Предложения за странни, необичайни и интересни имена - част 3

• 43 369
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Стойна и на мен не ми харесва. Както и други подобни опити за възраждане на стари имена... ами старо си ми звучат и това е.

# 481
Знам за един тримесечен Ганчо.

# 482
Във форума има Енчо, Стойчо...

Четох за една новородена Ая, друга Диляра; Златозария /може и да съм я писала/

# 483
  • под дъгата
Свекърва ми се казва Чонка

# 484
Свекърва ми се казва Чонка

Нали не държи бебето да е кръстено на нея?

# 485
А Чочка, родили се? Спомням си, че имаше такава тема.

# 486
Дея чували ли сте го? Интересно ми е как ви звучи като име newsm78

# 487
Чували сме го.
Никак не ми звучи.
Като измислица-премислица.

# 488
Скоро се бяхме заговорили с едни приятели за такива кратки имена и аз не бях чувала това име. Та тогава се сетихме за какви ли не имена като Ния, Мия, Лия, Лея, Яна, Ива, Ева, Дия...общо взето имена, които да звучат интернаципнално. Аз до сега харесвах предимно дълги имена като Емануела на пример, но тогава установих, че има и доста трибуквени имена, които всъщност ми харесват.

# 489
Дея чували ли сте го? Интересно ми е как ви звучи като име newsm78
Имам приятелка ,чиято дъщеричка се казва така и ми звучи съвсем,съвсем нормално! Peace И ако трябва да съм точна,детето се казва Дея-Мария,което вече си е направо чудесно!  Laughing Flutter Не ми допада обаче галеното й - Дейка...аз бих я наричала Деми,но съм сигурна,че на приятелката ми дори не й е хрумнало... Laughing

# 490
  • София
От трибуквено име до трибуквено име има разлика от небето до земята.
Ева, Ива и Яна са класика, всички останали са някакви странни буквосъчетания.

# 491
Така е  Mr. Green
Съгласна съм, но то може би ни се струват така, защото не са масово използвани имена. И аз реагирах така, но после се замислих, че поне не звучат старовремски, а също така могат да бъдат и интернационални, което за мен е много важно в днешно време  Peace
Много е трудно да се измисли име, което да звучи добре на български и с нашите фамилии, хем да международно (като Мария), хем да не е банално.

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 08:59 от Анонимен

# 492
Във форума има Енчо, Стойчо...

Четох за една новородена Ая, друга Диляра; Златозария /може и да съм я писала/

Имам чувството, че това Ая е набрало такава скорост, че скоро ще надмине и Викитата, и Криситата, и Алексите. Laughing

# 493
Притичвам дави споделя една Богоя.

# 494
  • София
Преди няколко десетилетия Богоя е било мъжко име. Наред с Андрея, Стратия, Алипия и др. Явно днес навлизат в графата унисекс  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт