"Лятото е към своя край, с Юнчето животът е рай" - тема 5

• 24 887
  • 732
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Точно така като цигане ми показа.  Laughing Краката встрани като жаба.
Също и упражненията - краката встрани сгънати и се повдигат встрани нагоре към корема. И другото е - единият крак си седи встрани, другия се дърпа нагоре и към него, както е позата седене с крак в/у крак.
Връзванията ги гледах оттук, за да видя колко плат да купя - http://www.estestveno.com/node/167
Харесах си от 3. - Кръстосано с лента отгоре. Май Ани2 така беше вързала Явор. Краката пак седят жабешки за радост на милиони ортопеди по света.  Mr. Green
Обаче аз заврях ръцете в диагоналните ленти и само глава се показва. Малко жегичка се получава, но няма мърдане. А Радост вика, че все едно съм бременна, но бебето е отгоре на корема.  Laughing
В линка на всяко връзване пише за каква възраст става.

# 166
Ваче - уникални принцеси, пу пу Heart Eyes
Хелън, малчо също имаше пъпчици по гушката (той има бая мръвка там), педито каза да не му се заглеждам толкова и после се подсече Twisted Evil. Сега го мажа с кремчето за дупе и е ок Peace
За кърменето и АМ-то - аз много се мъчих да кърмя, че и дечко мъчех, все не се наяждаше като хората. После като взе да спира, от вина такава депресия ме тръшна и все повтарях, че не ставам за майка, не мога да го нахраня, не мога да го успокоя. Много ми помпогна мъжлето, успокояваше ме, казваше ми че се справям супер и като не искаше да потече просто ме пращаше да му направя АМ-то. А той и двамата му братя също не са кърмени и сега и тримата са здрави, силни и стройни мъже. Колко по-лесно би ми било само да откопчая блузката, вместо да мия, стерилизирам, преварявам, охлаждам, разбърквам.... ooooh!

# 167
  • София
Шунче, мерси! Hug Hug Hug
Аз точка 2 си харесах отстрани. На мен така ми е адски удобно да нося децата. Пред мен не ми е толкова.
Ире, аз съюо мажа гушката с крем против подсичане  Wink
Айде лягам, че утре онов аще вресне около 9  Tired
Лека

# 168
За кърменето и АМ, и миенето на шишетата... Има и по-крайни ситуации... Ние пък сме почти изцяло на кърма, но съвсем изцяло изцедена и от шише, щото от гърда не става, страшни болки за мами и разраняване до разкървавяване... Та ние хем сме на кърма, хем мием шишета като изголваени, но то това главно аз го правя (нейната задача е да цеди, оттам нататък поемам аз), аз се занимавам и с АМ-то, малко от малко да успявам да успокоявам жена си, че и тя се е затръшкала също с това "аз за майка не ставам"... Гледам да й е максимално леко и максимално аз да поемам нещата... то аз съм си виновен - аз исках дете, тя не искаше Simple Smile
Слушах тия дни в парка едни майки, дето си говореха как масово се смятало, че бебетата до 1 г. били женски бебета - сиреч, само жени трябвало да ги гледат... мъжете не било трябвало да хранят, къпят, сменят памперси... Е, ние явно напълно разбиваме този стереотип Simple Smile

# 169
Добро утро! Поднасям ви чаша горещо кафе Simple Smile  
И ние вчера бяхме на ортопед и всичко му е наред на малкия Simple Smile точно това ми каза, че трябва да го нося на хълбок или като жабче, каза че може да го държа седнал в мен, но не и самостоятелно.
Шунче, това със слинга е много полезна информация, ще пробвам и аз да си купя плат и да видя какво ще направя Simple Smile

# 170
Ех, картинката с кафето не се е показала  Cry нещо пак не правя както трябва .....

# 171
  • София
Брей каква активност по тъмни доби Crazy  Що не спите, бре младежи Mr. Green

силви, хайде ще помогна с кафенцето, този път с апетитна закуска

Лорчето недоволства, че е сама в люлката, изчезвам!

# 172
Ваче, Деси, точно от Попова кремчето ползвам... Довечера ще помоля майка ми да помогне в почистването и ако до другата консултация пак се появи ще го покажа на педиатърката.

# 173
Добро утро!

Днес тук е малко мрачно, ама след вчерашната жега...

ШУНЧЕ, ако наистина може без картон, още другата седмица ще се пробвам, защото Дара няма нито един прием от 5-валентната и тази, дето върви с нея (много съм неосведомена).

Хубав ден от мен!

# 174
Здравейте, мамчета (и бг-тати) и от мен. Laughing
Чинче, браво за темичката и изпита  bouquet (малко ви четох по диагонал, ама...).
Бг-тати-поздравления за помагането и отмяната на мама. Моят мъж работи по около 15 часа на ден, та и четирите си деца съм и гледам савсем самичка. Колко би ми се искало и аз да си имам тати да помага, но някой трябва и да носи парички, че гърлата са много, а разходите безумни. #Cussing out #Crazy...
Лек и слънчев ден от мен. Heart Eyes

# 175
Добро утро.
Ваче, да де 5кг мокро пране, ама това означава, че ако пълня пералнята с 5кг сухо това после е много за една сушилня. Абе ще чакам днес да се обадят техниците, че оня ден Марти им я закара чак в края на работния ден. И му казах като я вземе да я отвори отзад и да види кое как е направено, че да знам да ходя да въдворя малко ред, ако се налага.
М да, децата наистина са от баща си Ваче  Hug
Татти, и ние сме на изцедена кърма, така че знам за какво говориш. Иначе не съм съгласна, че децата до годинка са женски, защото аз сега съм във форума, а Марти и Йоана се гледат.
Бюти, благодаря за закуската и кафето. Сега отивам реално да си ги сложа на масата.
Теди, възможно ли е да е останало ако и като се омеша с кремчето да става така  newsm78
Елдра, дано понякога ти остава време и за нас, че много ни липсваш.

# 176
Благодаря ти, Деска. В понеделник батковците започват у-ще, а малката градина, та се надявам да влизам по-честичко. Ако си оставам сама с Никола и свекървището е на кафе с приятелки.. #2gunfire #2gunfire.

# 177
Добро утро! Бюти,  Hug

Цитат
Каква война да има между АМ и кърма, много ясно и неуспоримо е, че кърмата е най-добрата храна за едно бебе, когато обаче нещата не се получават и се стигне до АМ, никоя майка не бива да се обвинява за това, камо ли да си мисли, че детето й е по-малко човек, защото не е било кърмено. И тези, които не са били кърмени порастват големи и здрави деца.]Каква война да има между АМ и кърма, много ясно и неуспоримо е, че кърмата е най-добрата храна за едно бебе, когато обаче нещата не се получават и се стигне до АМ, никоя майка не бива да се обвинява за това, камо ли да си мисли, че детето й е по-малко човек, защото не е било кърмено. И тези, които не са били кърмени порастват големи и здрави деца.

Това е абсолютно вярно и отразява и моето разбиране за нещата  Peace
Деска, и майките, хранещи с АМ са писали какви ли не неща за кърмещите, и кърмещите пишат какво ли не...от това полза няма. Ако има война АМ - кърма, тя не е на майките, тя е война на производителите, на някои свързани с производителите медицински работници и на някои невежи "многознайковци". Като бяхме на Доспат, възрастният хазяин изпитателно ме попита с какво храня детето - отговорих, че кърмя - и той вика "От гърда или от шише" - "Това от гърда е луда работа - не знаеш какво яде детето, как така се решаваш, не знам"  Mr. Green Това да ти е свекър...
bg-tatti, щом бебка разранява гърдите, значи има някакъв проблем при поставянето й на гърдата - но това в повечето случаи се оправя. Какво ще кажете (ти и жена ти, разбира се) да ви види консултант по кърмене? Координати има в подписа ми. А на тебе - браво! Малко са мъжете, които помагат за отглеждането на бебето - моят е сред тях, но ти го биеш - няма шанс Стефан да се събуди нощем  Mr. Green
Ваче, на мъжа ти приличат, верно е  Hug Видях, че си питала за витамините на мерц - ако няма кой да отговори точно, ще се опитам да ти дама отговор в понеделник, че човекът, който би имал представа, е на море в Гръцко.
Хелен, за да станеш консултант,трябва да имаш 9 м. стаж като кърмеща майка, да искаш да помагаш, да минеш обучението (което за нас, провинциалистите, е проблем малко, но не неразрешим - има обучения само във Варна и София) и да си вземеш изпита Simple Smile
Шунче, ами възможно е да се научава, дано  Hug А за носенето, аз нося така - http://shushulka.com/blog/?p=75 - малко ми е дълъг шала и трудно се омотавам, но иначе Явор е спокоен вътре - и краката да наистина като на жаба.
Теди, браво!
Пао, Дес, успех  Hug
Хоупфул съншайн, забравих да ти отговоря  Embarassed Много деца не разреждат суканията си, но пък наддават добре - както беше моят Румен - тогава няма причина захранването да започне по-рано. По-скоро ако започне усилено търсене, т.е. по-често сукане от обичайното, и този скок в растежа не отмине до десетина дни, а бебето вече е минало четвърти навършен месец, има резон в това да сепробва със захранване.
Да ви се оплача - вчера Явор спа само сутринта, след това цял следобед издивяваме...и тия ръце така го блазнят, навира си ги в лицето и се драска, а и палеца е открил, голяма борба пада... Добре, че за по пет-десет минутки го оставях на баща ми, за да дзверна във форума - а така ми се искаше да поспим заедно следобед... И нощем е такъв - стига да мине кола и да удари спирачки - и е буден, баща му да се прокашля - буден, та и гърдата не го успокоява - той по принцип не е по нощното ядене, но е по-зле, защото не знам с какво да го успокоявам и приспивам...Румен и той става поне по веднъж на тоалетна нощем, и това ме буди - та сънят ми е яко дефицитен. Имам толкова идеи за статии - нямам сили да пиша  #Crazy Оплаках се...

Последна редакция: пт, 09 сеп 2011, 09:53 от Ана2

# 178
  • София
Магнет, как понесе малкия забелването? Аз много се шашкам на тая тема - всички около мен ми казват да не пипам, някои казват - води на лекар.... Вече не знам какво да правя  Rolling Eyes

Понесе добре забелването,но тя го направи по време на банята-тогава не боли толкова,вече главичката се вижда малко,сега при всяка смяна на памперса и аз лекичко забелвам и слагам риванолче.

# 179
Добро утро!

И аз да похваля нашия тати, че е от помагащите винаги когато си е в къщи. Аз пък имам наблюдения, че мъжете все повече помагат на жените си. Едно време може да се каже, че бебетата са били женски. Но сега почти не може да се срещне татко който да не помага. Дори се учудвам  - какви са тези жени, дето не искат бащите да помагат!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт