Хубави турски игрални филми

• 407 587
  • 817
  •   1
Отговори
# 180
Пина ме е изпреварила.Нещо май не се изразих много много както трябва. Филма" Askin Ikinci Yarisi" го препоръчвам и мисля, че не е споменаван, а филма "Писмото", който бе препоръчан , ме заинтригува и се интересувам дали някой знае къде се развива действието...

Не съм търсила из картата на Турция дали има реално селище с такова име. Под името на градчето пише - население 4000.  Peace

Скрит текст:
El Yazısı (international title: One Day or Another) is a Turkish drama, comedy film written and directed by Ali Vatansever (Ali Vatansever). Produced by Terminal Film, it follows three stories of hope on a single day in an oppressed small Anatolian town, when they are welcoming their very first foreign English teacher.

Не го намирам на картата,дали името да има някакъв превод ?

# 181
  • София
Много съм доволна от "Любов на друг език"

http://inspired-by-clio.blogspot.com/2012/08/baska-dilde-ask-2009.html

# 182
  • Варна
Здравейте!

Много хубава тема!

Поддържам темата за един турски сериал в под форума за романтични сериали.
Събрала съм филмите с бг субтитри,
които успях да намеря с участието на актьори от този сериал.
Някои от филмите са спонети тук, други не.

Ето линк към филмите:

Игрални филми с актьори от Любов и Наказание

/картинките под надписитеИнформация за филма - са линк към съответния сайт или колекция/

# 183
  • София
keii, много се радвам да те видя тук, също както се радвам на участието на lacunababe.
Guz sancisi и Vicdan съм гледала и ми допаднаха от тези, които си предложила. ако ми дойде вдъхновението ще напиша по нещо и за тях.

# 184
ASk geliyorum demez e mnogo hubav

# 185
El Yazisi ми хареса, приятен за гледане, с атмосфера. Ето го мястото, където е сниман, някъде около Черно море се намира.
Askin Ikinci Yarisi - абе... добре заснет, красиви места, красиви къщи, красиви хора, ама много муден и досаден ми беше. А и смъртоносното заболяване на някой от главните герои май ще се окаже такова клише в турското кино, каквото е хепиендът в американското.
Ask Geliyorum Demez  - тъповата комедия. На Бергюзар трябва да и разрешават само да мълчи и да гледа жално и влажно, другите изпълнения не й се удават.

# 186
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Askin Ikinci Yarisi - абе... добре заснет, красиви места, красиви къщи, красиви хора, ама много муден и досаден ми беше. А и смъртоносното заболяване на някой от главните герои май ще се окаже такова клише в турското кино, каквото е хепиендът в американското.

Бе, не че адвокатствам, но в случая става въпрос за реално заболяване на актрисата, която всъщност е съпруга на актьора в главната роля и се бори с рак на щитовидната жлеза.  Peace
Иначе си права, че филмчето е леекинко мудно. Поне и аз така го видях.

Скрит текст:
Мехмед Аслантуг от 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока”…

През 80-те години на миналия век Мехмед Аслантуг, който изпълнява една от главните роли в „Истанбулска приказка”, е играл в телевизионния сериал „Белене”, в който се разказва за  възродителния процес в България и за лагера в Белене.

Говори се, че тогавашният  президент Тургут Йозал извикал младия журналист Авни Йозгюрел и му възложил да започне да пише сценарий, който да послужи за основа на филм, разказващ за събитията в България. Сериалът започнал през 1987 г. и предизвикал голям интерес.

Мехмет Аслантуг, който догодина на 25 септември ще навърши 50 години, е от черкезки произход. Семейството му, което живеело в Кавказ, се преселило в Турция, където в Самсун, на Черно море, се родил актьорът. Интересът му към театъра започнал от училище, но когато дошло време за университета, той се насочил към  мениджмънт, а това му било от полза по-късно, когато създава компанията си „Детай филм”.

Аслантуг има в биографията си участия в над 20 филма, бил е актьор, режисьор, продуцент. Четири пъти е бил носител на наградата „Златната пеперуда”, три пъти – на „Златния портокал”.

От 1996 г. е женен за актрисата Арзум Онан, позната на българските зрители като Сахра от „Цвете от Изтока” и има 10-годишен син Джан. Въпреки слуховете, че двамата са се развели, че живеят отделно, че имат материални затруднения, Мехмет и Арзум са все още заедно, а след продължително отсъствие от екрана актрисата се снима във филма на съпруга си „Втората половина на любовта”, чиято премиера беше 8 октомври.

Филмът струва 2 милиона долара, заснет е в турския курорт Бодрум и в Манхатън, в Ню Йорк, и е под влияние на борбата с рака, която води Арзум през последните години. През 2006 г. тя се разболява от рак на щитовидната жлеза. В интервю за вестник „Сабах” Арзум разказва, че Мехмед през цялото време бил до нея и й е помогнал най-много.

„За мен Мехмет беше съпруг, любим, по-голям брат и подкрепа”, казва Арзум, която по време на заболяването си е страдала най-много от раздялата със сина си. Докато е била принудена да остане вкъщи, Арзум се е занимавала със скулптура и планира да направи изложба.

# 187
Ех, доходи ми се в Бодрум сега  Grinning

# 188
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Е, щом не е до Ню Йорк, бива. Тръгвай, ние те пускаме  Laughing  Wink

# 189
И аз веднага това си помислих, че Бодрум е достъпен, Ню Йорк е друга работа. Мен в Ню йорк повече ми се ходи, макар че не съм гледала филма.

# 190
То и на мен ми се ходи,ама от много работа време не остана Joy

# 191
  • София
Ех, тази Арзум ми е много симпатична. Дано се оправи жената.

# 192
Kurtulus Son Durak- ето този филм търся от известно време , ако някой го е гледал, моля нека сподели впечатления и линк Предварително благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 193
# 194

Общи условия

Активация на акаунт