Януарско мъничко човече, рита мама силно вече - тема 8

• 30 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • Калифорния, САЩ
По едно шейкче от мене преди кафенцето на Шоки, за настроение и свежест

Приятен ден, коремчета, и само хубави новинки!

# 436
Grace, аз също отказах да мина през скенер когато бях бременна във втория месец.  Просто не исках да рискувам.  Малко ми се намръщиха, но не беше проблем.  Преди мен имаше бременна жена и нея не я накараха да мине през скенера ... така че не би трябвало да е проблем. (Става въпрос за летището в Чикаго където по принцип са строги с охранителните мерки)

Иначе за самото летене може да ти е малко некомфортно, но 2-3 часа не са проблем.  Peace

# 437
  • Бургас
Добро утро!

ЧЕСТИТ КРЪСТОВДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС С ПОЖЕЛАНИЯ ДА БЪДАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Грейс, не мога да ти бъда полезна с опит в летенето /нямам такива преходи със самолет/, но братовчедките на моя мъж са в Англия, леля му в Италия, та те постоянно си пътуват.Едната пътуваше в 4 месец, полета е около 3 часа има-няма и казва, че е нямала проблем и все пак всичко е индивидуално!
Жанетка, надявам се да си много по-спокойна щом ще следят бебчето по-редовно и така донякъде ситуацията си има контрол малко или много  Simple Smile
Дидка, ти си булка-бонбон  Heart Eyes
А аз да ви се оплача, че въпреки, че вчера ми я докара по-рано Мимка, днес вече е със запушен нос и лош дъх, който ми навява, че я боли гърлото.Та отново почва чудене с какво да се лекуваме.Почнах с Коризалия, Ангинхил, витамин ц, пък да видим.
Някоя от вас давала ли е "АНГИНХИЛ"?
Желая лек и спокоен ден на всички!
П.С. ВТОРИ ВЪПРОС:ПОЯВИ ЛИ ВИ СЕ ВЕЧЕ ЦЕЛУЛИТ, КЪДЕ И С КАКВО ТРЕТИРАТЕ?

# 438
целулит имам от след втората бременност, въпреки че бедрата ми са сравнително слаби. Много ме дразни. Чувала съм, че не се третира по време на бременност, но мисля ,че става само въпрос да не се правят силови и груби масажи, скрабове/като интензивно търкане с утайка от кафе/ и подобни. Мисля, че антицелулитните продукти могат да се заменят с маслото, което ползваме така или иначе за тяло и да се правят леки масажи, кръгови, отдолу-нагоре. Това ми показа и моя позната физиотерапевт, тя има богат професионален опит с бременни и родилки. Другото е вода и разходки по равен терен - но не и стоене прав на едно място, което натоварва много органи.

# 439
Добро утро! Честит Кръстовден!

Момичета, относно целулита - и аз забелязах, че имам доста. Но засега само го установих и това е. Чудя се дали да не мажа от крема против стрии?

Жанетка и Киара Тиара, надявам се вашите бебета да се развиват добре и да си ги доносите успешно до края.  Hug

KaRoLa, зная че ти е много трудно в момента, но по-добре не си поставяй диагнози. Отиди отново на консултация. Гледай смело напред и вярвай, че всичко ще се нареди успешно  Peace   remybussi И не се плаши от сроковете, които ти казват, за да се пазиш от забременяване. Повечето лекари смятат, че нормален срок за изчакване са 6 месеца. А на мен лекар-хематолог ми беше казал, че е най-добре да се изчака дори една година и това е свързано с кръвта и с пълното възстановяване на организма. Най-добре не мисли за срокове и месеци. Пожелавам ти много успех и късмет!

# 440
  • до едно тепе
Добро утроо.
Честит имен ден на всички именници!
Жанетка някакъв вариант да се прибереш за малко до Бг  Thinking че в Англия саа нямам думи направо ooooh!
Целулит и аз имам.Както ми бяха окльощавяли крачетата от диетата преди да забременея и след това сега нямам думи направо.Радва ме обаче че се вкарвам в старите си дънки и само корема ми пречи да ги закопчея,а това значи че все пак качвам само на корем.Мажа се само с крема за стрии-дори бедрата и дупето.
Да ви се похваля записах се на курс за бременни и вчера бях на първата лекция.Много полезни неща научих,а и убих 2-3 часа от скучното ежедневие Mr. Green
Лек и прекрасен ден ви пожелавам  bouquet

# 441
  • гр.София кв.Драгалевци
Добро утро и от мен   food010 аз като никога станах в 8,защото чакам да си запиша час за преглед,че вече не мога и да спя от притеснение по бебка.И след като се върна,ако въобще ме огрее да ме запишат някъде за днес,като стане другата сряда т.е. денят на следващият ми преглед лекарят ми просто ще го помоля,ако може да ми записва часове малко по-често,защото през 45 дни аз могада умра егати,а той или е на почивка или аз нямам час...И така отивам да  newsm55 и после да звъна.Успешен ден на всички  Flowers Four Leaf Clover

# 442
  • гр.Пловдив
 Добро утро и от мен...
 Мацкиии днес съм на ЖК, дай Боже всичко да е наред (аз съм позитивно настроена де) и да видим пишка хихихих
 Иначе от няколко дни вече усещам яките ритничета и негодувания, когато застана явно в неудобна за бебето поза...

# 443
добро утро.
аз утре съм на ЖК ще ми правят изследвания. Praynig дано всичко е наред с малкия.
може би в 22 сед ще скоча до пловдив до Даскалов за ФМ малко ме е страх и се притеснявам да не изкочи нещо не предвидено Confused

аз днес като се теглих и като записах в тефтера останових че от 5сед и 2дни до 20сед и3дни съм +3,800  ....  #Crazy   

утре съм пак на линия с отчет от прегледа,
ЛЕК И СПОРЕН ДЕН!    bouquet

# 444
Добро утро и от мен!

Страшни дискусии сте заформили, нямам думи.  Hug  bouquet Мъже, цистити, имена, в тая тема минахме през всичко.   bouquet  Party
Аз за моя мъж лошо не мога да кажа. Душа дава за семейството си, навсякъде сме заедно и много се обичаме. Наживяли сме се яко, все пак се взехме на 30 години (той беше на 31). Сега се кефим на други неща. Дори и да се посдърпаме, е за кратко и рядко е било сериозно. За помагането вкъщи - ами почти всичко прави той, особено сега. Само не готви, но аз съм си свикнала да готвя и не ми пречи. Снощи в 22 часа с дребната си легнахме, а той влезе да измие банята човека. Голям чистник е.

Шоколадче, появи ми се вече целулит. Датира от 2006-7 година. И аз като Тити след бременността се сдобих с него, въпреки, че бедрата ми са слаби (ъъъ, бяха  Embarassed).

Каролка, бягай на лекар, ако имаш болки. Тъкмо си в София, можеш да избираш между най-добрите специалисти. Да не те плаша, но болки в матката повече от седмица след аборта не трябва да имаш.  Hug Киара е права, трябваше да дадеш контакти на лични и да се видим докато си в Сф.

Мами, изчезвам да работя. Хубав ден!

# 445
Добро утро, Януарки  Hug
Момичета, аз ви чета, но все още не мога да вляза в час с всичко, тъй като само от една темичка не е възможно. Надявам се да ме извините. Аз имам няколко въпроса и се надявам да ме удостоите с отговор.
1) Преди известно време ( около година) ми откриха астма и ми изписаха Вентолин (инхалатор) и Будиеър, който е уж за лечениета, а Вентолина при пристъп. Сега обаче докторът ми каза да използвам само Вентолина при нужда. Пристъпите ми са провокирани в повечето случай от най- обикновени неща като смях или умора, а понякога и от нищото. До преди около месец ги получавах на седмицата веднъж, а сега започнаха всеки ден, а понякога дори и по два пъти.
Когато говорих с докторът го използва на около 2 дни веднъж и той каза, че няма проблем, и че в малки количества дори не стигал до кръвта, а сега? Ще бъда много благодарна ако някоя от вас има инфо или е употребявала Вентолин по време на брменност, да сподели.
2) Къде мислите да раждате? Ние сме решили да раждам в Окръжна болница- Варна, при д-р Славчев Simple Smile Много съм доволна от него.
3) Какви изследвания са ви правени? Кога ви правиха ( правиха ли ви) измерване на маточната шийка и на таза?
Ами, мисля, че за сега е това. Като се стя за нещо друго ще питам пак  Blush Надявам се да не досждам, просто имам страшно много въпроси Simple Smile
За целулита, единствения начин, по който аз съм се отървавала от целулит е бил само и единствено с вода, но като се поотпуснеш за малко и спреш с водата, след време пак изниква. Иначе е много просто, пие се поне по 2-3л вода дневно, но ходенето до тоалената е голям проблем. Аз ходех по 20-тина пъти на ден  Crazy
Лек, спорен и успешен ден ви желая и много  Hug

# 446
Добро утро!
Отностно моите терзания за ехокардиографията - няма да ходя - по-късно ще си отменя часа при Томова или пък, ако някой иска да го ползва да ми пише....часа е за днес с 16,45ч.
На обяд пък съм на ЖК. Гледам сте обсъждали платения прием и този по ЗК. Аз имам един спонтанен аборт преди сина ми, който съм почти сигурна, че ми беше направен след ужасен преглед за установяване на бременност от лекар по ЗК и от тогава ходя само на частно. В момента съм на пакет 600лв ( плащам 3 вноски по 200лв) , който ми включва абсолютно всичко необходимо - кръвни изследвания и урина всеки месец, 3 пъти БХС, 3 фетални морфологии и видеозони всеки месец. Дори направих една бъбречна криза и ми се пуснаха допълнителни излседвания и допълнителен преглед и не ми взеха пари допълнително. Много съм доволна. Док. обяснява всичко много старателно и се чувствам много спокойна, което за мен е най-важно.
Днес ще трябва да и кажа за нещо, което ме притесни преди около 2 седмици. Бях в провинцията и за 2 седмици имах 2 болезнени контракции, но много болезнени за по няма и 5 секунди. Реших да не я безпокоя тогава и сега ще видим дали съм сбъркала.

Малее колко изписах, но то е така като се сетих чак в 6тия месец да се отчета при вас сега имам да наваксвам  Laughing

Аз вече започнах с пазара на роклички. След прегледа май пак ще мина да поогледам какво интересно има из моловете. Мъжа ми вече се видя в чудо...Беше му ясно, че ако имаме момиче няма да може да ми смогне на пазара. Това ми е мечта от дете. Да имам девойка, да и обличам роклички и т.н.  Party

Хубав ден на всички!  Hug

# 447
  • София
Здравейте,
вчера бях на ЖК минавам да се отчета всичко е ОК малката е добре - расте си и то доста добре по главичка върви седмица напред по краче - две и отгоре Crazy дългокрака мадама Peace
imam nadejda с миналата бременност таза ми го мериха само веднъж - като ме приеха по спешност, за шийката не е ставало въпрос Rolling Eyes сега като бях на ФМ Марков каза че ми е голяма шийката и не говори за по ранно раждане - и все пак ми се струва, че е още много рано за такива заключения Rolling Eyes макар да ми се иска да си я устискам до януари Praynig Praynig Praynig но Ого без всякакви признаци тръгна да се ражда месец по рано Crazy помолих да ми вземат проба за микробиология, че се гласях за нормално раждане и при прегледа се установи че съм с 3 см разкритие, 70% изгладена шийка и бебе в идеална позиция за раждане Crazy без никакви признаци #Crazy не знам защо решиха че му е рано и го спряха с магнезий та после спешно секцио - ама това е друга приказка Rolling Eyes
желая ви усмихнат и спокоен ден и само хубави новини Praynig Peace Heart Eyes

# 448
Атадарче, и тук сме заедно. Виждам, че от темата на Кафенцето, тук сме доста, което много ме радва Simple Smile Благодаря ти за отговора Simple Smile

# 449
  • Габрово
himena, това дали ще вземаш детски надбавки зависи само от дохода на семейството. Следователно след като сключиш брак ще се взема предвид и дохода на мъжа ти. В такъв случай може и да надвишите минималния праг за получаване на тези пари, за друго брака няма значение.

teddy_ , според мен болезнените контракции са си повод да посетиш лекар.

Целулита няма нищо общо с килограмите  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт