Януарско мъничко човече, рита мама силно вече - тема 8

• 30 778
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте и от мен! Не пиша редовно, но просто няма нищо интересно покрай мен.
Честито на именниците! Живи, здрави и много късмет!  bouquet
Относно йога за бременни мога да споделя - в понеделник бях за първи път, изобщо никога не съм посещавала йога и останах доволна:http://yantra.natalyoga.net/contacts.html
Накратко програмата е следната: понеделник, сряда и петък е от 11.30-13.00, а четвъртък - от 18.30, като в понеделник има и от 18.30. Цената на еднократното посещение е 10 лева, а ако си вземеш карта за 10 посещения е 8,50 лева на посещение. Удобно е за хора, ползващи метрото - на 5 минути от метростанция Жулио Кюри. Всички мами бяха в доста напреднала бременност и ми направи впечатление, че се справят с упражненията с лекота и йогата им доставя удоволствие. Хареса ми и на мен и упражненията наистина са полезни. Мисля да ходя по 2 пъти седмично и ще се радвам да има и други желаещи. Аз това го намерих от нет-а, без някой да ми го е препоръчвал, ако има доволни от други места моля и те да споделят!
Лек и усмихнат ден и много ритничета от малките слънчица! smile3525
На мамите с неразположения - дано по-бързо отминат и всички сме по-спокойни и по-щастливи!
Днес мисля да съм си вкъщи, че не ми понася жегата. Sad

# 466
  • София
Здравейте и от мен!
Гледайте какви простотии измислят някои луди хора!  ooooh! http://life.dir.bg/news.php?id=9481187
Нямам думи просто!

За целулита аз си имам, защото съм си дебеличка! Живи и здрави да родим бебчовците ще мислим как да се оттървем от него! аз в понеделник съм на ЖК при моят си доки и вече нямам търпение, не съм виждала бебока от 18,08, когато бях на ФМ.

Хубав ден!   bouquet

# 467
И на мен ми се увеличи целулита по дупето и бедрата от вътрешната страна, въпреки че съм качила само 3 кг. Но не се боря с него, само със стриите. Мажа се с Кокона§Мама и при всяко мазане се чувствам като пехливанин, все едно не съм се къпала.

Аз съм в болничен, защото много дълго не можех да се храня и повръщах, сега съм по-добре, но направо не ми се тръгва на работа - като знам, че по цял ден ще трябва да съм седнала, а и храненето още ми е проблем. Отделно с това безсъние по цяла нощ, поне сутрин мога да поспивам докъм 9-10. Иначе трябва към 6:30 да ставам, за да сколасам с гадене, закуска и пак гадене.
Вкъщи винаги има какво да се прави - домакинство, книги, разходка, ама ми е много съвестно в сравнение с мамите, които се мъчат на работа.

# 468
Леле, тук много бързо се развивала темичката, много се радвам Simple Smile Аз да споделя за моите кг - вече са +5....не че са много, но не знам как успях да ги кача, храня се точно както преди, не прекалявам с нищо вредно, гледам да се движа....Е, вече не тичам в парка и не ходя на фитнес, но както и да е, то е въпрос на организъм понякога. Иначе в кв.Хладилника има Център за съвременни родители, не съм ходила все още, но там имат йога, гимнастика и всякакви видове занимания. Лошото е, че йогата е в работно време, от 17 вечерта, но пък е доста по-евтино от всички други места в София, които намерих. Иначе аз ходя в Янтра, кв.Изгрев, но не съм от най-редовните. А гимнастика знам, че ще има в НСА от тази седмица. Иначе аз лично си свалих от един торент сайт 2 видео файла - гимнастика за бременни, и са доста хубави. Много е важно движението, не само за да не се качат прекалено много килограми, ами и после да е по-лесно самото раждане. Казват, че йогата помагала....Надявам се да е така Simple Smile

# 469
Miminka_p, и аз бях в понеделник точно там на йога, значи сме се засекли Simple Smile)) Вече си взех карта, така че поне веднъж всяка седмица ще ходя и вероятно ще се засичаме отново Simple Smile

# 470
  • до едно тепе
Добре дошли на новите мами.Радващо е,че се увеличава отбора.
Малечка това с кучето е гадно.
На мен пък днес почти ми връхлетя един идиот с кола на тротоара.Караше си без никакви угризения и като го усетих зад мен ми се подкосиха краката направо.Вярно,че спря на метър и половина зад мен и след това паркира ама ми дойде много изведнъж,защото му чух само климатика на колата зад себе си.На такива трябва да им взимат книжките направо.Булевард като слънце,а той по тортоара върви #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Аз мога да кажа на Пловдивските мами къде ходих на училище,ако ви интересува Mr. Green

# 471
 Честит празник на всички!! Аз си имам целулит от поне 5-6 г въпреки че съм била винаги 44-48кг. Работех на работа която изискваше вървене нон стоп,или с по 2 часа почивка ,и пак си имам целулит. Вярно ,че не обичам много вода да пия но сега пия поне по 1.5л. Винаги съм се мазала с подходяща козметика ама ......като ям много сладко така ще е Simple Smile  Сега не се е  увеличил а  и аз съм напълняла 2 кила на корем:))   Сега се мажа с различни масла на Икаров-бадемово,от пшеничен зародиш от макадамия- малко са ми неприятни на мирис ама се понася.   Вчера ходих на фризьор да се подстрижа малко и боядисам и изтърпях критики от 100 човека,че от къде съм била сигурна че няма да навредя на бебето и т.н...Не смятам че от едно боядисване може да се навреди.  Края на месеца съм на ЖК,дано всичко е наред .  Стискам палци на всички мами които имат притеснения,дано всичко е наред с тях и бебетата  Praynig   Добре дошли на новите  мами   bouquet   Пак е жега днес и не ми понася .   Усмихнат ден на всички  Hug

# 472
  • гр.Пловдив
Аз мога да кажа на Пловдивските мами къде ходих на училище,ако ви интересува Mr. Green

сподели, сподели

# 473
здравейте. Не съм писала скоро но бях на работа  а там нямаме достъп . Сега съм болнични до края на седм. да си почина че имах болки от толкова седене в работата. Вчера бях на фм потвърдиха че ще е момче.Бебето е добре без забележки само че е доста големичко. Сега е вече 17 дни напред и 520 гр.Каза че ще е едричко и маятя докторка да го следи как наддава. Малката беше с нас и беше много послушна и гледаше бебето.Голяма радост. Тя вече е в 1 група в градината и в началото добре а сега с рев влиза и през цялата вечер  ми вика че не иска да ходи.Амамай ме изпробва дали ще мине. Днес вече влезна без да плаче да видиме утре. И това ме торвозеше ама ще мине. Сега ще се върна да чета че много  бързо пишете.

Честит празник на всички празнуващи.

# 474
  • до едно тепе
Смърфиетка www.bg-bebe.com  Вчера започна курса.Беше първата лекция,а днес от 6,30 е първото упражнение.Ако искаш питай на мобилния телефон дали не можеш да се присъединиш още този месец Wink А иначе е в поликлиниката на Понеделник пазара(бивша студентска).

# 475
Здравейте! Аз сега се прибрах от ЖК. Бебка е 450гр, води, плацента - всичко  е ок. Върви 1 седмица назад, но така си е от началото. Казаха, че просто по-късно съм забременяла явно. За контракциите ми изписа магнезий. Аз обаче се чудя дали да го пия, тъй като те бяха само 2 инцидентни и предполагам от пътуването. Проблема е , че сега кръвното ми беше 80/60 и ми е така от началото на бременността. В началото се чувствах ужасно. Не можех да стана от леглото, понеже винаги съм била с 120/80, но сега явно свикнах и не го усещам по никакъв начин. Чувствам се добре. Е, ако седя на слънце ми става лошо, за това сме ограничили разходките само из квартала. Док. каза, че от магнезия още ще ми пада и ще ми става лошо. Аз съм сама с баткото по цял ден и това ме притеснява и мисля,ако не направя пак някоя контракция да не ги пия.
Вече съм +3кг, което ми се вижда много, но....

Забравих да попитам за внезапните пристъпи на ниско кръвно, в един от случаите бях с апарата за мерене на кръвно на ръката си и резултата беше 80/40. Случва ми се по веднъж на ден....
Аз до колкото четох из нета, опасно е високото кръвно, не ниското. Ако само по веднъж на ден ти пада така пробвай с айрян със сол. При мен е по цял ден , та не действа.

За мазането - аз с нищо не се мажа, но трябва да започна. Миналия път мазах с Мустела против стрии и нз дали от него, но нямам никакви.

# 476
Здравейте!
На момичетата с медицински въпроси не мога да отговоря по никакъв начин, мога само да се  Praynig всичко да е наред!
За мъжете си говорете - моя мъж е риби, аз съм близнаци, детето е дева. Доста е разнородно при нас, и в началото ни беше много трудно, въпреки че бяхме близо три години заедно преди да родя. Много кавги имахме докато се нагодим, след компромиси и от двете страни, сега мога да кажа, че са ни качествено различни отношенията с тази бременност. И вниманието и помощта е друга, и моите глезотии са по-малко Blush. Наживяли сме се някакси, въпреки че сме млади - родих на 26, а ММ беше на 27 г. Но имаме общи приятели, обичаме семейни сбирки, тип барбекю пред дискотеките. Аз съм по-голяма хаймана, ММ е по-домошар.
За целулита - не се притеснявайте, самото естество на кожата и всички мускули през бременността водят до отпускане и много целулит. А и самите кремове против стрии също отпускат кожата newsm78. Предния път се мажех от глава до пети с крем за стрии, но сега въобще не мога да го търпя, много съм несериозна. Трябва да се стегна.
За йога и упражнения, всякакви училища за бременни - завиждам ви, но не се виждам въобще  с такива допълнителни ангажименти.  Въобще не ми остава време без детето, а и мисля, че са ми достатъчно упражненията, два пъти на ден разхождам 13 кг си дете в 9кг му количка, днес и диня насих в нея ooooh!. Все още се изпишкваме на ръце, по незная колко пъти на ден, плюс шетането вкъщи.
За по-лесно раждане, в смисъл без разкъсвания беше на дневен ред преди 2 години едно мазило на Веледа.

# 477
Дидка, видях снимките, много си хубава, и изглеждате много щастливи, желая ви само такива моменти!! Irchony, честита ти мадама!!
Браво на мамите с добри резултати от изследвания, да чукнем на дърво вече да няма бацили и проблеми. Аномалия, аз пия пробиотик през цялата бременност, препоръча ми го моята лична и съм доволна, малко ми помага и за гадното желязо.
Целулит...не бих казала че имам, аз доста спортувам, ама ме стреснаха мамите, дето след първата бременност са се сдобили. Иначе не използвам нищо специално, само се масажирам умерено като се мажа против стрии. Имам надежда, относно раждането, аз не съм в БГ, ама се ориентирам към раждане във вода..има ли някоя с опит или някоя дето също натам клони? Електра, да не ти пука за боядисването, аз вече се боядисвах два пъти, боите в днешно време са със съвсем различен състав и трудно ще стигне нещо до бебето, то това да беше проблема..
Аз исках да ви се похваля, че съм решила шофьор да ставам...  Embarassed като не съм се наканила по-навреме, сега ще сме 2 в 1. Стискайте ми палци, аз съм обещала на познатите като почне кормуването да им се обаждат да си седят по къщята  hahaha

# 478
оо, Лумиа, ти ми припомни как карах шофьорските точно по време на първата бременност, че ме късаха, че нямахме кола, та на практика започнах първи кръгчета в осмия месец, и после директно с детето. Седмица след секциото се самозакарах да гласувам в едни местни избори и оттогава та досега  Blush

Вкъщи винаги има какво да се прави - домакинство, книги, разходка, ама ми е много съвестно в сравнение с мамите, които се мъчат на работа.
хич не ми е съвестно даже  Rolling Eyes така да не ми стига времето за хобитата ми.....

мая чекелова, наскоро ми говориха за това масло на Веледа, то е за перинеум. Но нямам категорични отзиви.

# 479
  • Ботевград
Момичета,трябва да си изберем "вестителките" които живтот и здраве ще съобщават хубавите вести Simple Smile
Гледам,че говорите за целолит..и аз имам..
А дали е вярно това за погрозняването незнам,но аз и с предишната и със сегашната си бременност съм си сравнително по-грозна..Кожата на лицето ми е ужасна.Косата ми също...А космите ми растът с часове ooooh! И по корема вместо линия Негра имам линия "Косматка".. Sick

Общи условия

Активация на акаунт