Хайде МАЙ-че напъни се- по коремче обърни се! - Тема 7

• 30 048
  • 715
  •   1
Отговори
# 300
Аз ... такова ... да не изпусна и тая тема  Mr. Green
Та записТ тъй да се каже  Laughing

# 301
Tony_st, ти ли я прави тази торта? Много е хубава и сладурска! Искам и аз такава! Blush

Хехе, малко ме надценяваш...правя и аз хубави торти, ама тази не е от моите.

Ето тази е моя за втория рожден ден на Рая.

Сега у нас е на почит и уважение Мечо Пух, та може за 3-тия и РД да ѝ спретна такава. Peace

# 302
  • София
А ДД и от мен! Laughing Laughing
Сега да започна подред:
1. Честити месечинки на всички месечинковци от вчера и днес и разбира се специално на зетя Нико с хубавата торта! Hug
2. Зазка Много стиснати палчета за малката Ния  Praynig Peace Hug, и за първолака-знам какво е вълнение- аз се спуках от рев на първия учебен ден: хем от гордост,че е умен и е влязъл в елитно училище, хем от страх, че детето ми пораства и един ден ще го загубя! ooooh!
3. Луси Дай една римичка да и се порадвам, че аз напоследък от стрес си загубих вдъхновението- първо почина един мой близък внезапно на 62 години, после от (стреса ли не знам) Магито започна да се храни праз 1 час-изяде ми зърната и сега кърменето е болка!Дано да е криза на растежа и да отминава бързо!
4. Днес най-сетне събрах всички бележки и Криско е за 1 ден на детска градина-като извадих дрехи и обувки се хванах за главата-всичко му е малко и плаче за ново! ooooh! Twisted Evil Хубаво е, че расте момчето ми, ама подмяната на цял гардероб наведнъж ми идва множко! Peace
5. И ние се готвим за 15 септември- то са тетрадки, учебници, подвързии, униформи, нова чанта и т. н.- с една дума при нас скука няма! Mr. Green
6. И накрая да кажа за къпането: От 3 деца знам, че всяко е напълно издивидуално и не трябва да се третират еднакво. Маги я мия с шампоан само веднъж седмично и и мажа дупето с тоалетно мляко-кожата и е прекрасна и не изисква третиране! Криско беше ужасно труден -с бяла и суха кожа.До 5 години съм го мазала с бебешки масла и съм го къпала със специални козметики. А Викито...нали ми беше първи, та на него експериментирх каквото ми падне-горкото ми детенце!  Mr. Green

# 303
Добро утро!

Честити месечинки на всички дребосъчета! Да слушкат мамите Simple Smile

Зазка, стискам палци всичко да минава бързо и положително!

Ние днес не успяхме пак да се класираме за срещичката на училището на "9 месеца" (останалите обаче са там). Максим се събуди първо в 6.30 и после като откърти здраво, та до 10.30. Това не ми се беше случвало до сега. Та пак останахме без среща.

# 304
Хай момичета и от нас с Жорко! Да се похвалим че се захранихме успешно с картофки. Много му се услади пюренцето на мъжа. Днес прибавих и морковче и излапка половин купичка пюре и 130 мл АМ. Сега си спи кротко като ангелче. Дано да продължим в същия дух с пюренцата.

# 305
  • София
Да се отчета и аз - току-що се върнахме от консултация - 65см и 5760г - за 10-тина дни сме качили 390г!!! Е, супер доволна съм вече! Биха ни ваксините в двете крачета и поплакахме малко, но се държахме геройски (за разлика от някои по-големи деца преди нас, които опищяха света, все едно ги колят - чак аз се стресирах като ги слушах!  Rolling Eyes)
Но сме качили защото напоследък си хапваме по 120-130мл АМ. И пак е малко уж според таблиците, пък тя доста добре качва! (сега ще има да ми опяват вкъщи - особено майка ми, как не наддавала на кърма, как трябва да дохранвам с АМ и какво ли още не, ама от 18-ти минаваме на кърма и кой каквото ще да разправя - ще я пробвам така милинката ми, пък ако пак яде малко и не наддава директно ще подхващаме кашите и пюретата вместо АМ).

П.П. А относно алергичния обрив - реших, че спирам всякакви хапчета (от около седмица вече съм ги спряла), въпреки че лекарката всъщност ми ги увеличи. Сега минах на бирена мая, чай от коприва и чай от бял равнец за пречистване на кръвта! В началото - чак се уплаших от себе си - обринах се много повече от преди - имах и по стъпалата, и по дланите, дори ми се появи една и на лицето. Но си казах, че повече няма да се поддавам и няма да пия никакви хапчета. Сега положението лека-полека започва да се нормализира, но имам чувството, че ми помагат бирената мая и билките, които започнах да пия, а и строгата диета,която спазвам (само картофи, ориз, домати, чушки, краставици и хляб - нищо друго!). Така че мисля, че мога и без разни вредни хапове за моя организъм и за организма на бебка (ако я кърмя)! Защо ли ходих на лекар и аз не знам - да се бия сега по главата   smile3538  341uu

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 13:02 от menyanthe

# 306
Привет от мен,  Hug

Лекцийката за захранването беше интересна, имаше още какво да се желае обаче  Peace
Аз така и не чух нещо за плодовите пюрета да казват или съм изтървала  Blush

Муше, браво на Максито, той поспаланко си пада днес, айде дано продължи така  Heart Eyes

Нова мама, браво на Жорко, продължавайте в същия дух!  Heart Eyes Hug

Нелка, много сте Убави и двете на фона на моренце!  Heart Eyes

Марта, големи вълнения, то училище, то детска градина, айде и захранване на Магито то чака...  Grinning Heart Eyes Представям си какво е, всеки с емоциите ти те дърпа насам натам, луда работа  Grinning Heart Eyes Дано с кърмата всичко да бъде наред и да продължиш да храниш малката с нея!  Hug Praynig

Честита месечинка на Никола на Тони!   smile3525Много, много хубава торта, бравос!

Менианте, то хубаво мислиш да подхващаш кашите и пюретата, но все пак не трябва да спираш да даваш мляко (независимо кърма или АМ) на малката.  Peace

За количеството АМ, което Еди яде: ами той яде 140 мл, и вечерно време 150мл... но не съм смятала или пък гледам какво количество трябва да яде на еди си коя си възраст... в началото се питах, струвах, тръшках, ама сега вече не - колкото иска толкоз... само че от както минах на три дупки на бибите и млякото си тече по - лесно, следователно и му се излива по - бързо в гърлото и той реве за още след като свърши, ама като го вдигна и се уригне се усети, че се е наял и е сит тумбаха  Crazy Heart Eyes

# 307
Polita, ето такива са:

# 308
  • Варна
Здравейте, най-накрая сварвам да пиша, че докато изпера стоте перални след почивката, докато ви изчета и отделно се занимавам с малчо и то време не остава Simple Smile.

Почивката беше супер, Валентин спа почти цял ден и цяла нощ, само не можах да разбера защо в ресторанта на хотела винаги, без изключение, ревеше, та ни запомниха като семейството с ревящото бебе, а той милият беше такъв кротушко, само в ресторанта нещо не му хареса и все беше нервен, така и не разбрах защо. Много красиви места видяхме, вярно, че много път до Пампорово, особено с честите спирания за кърмене, но малчо издържа.

Да се оплача и тук /във фейса вече споделих/ - имаме проблем с акането - малкият не е акал цяла седмица вече. Преди това пак имахме 4 дни неакане, тогава дадох 5 мл лактулоза /от които той изплю половината/ и на следващия ден се оака до ушите. След това обаче последваха 6 дни /днес вече 7-ми ден/ без ако. Правих какво ли не, наливам се с течности, пия разхлабващи сокове, правих му масаж на корема, притисках крачетата към корема, пробвах с термометър, дадох и лактулоза вчера и нищо Cry. Малкият се присвива, плаче, пръцка, личи си, че се мъчи, но не се получава нищо... Преди малко пак ръгнах термометъра, диването много се зарадва Shocked. Изпръцка се, усмихна се и нищо повече. Не знам какво да правя вече, имате ли някакви други идеи? Само на кърма е, нищо друго не му давам.

Днес на лекцията, както Гери отбеляза, нищо особено не казаха, но то и с тези бебета искащи внимание май много-много не успяхме да чуем за какво иде реч... Зайче беше без бебето и разчитаме на нейните записки Mr. Green.

Относно захранването, аз по принцип мислех да е към 6 месеца, но не знам дали ще ми издържат нервите дотогава с това безрежимно и ядящо на 1-2 часа дете... Та може и по-рано да го захраня, още не съм решила кога, първо да се оправи запека, пък после ще мислим... Мисля да започна с картофено пюре.

# 309
Мария, с този запек то май освен картофено пюре незнам какво ще стане, дават го че балансира стомахчето, а моркова запича. Ако смяташ да са каши, оризовото също запича, а елдата май е добре.  Пък защо не пробваш сок от круши да му дадеш мъничко, говоря за лъжичка две на малкия, да видиш дали това няма да помогне или някой друг разхлабващ сок  newsm78 Много е неприятно това запичане  ooooh!

# 310
  • София
Гери С.,  Joy hahaha, ама естествено, че ще продължавам да си кърмя! Аз проблеми с количеството кърма нямам - имам със злоядото си дете -  Joy hahaha Та затова ще започна със захранването докато постепенно и заместя едно хранене примерно първия месец, втория месец още едно хранене, и така - до годинка всичките трябва да са заместени, защото после смятам да тръгвам на работа - и не, няма как да остане кърмене сутрин и/или вечер, тъй като ще съм на смени. Да, има възможност да съм на работа от 9 до 17,30, но първо - на мен това не ми е удобно - предпочитам смените, второ - като съм на смени, бих могла да ги въртя така, че докато още не е влязла в ясла (дано влезе, че после ще ни се разкаже играта иначе) - така ще си правя смените, та да може когато мен ме няма татко й да я гледа и обратно. Както и да е, отнесох се...  Embarassed

# 311
Менианте, разбрах!  Peace

# 312
Зайче изписа теФтера дет се вика на лекцията за захранването,като ми остане време ще го синтезирам и напиша тук за всички.За плодовите пюрета вметнаха много малко неща,не е да не си чула Гери Simple Smile

за запек при кърмени бебета от моя опит
- пробвайте да изпиете една две бози,на Андреа много и помага,да не кажа направо я разхлабва до безобразие  Peace

# 313
  • Варна
Ох, не знам вече и аз, ще пробвам и с боза, то вече изядох и изпих де що разхлабващо нещо има в нас, ако той не се разхлаби, то аз със сигурност ще Laughing Laughing Laughing.

Сокчета не мисля да му давам, пък било и лъжичка... Ама то аз много неща не мислех да правя /например да му ръгам термометри в дупето/, но като дойде неволята... Ще видим, днес пак ще дам лактулоза, ама как ще му я давам, не знам, първия път му дадох с лъжичка 5 мл, от които изплю някаква част, вчера успях да дам 2 мл /т.е. 2 лъжички/, 3-тата вече я изплю... Мислех да разреждам с вода и в шише, ама моето диване от шише не пие.

Вече се чудя дали да не дохраня с някакво разхлабващо АМ, може пък кърмата да не му стига newsm78.

# 314
  • при палмите и алигаторите,FL
само да вметна, че нямам време за повече
Мария, а с листо от мушкато пробва ли, вместо термометър съм чувала че го използват

Общи условия

Активация на акаунт