Януарско мъничко човече, рита мама силно вече - тема 8

• 30 779
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, един бърз въпрос преди да се върна да прочета какво става в темичката последните два дни  Simple Smile:
Ако има някоя мама, която скоро да е летяла със самолет - как мина полета, добре ли се чувствахте с бебо?
Много се чудя дали да да не си ида за 2 седмици до БГ (ще съм 24-26 г.с. ), но доста ме е шубе за беба...Доста ме притесняват и скенерите на летището (от миналата година в Манчестър инсталираха нови рентгенови скенери, които "уж" са безопасни, но има много смесени мнения от мед. лица).
Знам, че всеобщото мнение е, че летенето е безопасно, но ще се радвам, ако някой сподели личен опит от летене в тези седмици през настоящата или минала бременност.

# 421
Грейс, аз и сега летях, и преди съм летяла , във всякакви седмици/преди 8 месец/. Най.дългият ми полет беше 10 часа. Нищо по-различно не съм усещала/е, ако е малък самолетът и е тясно, ще ти е тясно, ама какво да се прави Simple Smile /. За скенерите не се притеснявай, това не е няккаво значимо облъчване, даже не съм сигурна, че е истински рентген, но не съм компетентна Simple Smile а и винаги можеш да кажеш, че не искаш да минеш през него, да те проверят ръчно.

в момента почнах процедура за подновяване на визата ми тук, та едно от изискванията е рентген. Като пристигнахме, кърмех, но ми казаха, че не пречи. Сега ме освободиха, като ми насрочиха рентген през март - пак, жз, ще кърмя Simple Smile

# 422
Здравейте !!!!

Минавам за бързо да ви кажа, че бях на ФМ и всичко ни е ок. Много съм щастлива и съм очарована от доктор Марков! Потвърдиха се и усещанията ми, че ще си имаме малка принцеса, не си намирам място от радост Joy , ако може ми сложете така чаканото щъркелче.

Честито на всички мамчета, които също са разбрали цвета на гащите Simple Smile

За сватбените снимки, ще се постарая при първа възможност да ги преместя, извинявайте ако има нещо Simple Smile

Хубава вечер на всички!

# 423

Grace ♥, летях преди месец без проблем, 2ч полета. По принцип ако нямаш високо кръвно наляга или кървене, летене със самолет е ОК.

Пазете се и само добри резултати от прегледите. Аз се чувствам като нормален човек от няколко дни! Чак ме е страх да се похваля! След толкова повръщане, припадъци и т.н. направо ми се ходи на дискотека Simple Smile

# 424
  • София
Добър вечер, дами  Grinning

Ухилила съм се, само дано не е на зле Simple Smile

Мерси за разясненията около показателите за кръвосъсирване! Аз също правя онова изследване за коригиране на дозата, но вече се обърках, така че просто забравям за всичко.

Тъкмо се връщам от доктор, погледнахме пак моята шийка (за която ежедневно се моля да не бъде зашита) и си е на едно и също диредже.  Иначе полчих резултата от влагалищния секрет и остроумния ми доктор каза, че съм цяла монахиня и вече можело да с прави секс с мен без презерватив  Stop. Чиста съмм, оле, оле!

Забравих да попитам за внезапните пристъпи на ниско кръвно, в един от случаите бях с апарата за мерене на кръвно на ръката си и резултата беше 80/40. Случва ми се по веднъж на ден....

Грейс, аз съм кръвно - 130/70 и  лятото се придвижвах със самолет. Не се чувствах добре, казвам си го съвсем честно. Прилошаваше ми и кръвното яко блъскаше в главата ми. Имам доста полети преди това и знам, че ми нямаше абсолютно нищо. Но се изтрайва, а и е за предпочитане пред лашкане с кола.

# 425
  • Шумен
Нямам вече бацилииииии  newsm44 Много ме зардва този резултат.
Химена, гледам 1/3 от първокурсничките са бременни, помощи ще вземат, а ти бързаш да завършиш  newsm78 Чак и аз се замислих как не съм разбрала по-навреме за тези 3 хиляди, ама айде стига ми толкоз учене.
Момичета, никой нищо не казва за пробиотиците. Вземате ли?
Тези дни с откриване на учебната година и разни служебни мероприятия все ми се налага да седя продължително време и днес ме срязваше корема отгоре вляво. Полежах и ми мина, ама едва се довлякох до нас, трябваше да се присвия да ме отпусне. Какво беше това не знам, сякаш ще ми се сцепи корема  Sad
Хайде лека от мен и хубави отчети да давате  Peace

# 426
Момичета, много сте мили. Благодаря ви за топлото посрещане.  Hug  bouquet  bouquet

# 427
Мами привет,
благодря Ви на всички за стиснатите палци за моя беб, и аз много-много искам поне Яануари да дойде и тогава да се ражда а не Декември още. Та почвам наред...

Gigito , забавенищ приток на кръв го видяха на ехограф, някъде само 20мин сигурно единствено и това следяха. На няколко пъти стопираха и засичаха резултатите да видят дали има разминаване. Реално те гледаха от дясната и лявата страна към яйчниците и протока на кръв се оцветяваше в син и червен цвят(не знам защо бяха 2 цвята, но...) забелязах, че по дълго гледаха от лявата страна и засичаха резултатите. на деоклада им накрая са написали : Placental insufficiency as the uterine artery Doppler shows high PI. (Плацентата не работи добре защото има висок PI) Убиите ме незнам какво е това PI. Също пише :
PI left - 1.70
PI right - 1.40
Mean PI - 1.55
Umbilical artery - PI - 0.98
От което заключиха, че притока на кръв не е добър.  ooooh!
Амниоцинтезата предложиха (ще цитирам) : Понякога малки бебета имат объркване на хромозомите и ние не може това да го видиме на сканера. Мерси но аз си правех това изследване за Даун и всичко си беше наред там. Т.е. те маи се презастраховаха вчера с тази амницитеза оферта , че видиш ли те са ме предупредили. Но това си беше пълна глупост за мен. Отделно, че след това дойде 2та лекарка която засече, че притока на кръв не е добър и тя каза, че за нея проблема е в плацентата, че не работи добре поради неизвестна причина. След раждането щели да ми излседват плацентата да се знае за следващи бременности. Казаха, че нямало такова лекарство което да помогнело на плацентата да работи по-добре, едиствено можели да ме следят и да гледат как се развива и ако има проблем да се вземат мерки на време. Нищо не ми казаха за кръвно да следя. Изпратиха ме и просто казаха,че на 2 седмици искат да ме гледат на ехографа.
Ако се сещаш още нещо да питаш няма никакви проблеми...но и аз не знам кой знае колко и само тук ми идва да разкажа от -до какво са ми казали и т.н. защото винаги има още някой с подобни симптони и е друго като се обмени малко опит или инфо. А и доста ми олеква тук като споделя.

Buzanche, нищо не са ми казвали за прееклампсия или кръвно.  newsm78 На мен кръвното ми е сравнително ниско. Преди да забременея ми беше редовно 80/60 или 70/50 дори. Сега обаче се вдигна на 120/75.

KiaraTiara, правилно си ме разбрала, имаме абсолютно идентична диагноза. така, те ми казаха, че се борят да стане бебето поне 34 седмици. Но понеже също не знаят до тогава как ще се развият нещата това е и повода да ме викат на редовни скенери за да могат да действат бързо ако има усложнение, което Богу се моля да не се случва!  Praynig Относно изследванияата за вродена и придобита тромбофилия няама как да си ги пусна сама защото тук е само това което от болницата кажат да се направи и нямам никакъв шанс да измоля дори лекарката да ми назначи изследвания което тя не смята за нужни. Sad На частно.....идея нямам дори къде се правят кръвни изследвания. Не че живея тук от вечера но никога не ми се е налагало. За сега те казаха, че изостава само със седмица, бебето било все още малко и за момента си набавяло хранителните вещества но с напредване на бременноста тогава вече не знаели какво ще става. Лекарства нямало никакви за подобряване на кръвоотока към плацентата.  #Crazy Не мога да го повярвам това!

aliah_ok, аз съм Б- и тука ще ми бият една единствена инжекция в 28ма седмица. според лекарите имало шанс още докато бебето е в майката да започне грешно предаване на кръв от майката на бебето и това можело да стане не само по време на раждането ами и вътреутробно. След раждането тестват кръвта на бебето и толкова.

Отделно днес бях до личната лекарка защото повече от месец вече си седя със кашлица и не ми минава. Слуша ми гърдите и излезна , че вече не съм само със настинка ами с дълбока инфекция в гърдите. Назначи ми Еротримицин от 500гр на 6 часа, но аз няма да го взема. целта ми беше да си взема болничен и да се лекувам сама в къщи по бабешки. Не стига , че притока на кръв не е добър към беби ами сега и лекарства да взимам съвсем да се обърка всичко-НЕ.
ейййй значи, така добре да се чувствах и да си мислех, че ще си имам спокойна бременност а то с тези болежки да те е страх да заспиш(поне аз такива кошмари имах снощи,че...)

Много се надявах също след 20та седмица да започна да купувам дрешки и разни бебешки неща...и хем се навивам от вчера , че почвам да си купувам каквото си искам и пак не мога да се отпусна и да купя каквото и да е.  Sad Днес минах през новия търговски център тук до нас дето отвориха за олимпийските игри и само в бебешки магазини обикалям и хем искам да купя нещо и пак като се сетя , че има къде други по-по важни неща бебчо да е добре и да расте спокойно вътре и т.н. не мога просто да се отпусна.

По темата от вчера за мъжете...ами ние сега на 9ти септември направихме 2 години брак, а сме заедно от 3години и полвина. Аз сега съм на 24 но януари ставам на 25, мъж ми е на 31. Той е по-паника от мен като че ли. Аз него трябва все да успокоявам, че всичко ще е наред с бебчо а то аз самата имам нужда някой да ме успокои.  Laughing
Лелелеле какъв ферман изписах .... извинете ме  Embarassed
Честито на всички мами дето знаят какви дрешки вече да купуват за бебчетата!  kyllmg

Лека нощ мами сладки   bouquet

# 428
  • София
PI left - 1.70
PI right - 1.40
Mean PI - 1.55
Umbilical artery - PI - 0.98

ooooh!

ПИ и РИ са границите долна и горна на кръвотока. Ако горепосоченото е ПИ лява и ПИ дясна артерии... Човече, спасение има, намери начин да ти назначат изследвания. За сравнение ще ти кажа моите от последния преглед:

Дясна артерия: ПИ 1.07 РИ 0,66
Лява артерия: ПИ 0,96 РИ 0,65

Идеята е да са възможно най - ниски. Потърси в нета информация за Доплеровите изследвания, там ще пише по - подробно за границите. Не знам колко струва да отидеш на частно, знам от други мами, че това е проблем в чужбина, но и виждам как в чужбина просто се отнасят доста по - лековерно към тези неща.

п.п. Не искам да те стряскам, но съм готова да ти препратя едно писмо от изстрадала майка, за да видиш за какво иде реч. Между другото, беше ми обяснено също така, че въпросните артерии се отварят (сега просто са стеснени) до 24 г.с. Ако не се отворят, тогава вече говорим за патология. така че имаш шанс за естествено развитие на нещата.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 22:58 от KiaraTiara

# 429
Здравейте,мами,

Почти изписахте и тази тема, браво на вас. Аз си седя в хотелската стая в София и ми е едно...само ми се лежи и никъде не ми се ходи.Отидох до мола срещу хотела ама много ме заболя ниско долу, не знам дали може да са яйчници и предпочетох да се прибера в стаята . Притеснява ме много ,че още не ми спира течението и също и други неща ме притесняват. Влязох в нета да видя какво аджаба може да ми е и попаднах на това:  http://www.doctorbg.com/page.php?id=2092  е, хубава работа...саммо това ми липсва.. И да прочета,че води до бездетност..някакси вечерта ми стана "по-ведра". Още вдруги ден търча при някой лекар и да ми каже има ли защо да се тревожа. На всичкото отгоре ме хваща грип или нещо от сорта- удря в сливиците и ушите... Какви ли не болести ще изкарам тази година- грип няколко пъти,цистит...

Ако някоя от вас е запозната с новата ми "диагноза"( поставена в домашни условия), ще съм благодарна да ме просвети какво се прави в този случай.. Мирише ми пак на антибиотичета..

Надявам се всички да сте добре, четох за притесненията на някой от вас!! Ако дечковците са добре и ритат, значи всичко е идеално!!

Хубава вечер ви желая!! Hug

# 430
  • София
Карола, момиче, защо не се обади да излезем? Само трябваше да вметнеш, че ще си сама и щеше да бъдеш поканена поне от 5 от нас  Crossing Arms

За новата ти диагноза нищо не знам, ама знам, че толкова бързо не се хваща и развива нова болест. Каквото и да ти е, ще бъде хванато доста навреме със следващият ти преглед. Плюс това ти имаш ли този кървеникаф (ама че дума) секрет? Не, не мисля, че толкова бързо може да се развие инфекция от подобна величина.

# 431
Карола, момиче, защо не се обади да излезем? Само трябваше да вметнеш, че ще си сама и щеше да бъдеш поканена поне от 5 от нас  Crossing Arms

За новата ти диагноза нищо не знам, ама знам, че толкова бързо не се хваща и развива нова болест. Каквото и да ти е, ще бъде хванато доста навреме със следващият ти преглед. Плюс това ти имаш ли този кървеникаф (ама че дума) секрет? Не, не мисля, че толкова бързо може да се развие инфекция от подобна величина.

Ако знаеш какво е кървеникаф щях да ти кажа дали имам ама си имам още течение, което хич не ми харесва на вид.. Т.е мен точно това ме притеснява. Не знам дали може да ми се направи преглед предвид,че положението е още "на червено" ( омразния ми израз от ученическите години) ама не искам да отлагам..Ако има нещо,което ме тревожи по-добре да се хване на време, отколкото да се притеснявам още седмица-две..знам ли до кога ще продължи..

# 432
Нямам вече бацилииииии  newsm44 Много ме зардва този резултат.
Химена, гледам 1/3 от първокурсничките са бременни, помощи ще вземат, а ти бързаш да завършиш  newsm78 Чак и аз се замислих как не съм разбрала по-навреме за тези 3 хиляди, ама айде стига ми толкоз учене.
Момичета, никой нищо не казва за пробиотиците. Вземате ли?
Тези дни с откриване на учебната година и разни служебни мероприятия все ми се налага да седя продължително време и днес ме срязваше корема отгоре вляво. Полежах и ми мина, ама едва се довлякох до нас, трябваше да се присвия да ме отпусне. Какво беше това не знам, сякаш ще ми се сцепи корема  Sad
Хайде лека от мен и хубави отчети да давате  Peace

до колкото знам вече трябва поне 2семестъра или год. да си била студетка за да ги вземеш тези прословути 3 хилядарки.само ако знаеш как ми е писнало от изперкали професори-инженери...
аз незнам дали и майчинство ще вземам...счетоводителката каза че ще вземам,пък аз прочетох че поне 1год трябва да си бил осигуряван  иначе социално и което е половин минимална раб.заплата за 1год.... пък аз до май месец студентка след това ме назначиха на работа ама ква файда...сега последната мълва е че ако сключим брак и детски няма да има newsm78  което много не ми се връзва...но както и да е.не ме е яд че няма да взема,яд ме е на циганиорите който произвеждат деца с цел да вземат,а този който редовно плаща и работи ,не краде и т.н. опитвасе да е достоен гражданин е лишен от всякакъв вид привилегии.

еххх,дидке все едно не си бременна булка, чудна си!

# 433
KaRoLa , използвай докато си в София да се консултираш за притесненията си - надявам се да са безпочвени, но ти е "простена" малка презастраховка, на фона на преживяното.
Мисля си, че освен стреса от премахването на детето, чисто хормонално преживяваш и нещо като следродилна депресия - говоря за хормоналната буря, през която минаваш. Ще има моменти да ти е много зле, но си повтаряй: "Ще мине и ще дойде по-добро време". А ако чувстваш, че не можеш да се справиш сама - не е срамно да се потърси помощ от специалист. Само не се отчайвай, знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но това е - дръж се!

# 434
Тити, Dzhodzha, Kiara, благодаря ви за отговорите  Hug Днес цял ден се ровя на пресекулки в нета за инфо, относно тези нови рентгенови скенери, както и за летенето като цяло, и все още не мога да се реша, голяма пъзла съм  Crazy Едно противоречиво мнение да намеря и веднага започвам да си вкарвам филми...Таткото ме навива да си купя само еднопосочен билет засега и ако на летището на всяка цена ме накарат да мина през скенера, да откажа и да си се прибера - така ще загубя парите само от един билет  Crazy  
За скенерите не се притеснявай, това не е няккаво значимо облъчване, даже не съм сигурна, че е истински рентген, но не съм компетентна Simple Smile а и винаги можеш да кажеш, че не искаш да минеш през него, да те проверят ръчно.
Тити, рентген е, просто с по-малка честота на вълните, отколкото медицинския рентген, който се ползва при снимка на зъб, например. Ако откажа да мина през него, нямам право да се кача на самолета - не извършват ръчни претърсвания, такава им е политиката на това летище  Crazy
Жанетка,  Hug хубаво е, че  специалистите от болницата са ти обърнали доста внимание, и че оттук-нататък ще те наблюдават редовно. Спокойно - важното е с бебче всичко да е наред, дори да трябва да се срещнете по-рано, през декември. И аз нямам представа за частните кръвни изследвания в Англия, но ако много се притесняваш - направи едно обстойно търсене в Гугъл за частни клиники за следене на бременността - сигурна съм, че в Лондон има много такива  Peace
KaRoLa, консултирай се скоро с лекар относно притесненията ти - би трябвало да може да те прегледат, дори с течението, успех  Hug

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 01:31 от Grace ♥

Общи условия

Активация на акаунт