Раждане вкъщи 17

• 30 651
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
Доказано? Няма как да знаеш, за съжаление, предварително какво ще се случи. Или се доверяваш на друг да решава вместо теб или сам избираш. И в двата случая можеш да сбъркаш. Според мен е важно, когато решаваш да не е на лотариен принцип, а наистина да е обмислено и преценено и да си наясно с последиците. Не винаги обаче нещата протичат гладко, колкото и да си ги мислил.  

Аз лично не се реших на домашно раждане в България и без да ми казват. В държава, където това е уредено законово, нямаше, обаче и да се замисля, при равни други условия.

Кажи ми честно, в случая с Цвети кой беше по-квалифициран да отсъди за лошите тонове, лекарите или форума на Родилница?

Сега, след дъжд качулка, отговорът вероятно е много лесен (ако предположим, че само домашното раждане е причината за станалото). Обаче преди да се е обърнала колата, нещата не са били вероятно в черно и бяло.
Ти колко пъти се замисляш, когато даваш съвет на някого дали си дала изчерпателна информация, всички възможни последици ли си споменала, ама дали човекът разполагала с цялата информация?
От друга страна, като видиш по телевизията, че някакъв си изверг е убил дете с операция на сливици, се питаш защо не са потърсили второ мнение? Лесно изглежда нали?

Въпрос от мен, какво те притеснява, че чуждите деца са вързани за майките си или бабите?

# 586
Сега, след дъжд качулка, отговорът вероятно е много лесен (ако предположим, че само домашното раждане е причината за станалото). Обаче преди да се е обърнала колата, нещата не са били вероятно в черно и бяло.
Ти колко пъти се замисляш, когато даваш съвет на някого дали си дала изчерпателна информация, всички възможни последици ли си споменала, ама дали човекът разполагала с цялата информация?

Да ти кажа честно, след този случай и споровете тук, аз съм станала изключително внимателна към всеки съвет, който давам.

Не че преди не съм била - но сега внимавам двойно как и каква информация давам - дори по отношение на личния си опит с определени проблеми.

Как мислиш, дали на някой друг случаят и разговорите са се отразили по подобен начин? На теб? На хората в Родилница?

Изобщо, аз разбирам какво казваш ти - като се обърне колата, пътища много. Но все пак, на база на случилото се, човек си прави изводи. Вади си поуки за следващия път.

Ще се радвам да споделиш - лично твоите изводи и поуки какви са. (Освен, че аз и другите сме "натрапници" сме лоши, лоши хора, които не разбират извисените духом привърженици на домашното раждане. Simple Smile Това е ясно. Simple Smile )

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 15:55 от jp

# 587
Обикновено преценявам, както и всички хора, без пълната информация. Гледам кой път е по-малко рисков, а и къде мога да загубя повече.

При Цвети според мен- била е заблудена колко е опасно дом. раждане, мислела си че, че секциото е най-лошия изход, който може да й се случи.

Факт: не е имала домашен запис на тонове, не е имала начин да разбере, че детето страда.

Факт: в болницата щеше да има запис и при знак за страдание да се предприемат действия.
Фактите са били същите, отношението към тях е било други.

Тук се опитват да ни убедят, че не знаем какво е станало, но се знае: раждането е опасно за бебето, преносването е опасно, ниските тонове значат проблем. Просто раждането е опасно нещо.

Само че всячески се опитват да ни убедят в обратното.

Но зад уверените аргументи прозира паниката, че все пак...

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 16:23 от Mamacita Bandida

# 588

Да ти кажа честно, след този случай и споровете тук, аз съм станала изключително внимателна към всеки съвет, който давам.

Не че преди не съм била - но сега внимавам двойно как и каква информация давам - дори по отношение на личния си опит с определени проблеми.

Как мислиш, дали на някой друг случаят и разговорите са се отразили по подобен начин? На теб? На хората в Родилница?

Изобщо, аз разбирам какво казваш ти - като се обърне колата, пътища много. Но все пак, на база на случилото се, човек си прави изводи. Вади си поуки за следващия път.

Ще се радвам да споделиш - лично твоите изводи и поуки какви са. (Освен, че аз и другите сме "натрапници" сме лоши, лоши хора, които не разбират извисените духом привърженици на домашното раждане. Simple Smile Това е ясно. Simple Smile )
Всеки нормален човек би се замислил и би съчувствал. Лично аз каква поука би трябвало да си извадя, според теб?

Mamacita Bandida, Цвети е лекар. Лично аз мисля, че едно травматично първо раждане е по-вероятна причина за решението и.

# 589
Цвети е ветеринар.

Това, че човек е някакъв вид медицинско лице, не значи, че не може да се самозаблуди. Познавам медицински лица, които нямат дори базово научно мислене.

Всъщност Christian се представя като лекар. Прави си изводи.

Има майки с по-травматични раждания, на които никой не им е увеличил травмата с оплаквания как болницата е толкова ужасно нещо...

Ако е лекар, да се замисли защо раждането е било травматично и какво може да значи това за едно последващо раждане. Помним, че първото бебе е било големичко и заради това нещата са били не толкова идеални. Второто бебе и то не е било малко.

# 590

Всеки нормален човек би се замислил и би съчувствал. Лично аз каква поука би трябвало да си извадя, според теб?

Не знам дали и какво трябва. Simple Smile Просто питам - промени ли се нещо в твоята гледна точка, научи ли нещо ново, промени ли нещо в поведението си.

"Нищо не се промени" е възможен отговор, разбира се. Но едва ли е верен - доколкото си човек, а не пън - и всичко, което се случва около теб, те променя.

# 591
Примерно, ако раждаш у дома, няма ли да ти е по-спокойно, ако имаш разпечатка на тоновете и се вижда дали бебето понася добре контракциите? Не че има такива опции, но това е едно голямо предимство на болницата.

Или си глътнала пропагандата, че ха са те закачили на машина за тонове, ха са те срязали, защото нямат доверие, че бебето ще се справи.

Ама може и без стрес-тест лента. Ще питаш Мег!, тя ще се свърже с астрала и душата на бебето и ще каже има ли дистрес, тоест ще се всели ли душата или не.

# 592
 Коя пропаганда точно съм яхнала? Пак не четеш внимателно.
Тоновете ми са мерени с портативна машинка. Случваше се в болница, но доколкото машинката се побира в дамска чанта, вероятно би работила и у нас. Лекар ги е слушал и със слушалка. Въпреки, че тоновете на моето човече бяха перфектни, то много бързаше да излезе. Много се уплаших като ме накараха да легна по гръб и напъните секнаха. Бях на крачка да изпадна в паника.

jp, със сигурност ми е повлиял случая, дали съм се променила, не знам. Много отдавна избягвам да давам съвети, дори за кърмене, въпреки солидния ми опит, камо ли за нещо друго, ако това питаш.

# 593

jp, със сигурност ми е повлиял случая, дали съм се променила, не знам. Много отдавна избягвам да давам съвети, дори за кърмене, въпреки солидния ми опит, камо ли за нещо друго, ако това питаш.

Ми не - по-скоро питам как ти е повлиял. Но сигурно днес не се изразявам добре.

# 594
В линка става дума за родилна клиника в Швейцария.
Моля,разгледайте снимките.
Двойното легло на родилката за след раждането (за сьпругьт),бебешкото кошче,вьзможността за сьвместна закуска с членовете на семейството.
http://www.geburtshaus-zho.ch/de/dasneuegeburtshaus/bildgallerie/index.php

# 595
Това, че човек е някакъв вид медицинско лице, не значи, че не може да се самозаблуди. Познавам медицински лица, които нямат дори базово научно мислене.

Т.е. тези същите мед. лица могат да заблудят и нас - немедицинските лица, които им поверяваме живота си и неродените си бебета?

Познавам акушерки и гинеколожки, които не смеят да родят вагинално, назначават си секцио (дори и ресекцио) като по-добрият избор... Гледаха ме така  Shocked  като им споделях, че искам VBAC... Каква точно ценна информация биха могли да ми дадат и как биха ме израждали подобни мед. лица?

# 596
Тази инициатива от СЗО прилага ли се в БГ?
http://www.who.int/nutrition/topics/bfhi/en/index.html

# 597

сигурно за теб е едно и също, но все пак, не е клиника, а къща.
Аз правя голяма разлика между двете Peace

# 598

сигурно за теб е едно и също, но все пак, не е клиника, а къща.
Аз правя голяма разлика между двете Peace
Ок.Има ли такава-такива в БГ?

# 599

Ок.Има ли такава-такива в БГ?

Няма никакви пречки да има. Всяка частна болница би могла (а може и да го правят) да предложи описаното от теб - съвместни закуски и т.н.

Ако не са го направили, просто са преценили, че няма пазар.

Общи условия

Активация на акаунт