все си мисля, че движението за естествено раждане е част от замаскираното чисто патриархално желание жените да са чисти, честни, да си имат определено място и да стоят там- диетата им да е чиста, да кърмят и пак диетата им (и помислите, по съвместителство) да са чисти...

Архетипна мъжка фантазия за вечната девица.

Първата пропаганда за естествено раждане и кърмене идва от бели мъже-лекари в САЩ, които се борят срещу прекалено отворените феминистки на епохата си.

# 517
Добре де, какво ще кажеш- защо така се залита по евгениката?

Остави стила на писане, искам да провокирам Мег! да каже нещо открито и доблестно, ако изобщо е способна.

Хайде- открити и доблестни. Не ни трябва модератор. Признайте- за безопасност ли се борите или за някакви фетиши?

Кажете си направо- безопасност ли искате или е по-важен "акушерския модел"? Безопасност ли искате или атмосфера? Безопасност или избор? Ясно е, че в Холандия в болница и у дома е еднакво за безпроблемите случаи, но за неочакваните проблеми? Ако в болница и у дома е еднакво, защо не в болница?

Какво се случва в мислите ви, какво е важно за идентичността ви, та поставяте възможността за реакция на заден план, а диетата, атмосферата, медитацията и какво ли не на преден план?

Моите наблюдения все по-категорично водят до извода, че идеята за вас е по-важна от данните, както и специфичната идентичност. Все още смятам за валидна теорията за "женската чистота".

Хайде, обяснете се, защо обществото да ви гласува доверие за домашно асистирано раждане? Защо акушерките да се съгласят да ви асистират?

Не ми размахвайте само решението на Страсбург. Обосновете се по-добре. Откъде идва желанието? Защо толкова силно го желаете? Обективно ли е или е свързано с някои специфични измерения на психиката, с някакъв страх?

Какво сънуваш, Мег!?

Последна редакция: вт, 25 окт 2011, 15:05 от Mamacita Bandida

# 518
Любов  Heart Eyes

# 519
  • Варна
Темата отново придоби интересен уклон...

Защо? Такива неща се обсъждаха в темите до 6-та, особено малко преди трагичния 6 май 2011. Не помниш ли?

# 520

Ама разбира се. Ако си затвориш очите или гледаш в другата посока, мъртвите бебета и плачещите майки просто спират да съществуват.

Имам чудесна идея - защо не ползваме същия подход за мъртвата Деяна, починала в болницата.

Ще си поговорим малко позитивен булшит, ще напишем няколко остроумия, ще си нарежем здравословна и повдигаща духа салата и всичко ще е  Heart Eyes  Heart Eyes и даже малко  Hug и   bouquet

Обзалагам се, че това ще реши всички проблеми с болниците ни.

# 521
  • Варна

Имам чудесна идея - защо не ползваме същия подход за мъртвата Деяна, починала в болницата.

О, не, не! Според Любов&Светлина нещата не са съпоставими, защото: "Много е тъжно, когато почине бебе, но се случва. Както в 7 г.с., така и в 14-та, 24, 36-та и 40-та и по време на раждането или малко след него. Нерядко причините остават неизвестни или такива, за което нищо не може да се направи. Но за майките може да се направи много! Както за тези загубили бебета си, така и за тези, които са били мажду двата свята заради раждане. Важно да се знаят причините за майчината смъртност и да се изследват възможностите за премахването им. "
Майките са по-важни от бебетата!

Добре, Обичаща и Светеща, за Цвети всичко ли бе направено? Цялата превенция, която предлагаш - режим на хранене, физическа подготовка, обучение? Сигурна си? Ти до нея ли беше по време на раждането, за да ѝ помагаш и напътстваш?

# 522
Винаги съм мислела, че майката е по-важният пациент в смисъл, че животът й е приоритет пред живота на бебето дори.

Но не съм мислела, че настроението, идеите и мераците на майката са по-важни от живота на бебето.

Домашното раждане, разбира се, няма да подобри изхода за майките. ВЪпрос на време е. Ако продължават, то ще се чуе.

# 523
Berend Botje - да, видях го.

Не знам доколко е обективно. Но никой не отрича сериозните проблеми в нашите болници - особено по отношение на "стандартния пакет" медицинско обслужване.

Но понеже сме в точно тази тема - трябваше момичето да роди вкъщи само ли?

Дадох примера, за да подчертая, че е безумно да се твърди колко е безопасно да се ражда в болница. Никой не е застрахован от грешка, претупване, ненужна интервенция, която води до усложнения и т.н.

Mamacita Bandida, наистина ли не осъзнавате, че това какво се случва на майката по време на раждането влияе пряко на бебето?
Лично аз направих всичко възможно да осигуря максимално прекрасно раждане на бебето ми, заради бебето.

# 524
Дадох примера, за да подчертая, че е безумно да се твърди колко е безопасно да се ражда в болница.

Кой го твърди? Не се заяждам - съвсем сериозно те питам - къде видя някой да твърди, че в болница е безопасно?

Общи условия

Активация на акаунт