Предложения за странни, необичайни и интересни имена - част 3

• 43 370
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Аниезе, не мога да ти отговоря за руските републики, но в Дания или в Швеция (не съм сигурна в коя от двете) има задължителен именник, който предлага 4000 женски и 3000 мъжки имена. Не можеш да си кръстиш детето извън тях.
За Дания става дума:
People expecting children can choose a pre-approved name from a government list of 7,000 mostly West European and English names - 3,000 for boys, 4,000 for girls. A few ethnic names, like Ali and Hassan, have recently been added.

But those wishing to deviate from the official list must seek permission at their local parish church, where all newborns' names are registered. A request for an unapproved name triggers a review at Copenhagen University's Names Investigation Department and at the Ministry of Ecclesiastical Affairs, which has the ultimate authority. The law applies only if one of the parents is Danish.

Many parents do not realize how difficult it can be to get a name approved by the government. About 1,100 names are reviewed every year, and 15 percent to 20 percent are rejected, mostly for odd spellings.

Ето и източника- http://www.nytimes.com/2004/10/08/world/europe/08iht-danes.html?_r=1
На мен обаче не ми харесва.Струва ми се,че списъкът е много кратък.
За справка в България -При кръщаването на момчетата от 2007 г. досега са използвани 7338 имена, а за момичетата, които в този период са по-малко, са използвани 8125 имена.
Малка част от тях ще са изчанчени и необичайни.Няма да са повече от 500 при женските и още толкова при мъжките.Та или при нас има голямо разнообразие,или датчаните са направили твърде кратък и ограничаващ списък.

# 256
Хм, наистина е много кратък явно, но я си помислете какво  са 8 хиляди женски имена. Не мисля, че от тях само 500 могат да са странни.
Ето тук са измислили само 3000 - http://stratsimir.exsisto.com/ а не е като странните да са малък процент.

# 257
  • Бургас
Да,права си,вероятно може и повечко да са Laughing.Но аз нямах предвид точно по-странни,а по-скоро неприемливи,обидни,действително комични,нещо като Кикаха,Деспутка,Агатопод/каквото и да е това,видях го от линка Laughing/.

# 258
Гаира Crazy.

# 259
# 260
Дъщерята на Чирков-Гема. /от българската му съпруга/. Тромаво ми звучи ,ама ей на, професорът го е  харесал.
 Виза -Виза Недялкова.
 Рима -старо руско име.

# 261
  • София
Ан - Мишел.
Владис.
Алесандра.
Танислав.

# 262
Ивезара. Харесвам Ива и Зара, но комбинацията от двете ми е груба.

# 263
Ео, Гаира е една леля, която се подвизава в Социалното министерство. Нашенка. Не знам дали е от село.
Имам си съсед - Сенко.

# 264
Мариели
Яблена
Мирая
Десеслава
Ерменка
Анриета
Стоена

# 265
# 266
Ебадзвер би било по-яко! Laughing