Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 25

• 86 794
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
kakape,
Само да допълня, че в третия вариант ползваш болничен 6 месеца+6 месеца/удължение от ТЕЛК/, но също си тръгваш на работа когато пожелаеш. Аз съм ползвала не повече от 30-40 дни отпуск - първоначално докато се раздвижа след операцията, после по 1-2 дена на вливка химиотерапия, а лъчетерапията си я правих в обедната почивка. Сега съм на хормонална, но още не съм изяла колегите си, въпреки че понякога ми се иска ... поне да им захлюпя по една клавиатура на главата.  Simple Smile
... е, това си е шегичка ...

Не мисля, че работата е геройство, а просто е забавно да си продължи човек живота по нормалния начин, както е живял преди операцията. Трудотерапия се казва / както спомена Хули преди година някъде, когато започна да облагородява Северозападния край /.

Ще ми се да вмъкна тук един цитат на нещо, което margi4 написа преди няколко дни, но не успявам. Толкова е хубаво, че ви има и че всички ще забравим това, което сме преживели и след години, когато се срещаме ще се чудим какъв е бил повода ...  newsm78
Понякога се чудя, защо се случва това на мен, на теб, на вас ... мъчно ми е, ... тъгувам за хората, които ги няма или летят към по-добрия свят след упорита борба. Искам всички да са здрави. Искам всички да остареем, да носим перлени герданчета и капели вечер на пейката пред блока и да мъмрим младите, защото вършат "срамотии"...
Итова ще стане след много години и много срещи.
  bouquet

Ето намерих цитата на margi4 . Страхотен е !
"Днес четох една медицинска статистика от последните десет години, като при заболелите от рак на гърдата, открит в начален стадии, преживяемостта е нараснала с около 10%, т.е стигнала е около 95 %.  След петата година при нормални показатели се счита, че организма е здрав! Докато до скоро се говореше за навлизане на организма в ремисия! Ето такива новини милички ме стимулират да се боря и всеки ден да се чувствам жива и здрава! Споделям това с вас, защото много ви обичам и искам моята жажда за живот да бъде и ваша!!!!!!!!!!"

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 11:29 от nanastef

# 61
Тумора е злокачествен но казаха,че лимфните възли са чисти и са го изчистили целия,но все пак съм объркана но не и отчаяна защото живота продължава с един козметичен дефект за който има решение"един чорап в сутиена и готово"но все пак ми е гадно

# 62
Хубаво е, че споделяш тук с нас. Добре си дошла  Hug !
Близките ни не всякога могат да разберат, пък и не е нужно ми се струва да знаят в каква бездна понякога се взираме.
Важно е здраво да държим моста на живота и да вървим уверено напред.

# 63
  • пловдив
Тумора е злокачествен но казаха,че лимфните възли са чисти и са го изчистили целия,но все пак съм объркана но не и отчаяна защото живота продължава с един козметичен дефект за който има решение"един чорап в сутиена и готово"но все пак ми е гадно
Това че си объркана - ясно, това че не си отчаяна е прекрасно  Peace Чорапа ще ти трябва кратко  Laughing защото ти се полага протеза  Wink  Много внимателно прочети първа страница. Момичетата са написали упражненията, които са много полезни за раздвижване на ръката. Казвам полезни, но разбирай задължителни, защото с тях ще постигнеш по бързо премахването на изтръпването на ръката. По надолу са изредили и какви документи и къде трябва да подадеш за ТЕЛК и за протезата.  Тук винаги можеш да споделиш и потърсиш помощ! Момичетата от години подаряват и опит и яко рамо  Heart Eyes
На мен тези дни пак ми е весело .... Мама беше на контролен в онкото, докторката реши да и смени лекарство и за целта я прати на ехограф. Тя милата нали вече и е писнала от болници и без да задава въпроси бързо, бързо си взела снимчици и писания и се прибра... Като се прибрах от работа, какво да видя- черен дроб , жлъчка и бъбреци здрави, та чак за завиждане   #Crazy Нищо, че преди няколко месеца беше на контролен и за жлъчката, в която от години си седи едно 3 см камъче, нищо че и  левия бъбрек едва го спасихме и пие лекарства.... Сега се чудя дали да не отскоча до онкото да почерпя за вълшебното излекуване или да не си сипя едно високопроцентно ...няколко пъти... може пък да се науча да не разсъждавам....
Желаещите да ме подкрепят в експеримента да си грабнат по една чаша....

Наздраве банда!

# 64
Момичета имам няколко въпросчета , майка  ми има няколко мети в костите и напоследък се оплаква , че доста я боли , лекарката и изписа едни хапчета , но те не помагат особено , а за сметка на това имат много странични ефекти , като например цялостно неразположение . Общо взето от тях се чувства много зле. Чудя се къде мога да я заведа за да може някой да и обърне повече внимание , защото тези хапчета дори и да помагаха , те не лекуват а само уж успокояват болката  Confused
Другата ми питанка е има ли някой , на който му вливат "зомета" в болницата в "Аспарухово"? Защото на майка ми вече 6ти месец трябва да и вливат , но винаги и слагат някакъв заместител , а по новините постоянно съобщават , че всички болници разполагат със зомета. Какво да направя , че да започнат най-после и нея да я лекуват адекватно  Confused

# 65
kakape, кураж!
Вариантите са няколко:

Най-добрия е туморът да е доброкачествен и тогава тръгваш на работа щом пожелаеш.

Следващия сравнително добър е да са чисти лимфните възли, ХЕР да е отрицателен и да ти назначат само хормонална терапия. Пак тръгваш на работа щом пожелаеш.

Аз съм с ХЕР отрицателен и чисти лимфи и пак ми правиха 6 курса ФЕК и лъчетерапия.Така че,всичко се определя от хистологията! Peace

kakape, направи всичко,което лекарите ти кажат! Не се плаши нито от химио нито от лъчетерапията! Всичко е временно и се преживява! А после се и забравя-гарантирам ти! Млада си и животът е пред теб! За работата не се коси-има цял живот да работиш! Сега помисли за себе си,за здравето си и така! МъжО си е мъж,децата деца-сега важната си ти! Защото каквото и да се случи с нас,семействата ни ще се справят някакси! Затова сега се грижи за себе си! Глези се! капризничи! Сега значение има само и единствено твоето здраве и спокойствие!
И да се притесняваш за другите,никой няма да ти го признае!
Ето Йовчето нека ти каже тя как беше! Притесняваше се за останалите,но не и за себе си...И в един момент сякаш останалите забравят че ти си с проблем,че ти минаваш през изпитание...
Научи се да бъдеш малко егоист!
Пак се разплямпах,ама съм сигурна,че всички ще се съгласят с мен! Wink

Аз да ви сЪ пУФаля-оправих си протокола и го пуснах в касата за одобрение! И ми написаха 1 имплант на 28 дни!!! newsm44 newsm44 Та така- 1:0 за мен! Дано отгоре не ми вкарат два гола наведнъж... Mr. Green

Йовче, благодаря за съдействието!  bouquet

# 66
До края на седмицата ще се разбере как ще продължи лечението по натам.И сигурно сте прави,че трябва да си променя мисленето,но до сега никой не се е грижил за мен винаги аз съм била насреща и затова сега имам пълна къща с готованци,затова мъжът ми е от 10г.безработен алкохолик.Е това е всичко оплаках се,поплаках си и сега ми е по добре.БЛАГОДАРЯ че ви има действате много добре на хората.

# 67
Миличка Kakape, готованците и "безработния алкохолик" да се хващат и да си разпределят задълженията. Сега е моментът да направиш промяната. Айде бе - аз ще бачкам, а той само ще пие. Като му се пие да изкара пари, да донесе пиенето, че и ние да пийнем .....

# 68
До края на седмицата ще се разбере как ще продължи лечението по натам.И сигурно сте прави,че трябва да си променя мисленето,но до сега никой не се е грижил за мен винаги аз съм била насреща и затова сега имам пълна къща с готованци,затова мъжът ми е от 10г.безработен алкохолик.Е това е всичко оплаках се,поплаках си и сега ми е по добре.БЛАГОДАРЯ че ви има действате много добре на хората.

Милата тя! Изпращам ти една силна виртуална прегръдка! Hug

# 69
  • Варна
kakape
питай за всичко което се сетиш..има толкова много неща..правила и процедури , че на мен свят ми се зави
моите лимфни възли също бяха чисти, но сега съм след лт и преди четвърта хт-та много вероятно е и ти да ги преживееш тия работи..
хубаво е да имаш помощ..дано това мобилизира семейството ти
не виждам от къде си-ако си от Варна ще ти разкажа всички стъпки от тук насетне
ако мога да помогна някак-пиши ми

# 70
  • Варна
Здравейте, в началото на август след изследвания се установи, че майка ми има рак на маточната шийка - втора степен. Това ужаси цялото семейство и след няколкото дни, в които не бяхме на себе си твърдо решихме, че ще се борим, но няма да я дадем на болестта. Ще има операция за отстраняване на матката, като преди това ще се проведе и лъчетерапия. Днес дни преди да се явим на комисия за лъчето ни казаха, че трябва да се направи и скенер, но свободни часове за него в онкодиспансера имаше чак за октомври. Та молбата ми е да ми препоръчате добър скенер във Варна, ако някой скоро си е правил, трябва да се явим най-късно до петък, като трябва и резултатите да са станали. Разбрах, че те са готови за около час.
Успех на всички в тази тема!  Hug

# 71
Аз съм от едно малко градче Софийско.Знам че ще оцелея та макар напук на всички и да им докажа че съм голям инат.Имам хиляди въпроси но първо трябва да смеля и подредя информацията която имам защото в главата ми е пълна кочина.Чета ви много преди дори да заподозра,че отглеждам такова нещо,случайно започнах и ми харесахте с това че сте задружни,че не се отчайвате и гледате с други очи на живота и хората около вас,ето приехте ме в отбора все едно съм ви стара приятелка,а мисля че в момента имам нужда от това.

# 72
Аз съм от едно малко градче Софийско.Знам че ще оцелея та макар напук на всички и да им докажа че съм голям инат.Имам хиляди въпроси но първо трябва да смеля и подредя информацията която имам защото в главата ми е пълна кочина.Чета ви много преди дори да заподозра,че отглеждам такова нещо,случайно започнах и ми харесахте с това че сте задружни,че не се отчайвате и гледате с други очи на живота и хората около вас,ето приехте ме в отбора все едно съм ви стара приятелка,а мисля че в момента имам нужда от това.

Преценила си ни много,ама много точно! newsm10
Ида,мила,ще се справиш,бъди сигурна! Щом до сега си се справяла с трудностите,ще съумееш и занапред! А ние сме тук и ще те подкрепяме!  bouquet

Антомче, а може би пък наистина майка ти да е едно медицинско чудо,Ъ?! А дано! Наздраве за нейно здраве! Drunk

# 73
  • София
Помогнете объркана съм,знам,че пише всичко по темата,но незнам къде да търся отговорите на въпросите си.На 39г.съм отрязаха ми цялата гърда+всички лимфни възли,вчера ми махнаха конците ръката ми е изтръпнала кажете колко ще продължи това,незнам какво следва защото онко-комисията не си е казала думата от тях ли зависи на колко болнични имам право,а аз искам да си тръгна на работа защото само с болнични семейство не се издържа
Естествено е да си объркана. Коя ли от нас не е била.
Аз бях на 38 и ми отрязаха и двете гърди. Ръцете ми са още изтръпнали, но това не ми попречи в годините да работя постоянно и без да прекъсвам. Но това беше, защото имах собствен бизнес и можех така да си подреждам нещата, че да не се откъсвам от работата.
ХЕРа ми е 3 + и сигурно е бил такъв и тогава, когато никой и никога не го е изследвал. Когато се поокопитиш, се върни назад в темата и прочети писанията ми. Може и да извлечеш някаква полза за себе си.
Не си инат, просто си упорита и знаеш, че каквото и да ти се случи, ще бъде с естествения му завършек  Peace
Недей да четеш, просто задавай въпросите си и ще ти бъде отговорено на секундата  Grinning

# 74
  • София
Привет на всички момичета!
Радвам се, че темичката ни е толкова оживена! Разбира се не се радвам на новото присъствие, но какво пък добре сте дошли момичета! Така поне по-леко ще преминете лечението и няма да усетите как ще се врътнат петте години  Joy и ще бъдете здрави!
Wondertedy аз преди време писах в една от темите за най-новото лекарство Prolia 60 ml което е от групата на биофосфонатите както Зометата, но за съжаление е много скъпо, а по здравната каса изобщо не го изписват. Много е ефикасно за костите, но и някои от докторите не го знаят, поради което малко се говори за него!Ако можете да си го позволите и ако все още метите в костите на мама не са напреднали може след едно такова лечение да изчезнат! То и със Зометата  резултата е много добър, но защо не я лекуват направо съм стресната! Знам мила, че е много лесно да се дават съвети но шест месеца е твърде много време без ефикасно лечение! И появата на болки е потвърждение за това!
Антомче никакво медицинско чудо няма, ще ти кажа защо - При една от ехографийте на бъбреците установиха малко камъче в десния ми бъбрек, при следващата ехография камъчето беше в левия, ама единия път бях по гръб, а втория път по корем Joy. И така големия специалист обърка ляво и дясно! Много се смях! Ама като излязох от кабинета си казах - какво значение има дали камъчето е в левия или в десния, нали няма мети Joy
Сис, Хули обичам ви!  love001

Общи условия

Активация на акаунт