Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXVIII

• 62 942
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
За почитателите на английски филми по класиката на Томас Харди Simple Smile

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=68614&uploaded=1

# 526
  • In The Middle Of Nowhere

За тази вечер съм си приготвила два български филма ТИЛT

Току що го преслушах - НЕ препоръчвам.Нищо запомнящо,никакво напрежение,тръпка....нищо,нищо.

Изгледах го и аз, със смесени чувства съм. Някак си не ми дава сърце да съм много критична към новите български филми като знам колко трудно в днешно време се прави бг кино. Права си, че нямаше особено много тръпка. И някак историята твърде плоска и клиширана ми беше. Освен това ми се стори, че имаше някои несъответствия във визиите и лафовете на някои от героите като за времето от преди 22 г.  
Като цяло ми хареса, но чак за Оскар не е според мен.

Гледах и ''Лов на дребни хищници". Бих го определила като добър опит.

Отделно от това псувните в двата филма ми дойдоха в повече. Надявам се в следващия бг филм, който ще гледам да не е всяка втора дума ''еб**о си е майката''; "да му е** майката''; "ей ся ше му е** мамата" и прочие цветущи изрази, защото иначе това ще ме откаже да гледам за неопределен период от време нови нашенски филми.

А иначе искам да препочъчам един готин трилър с Мария Бело и Стивън Дорф - Carjacked (Video 2011), на мен лично доста ми хареса за жанра си  Peace

# 527
  • София
Здрач: Зазоряване - част 1 най-слабата част на Здрач до сега! Определено не ми хареса, много слаба актьорска игра, безумно дълги и безсмислени сцени без грам действие. "Най-силните и драматични" моменти на мен ми бяха смешни. Определено ще си спестя втората част поне от гледането на кино  Naughty

# 528
Midnight in Paris - започна добре, но много бързо ме изгуби с тея препратки към миналото и фантасмагории за срещи с Хемингуей и Фицджералд. не догледах края. не може да ми се отрече обаче, че винаги правя опит с Уди Алън.
Здравейте момичета, надявам се да ме приемете при вас  Hug
Последните месеци,само гледам филми докато малката спи,изгледах тооооолкова много филми,че вече ми е трудно да си намирам  Mr. Green
За midnight in paris..........ми хареса ми в началото,аз го гледа на 2 пъти и докато седна да го догледам все за него си мислех,грабна ме.Обаче като изгледах другата половина нещо не ми хареса края......
Гледах на скоро Marry me -  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=284883&hit=1 много ми хареса.Гледам предимно такива филмчета,разтоварващи и леки Simple Smile
Също гледах и The ugly truth http://www.imdb.com/title/tt1142988/ много ми хареса Simple Smile

# 529
[
Здравейте момичета, надявам се да ме приемете при вас  Hug
Последните месеци,само гледам филми докато малката спи,изгледах тооооолкова много филми,че вече ми е трудно да си намирам  Mr. Green
За midnight in paris..........ми хареса ми в началото,аз го гледа на 2 пъти и докато седна да го догледам все за него си мислех,грабна ме.Обаче като изгледах другата половина нещо не ми хареса края......
Гледах на скоро Marry me -  http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=284883&hit=1 много ми хареса.Гледам предимно такива филмчета,разтоварващи и леки Simple Smile
Също гледах и The ugly truth http://www.imdb.com/title/tt1142988/ много ми хареса Simple Smile
[/quote]
Последните два и на мен много ми харесаха и аз обожавам такива филми, затова чакам нови предложения  Hug

# 530
... не може да ми се отрече обаче, че винаги правя опит с Уди Алън.
Така е, не може.  Laughing Laughing

Аз напоследък само за спам съм отговорна тук. Не съм гледала 'нов' филм отдавна. Меля само стари за клуба оттатък и сериали някакви. The Help загледах онзи ден, трябва да довърша. Квото изгледах ми беше типична южняшка драма.

# 531
The Help загледах онзи ден, трябва да довърша. Квото изгледах ми беше типична южняшка драма.

Уф, точно затова му се чудя и не ми се гледа, заради това не си взех и книгата...Кажи все пак дали си заслужава, че на твоето мнение имам доверие   bouquet

# 532
Ах, Кики как ме обремени сега.  Grinning  Ще кажа, но не знам кога ще бъде. Мислех си наскоро за Limitless, хубава идея има филма. Аз, естествено, веднага се вкарвам в конспирации...

Колите2 се гледа у нас сутрин и вечер. Не мога да не отбележа чудесния дублаж, отново!

# 533
  • в морето до колене
Винаги съм казвала, че за мен главната задача на всеки филм е да разкаже качествено някаква история. И съответно искам да препоръчам два филма, които на мен ми разказаха такива истории - по искрен и затрогващ начин.

Първият е 50 / 50
Все повече харесвам Joseph Gordon-Levitt. Не съм гледала 3rd Rock from the Sun; едва напоследък направих откритието, че е играл в 10 Things I Hate Аbout You (не го помнех в тази му роля... Embarassed) Но от (500) Days of Summer, през Inception и сега с този филм, определено заслужава адмирации за добрия подбор на роли.
Учудващо приятно впечатление ми остави Seth Rogen  Simple Smile Ролята му пасваше като ръкавица.
Обичайно добра Anjelica Huston.
Не останах съвсем доволна от Anna Kendrick + края, който беше съвсем излишно клише.
Но като цяло филмът много ми хареса.

Вторият филм е Beginners.
Чудесна игра на целия каст и въобще не се изненадвам, че вече виждам първата номинация за "ансамбъл".
Естествено чудесен Ewan McGregor.
Абсолютно съм съгласна с всички прогнози, че Christopher Plummer със сигурност ще е номиниран за Оскар за поддържаща роля (а е много вероятно дори да го спечели).
Равностойно добри бяха и Mйlanie Laurent, и дори Goran Visnjic.
Както и актьорите в малките второстепенни роли.
Да не говорим за кучето  Heart Eyes Абсолютен сладур! И много приятна режисьорска хрумка с това "почти говорещо" куче  Wink
Филмът е изпълнен с флашбеци, които обаче не объркват зрителя. И колкото повече се разгръща историята, толкова по- на място изглежда всяко връщане назад във времето. Както и начинът, по който героят разказва и илюстрира историята.

И в двата филма става дума за болни от рак, така че е неизбежно да се просълзите. За мен обаче дори моментите, които ме накараха да се просълзя, бяха блестящо доказателство за изкусната работа на авторите.
Не искам да спойлвам, но ще ми бъде любопитно след време, ако някой друг от вас има желание да сподели, кога се е просълзил  Peace

Мисля, че и двата филма все още нямат български субтитри. Но наистина се надявам да им обърнете внимание, когато имате тази възможност. Препоръчвам!

И накрая искам да кажа две  думи за One Day.
Честно казано останах разочарована. И озадачена...
Не ми е ясно, как така авторът на романа сам е направил сценария на собствената си любовна история ... нелюбовен.  Rolling Eyes
Тотална липса на химия между двамата главни герои според мен. Усетих някакво чувство между тях едва в края на филма, който всъщност трябва да е началото... И това още повече ме озадачи. Ако химията присъства ТАМ, къде се е загубила иначе през целия филм... И кой е по-виновен - сценаристът, режисьорът, актьорите?
Историята има потенциал за много добър романтичен филм, а в крайна сметка се е получило нещо посредствено... Поне на мен не ми подейства никак.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 19:25 от mia4ik

# 534
А, как хубаво ме подсети за Бегинърс, от кога ми е в "да се гледа'... бях го забравила. За 50/50 все хубави неща чета, хм... ще го видим.

# 535
One day и на мен не ми хареса, както maia4ik е писала нещо нямаше химия между свамата. Цял филм нещо ми липсваше . Като цяло има смисъл,но до там  Tired

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 09:26 от valia.stankova

# 536
Здравейте, чета темата  и благодарение на вас съм попадала на прекрасни филми.
Бих искала да се допитам до вас за един филм:
Война и Мир, кооп-продукция от 2007 година (Италия, Франция, Россия, Германия, Польша, Испания).
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=107683&hit=1
Ще се радвам на споделено мнение.
Благодаря.

# 537
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Mia4ik, ако харесваш Гордън-Левит, горещо ти препоръчвам Mysterious Skin, най-силната му роля според мен (и аз съм му върла фенка Blush).

Моята днешна препоръка е за Breakfast on Pluto. Имайки предвид колко харесвам филмите на Джордан и Силиън, малко съм закъсняла с гледането на този- голяма грешка Mr. Green. Шарен, великолепен, карнавално пищен и горчиво-сладък, този филм е уникално изживяване Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

# 538
  • в морето до колене
Джой, напълно съм съгласна за Breakfast on Pluto - чудесен спомен имам от него.

Иначе за Гордън-Левит съм си приготвила още и Hesher, но ще погледна Misterious Skin също, благодаря!

# 539
  • Belgium
Аз влизам да препоръчам Albert Nobbs (http://www.imdb.com/title/tt1602098/) - много ми хареса играта на Глен Клоуз, прекрасно пресъздаден мъжки образ. Филмът е с много Дикенсова атмосфера и с подобаващ край. Дори Миа Васиковска не ме дразнеше, направи добра роля. За почитателите на Джонатан Рис Майерс - той има малка роля във филма, който иска да оплакне око. Препоръчвам.

Излязло е и коледно мини филмче с героите на Ice Age: A Mamouth Christmas (нещо като Блатната Коледа на Шрек, но с катерица и мамути  Laughing ) - симпатично и с типичното за серията чувство за хумор.

Killer Elite (http://www.imdb.com/title/tt1448755/) - поредният филм, който гледам заради Клайв Оуен, макар че бих предпочела да е без мустак  Laughing Класически трилър по действителен случай, разказва за войната в Оман. Джейсън Стейтъм разбира се е новия Чък Норис - непобедим и нетрепващ пред нищо. Има и щипка Робърт де Ниро за разкош. И все пак нещо ми липсваше, за да ме грабне филмът.

Гледах и новия Конан - Джейсън Момоа си е разкошна дъвка за окото, изглежда много по-добре от Шварценегер. Иначе филмът не блести с други достойнства.

Общи условия

Активация на акаунт