Отговори
# 630
  • Русе
Привет и от мен!
3 дена ме нямаше и вие сте изписали света,чета ви цял ден  GrinningНие си бяхме на село да правим печени чушки в буркани ooooh!Това е единствената зимнина,която правя,но в промишлени количества!!!Обожавам ги във всеки вид и форма  chefЗа тази зима съм почти готова-направихме 40кг hahahaОще малко и хоп..зимата може да идва.
Днес ми се наложи да бъда на работа за 6 часа....работещи момичета,приемете моите почитания-аз определено трудно издържах!На всичкото отгоре ме заболя долу ниско вляво CryБоли ме при определени движения и положение на тялото,мисля че не е контракции PraynigНямам познатото втвърдяване на корема,нито е през определено време- като си вдигна десния крак например ме боли SadДано се оправя до утре,че никак не ми се ходи при доки!!!!
Лека вечер от мен!

# 631
Момичета искам да попитам нещо,ама дори и аз не знам как точно да си задам въпроса.
Значи случая е следния първото ми майчинство изтича ноември,на 2-ри ноември трябва да се върна на работа,на 4-ти ноември започва да текат 45-то дни болнични преди термин.Принципно освен болничния от док. трябва ли някакъв друг документ да представя на счетоводителя,за да нямам проблеми с работодателя?Глупав въпрос е вероятно,но нали за 2 дена(от края на майчинството до началото на болничния) не могат да ме съкратят???
Извинете за глупавия пост,ама наистина не знам по закон дали е позволен такъв преход от първо към второ майчинство  newsm78

Хубава вечер на всички

# 632
Аз вече не издържам по 9 часа на един стол, побърквам се и си мисля, че втвърдяванията в корема получавам точно докато съм в офиса Sad Но като че ли не са както ги описвате през определено време и да отпускат после, ами корема става изведнъж твърд като камък и си стои така известно време  newsm78 Това контракции ли са?

# 633
Момичета,
понеже нямам опит със зимно бебе имам въпрос: Какво мислите за този тип връхна дрехаhttp://www.crazykids.bg/products/%D0%9E%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE% … 5%D0%BD-Pony.html? Дали това не е по-добър вариант, отколкото космонавт за такова малко бебче? Направо не знам какво да избера. Щерка ни я обличахме в космонавт, но тя зимата беше на 6 месеца.

Анчето, виж на какво попаднах http://www.laredoute.fr/vente-nid-d-ange-transformable-bebe-fill … =4&pos=11_a_n, има още такива без крачоли тип торба...

# 634
askim87  според мен няма как да те съкратят,тъй като по закон майките на деца до 3 г възраст биват закриляни...тоест ако искат да те съкратят трябва да представят в инспекцията по труда неоспорим довод за това...

# 635
Lilly27, много хубаво е това чувалче.

# 636
  • Sofia
   newsm74
То е при нещата за моми....а аз да си призная гледах само при момчешките.

# 637
Момичета вижте това и дано ви разсмее така, както разсмя и мен, защото в един или друг момент всяка майка изпада в някоя от тези ситуации. Ще е хубаво и да си го сложим на първата страничка.
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=3592

# 638
Момичета искам да попитам нещо,ама дори и аз не знам как точно да си задам въпроса.
Значи случая е следния първото ми майчинство изтича ноември,на 2-ри ноември трябва да се върна на работа,на 4-ти ноември започва да текат 45-то дни болнични преди термин.Принципно освен болничния от док. трябва ли някакъв друг документ да представя на счетоводителя,за да нямам проблеми с работодателя?Глупав въпрос е вероятно,но нали за 2 дена(от края на майчинството до началото на болничния) не могат да ме съкратят???
Извинете за глупавия пост,ама наистина не знам по закон дали е позволен такъв преход от първо към второ майчинство  newsm78

Хубава вечер на всички
Ако се страхуваш да те съкратят, можеш да си вземеш болничен за тези два дни.. Иначе болничния е достатъчен, за другите неща е длъжен да се погрижи работодателя.
Ако обаче майчинството от първото ти дете се застъпи с 45-те дена болничен за второто, тогава първата една година от новото майчинство ще получаваш същите пари както 1вата година от предното си майчинство, ако е възможно помоли доктора да ти ги застъпи, ще бъде по-изгодно за теб..в противен случай за база се вземат 18 месеца назад и в тях е включена 2та година, когато си вземала  240 лв., не знам дали се разбира, какво имам предвид, че и аз май доста объркан отговор дадох.

# 639
Juli, страхотно е написано! hahaha Смях се с глас  Joy, а в колко неща се разпознах не е истина и при положение, че е още едно зверчето удома, а за напред какво ли ни чака  newsm78 newsm78 newsm78

# 640
Момичета, ние взехме, че поръчахме количката току що от сайта на Mothercare. Малко неочаквано стана, ама здраве да е. Сега нямам търпение да дойде и да я пробваме.  Crazy Поне няма да го мисля повече този въпрос... олекна ми

Аз тия дни трябва да си внеса осигуровки за няколко месеца през 2010, през които университета спря да ми ги внася, че се оказа, че съм с прекъснати здравни права. Днес като гледах процедурите на НАП за възстановяване на правата направо ми се зави свят ама няма как

# 641
  • София
Момичета, ние взехме, че поръчахме количката току що от сайта на Mothercare. Малко неочаквано стана, ама здраве да е. Сега нямам търпение да дойде и да я пробваме.  Crazy Поне няма да го мисля повече този въпрос... олекна ми

Аз тия дни трябва да си внеса осигуровки за няколко месеца през 2010, през които университета спря да ми ги внася, че се оказа, че съм с прекъснати здравни права. Днес като гледах процедурите на НАП за възстановяване на правата направо ми се зави свят ама няма как

Честито! В лилаво, нали? Много е яка тази количка, завиждам  Peace Жалко, че нямат двойна  Cry

# 642

И аз бях с прекъснати здравни права,внесох си за трите месеца в една банка,няма значение коя..но плащаш комисионна,и до 5 дни ми бяха възстановени,ако не искаш да плащаш комисионна си ги внеси в нои..не е толкова трудно

# 643
Ще гледам още утре да ги внеса.
Иначе да - в лилаво избрахме количката. Обожавам го този цвят.

# 644
Здравейте,

моя хемоглобин беше паднал на 105, док ми изписа Феро-Фолгама 3х1, аз пиех 2х1, след 10 дни хемоглобина ми се беше покачил на 112. Хубавото е че тези лекарства имат вкус на шоколад Simple Smile

Лека нощ!  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт