Захранване - с Каква марка пюре започнахте???

• 19 720
  • 275
  •   1
Отговори
# 195
Започнах с домашно картофено пюре, педиатърката каза че няма проблем да е домашно. 
А моята педиатърка даже ми препоръча картофеното да е домашно, а след като захраня вече със зеленчуково, т.е. да заместя цялото обедно хранене, чак тогава д акупувам готови. Да обаче аз не мога да правя картофено пюре Embarassed
Колкото и повече вода да слагам пак става лепкаво. Сега ще мисля как да ги мачкам  картофите (например в пресичката за чесън), че с тоя пасатор явно не се справям. А ще почвам да захранвам поне с картоф с АМ, че моята нещо слабичка върви  ooooh!

# 196
ronisum, пюре от картофи не можеш да направиш с блендер или пасатор, защото става лепкаво като лепило. Най добре е да имаш преса за картофи или да ги намачкаш добре с вилица. Мисля си, че и с пресата за чесън ще се получи хубаво и пухкаво пюре.

# 197
  • София
да с преса за чесън ще стане, само дето ще е голяма играчка, защото мн малки парченца карфотчета може да сложиш, иначе наистива в блендери и пасатори става изключително гадно. Може да си вземеш нещо от този сорт http://twistermall.com/product/9426/presa-za-pyure-bienvenue.html, но  не става идеално гладко, най-добре с такъв тип http://chefs-heaven.com/40/41/1180.html
Обаче   по принцип намачкан картоф с вода иси е гадничък и не всяко дете иска такова нещо....

# 198
сигурно е играчка с пресата за чесън, ама тя и без това няма да изяжда количество. Като почне да яде по над 150 гр, ще й давам готови, и без това ме мързи да й правя  Mr. Green
Преса за картофи нямам (никога не съм правила картофено пюре за нас, че съм една готвачка, знае ли се Laughing, абе готвя от време на време)
Благодаря за съветите, ще взема тогава отново да прибера пасатора в шкафа, където седя 3 г.  Joy
Angel_Dust Не съм се сетила да търся такива преси  newsm78
Като ходя до Метро другата седмица ще се огледам за нещо подобно   bouquet

# 199
  • UK
Аз не пасирам, само намачквам с вилицата и картофи, и моркови, и тиква .

# 200
аз сварих 2 картофчета, викам днес ще дам няколко лъжички, и ще имам за утре. И сипах лепилото в чаша на Авент, обаче сега ми стана едно такова гузно,  Mr. Green
Заминавам да варя нов картоф да видя как ще е с мачкането   chef

# 201
  • Бургас
Започнах с Хип.

# 202
Първото пюре, което дадох беше на Хип.

Картофеното пюре може да излезе по-пухкаво и фино, ако свареният картоф се прекара през цедка.

# 203
Ходих до Джъмбо и от там си купих една ръчна мелничка за 6 лв (пише че е за ядки и сирене).
Та вчера я пробвах. Меля картофите добре. Стана гладко пюре  Laughing
Иначе за другите зеленчуци си имам пасатор, надявам се те да не стават на лепило  Crazy

# 204
Иначе за другите зеленчуци си имам пасатор, надявам се те да не стават на лепило  Crazy

Няма.
Картофите съдържат скорбяла (нишесте). Именно скорбялата е "лепилото", което се получава при пасиране на варени картофи с пасатор.

# 205

Няма.
Картофите съдържат скорбяла (нишесте). Именно скорбялата е "лепилото", което се получава при пасиране на варени картофи с пасатор.

и аз така мисля, значи няма смисъл да си купувам други скъпи уреди за картофите  Crazy
Тази мелничка ще ми върши работа 1-2 месеца, докато почна да давам предимно готови пюрета   bouquet

# 206
Изобщо не си задръствай кухнята с преси за картофи. Аз го мачкам пюрето с вилица, когато ще го ползвам за гарнитура. Ако картофите са добре разварени, пюрето си става пуФкаво.

# 207
Да ви попитам след кой месец може да се дава намачкано с вилица картофено пюре? Нали става малко по-едро от купешкото?  Rolling Eyes

# 208
  • España (Плевен)
Ами то зависи от детето. Стига то да е готово. Някой деца се давят като им премине през гърлото по-едри парченца, други точно обратното. Харесва им да си предъвкват.

# 209
  • София
Започнах с Хип и още сме си предимно на тази марка. Взимала съм Гербер, Бебивита и тези на Нестле - май по един и същ начин ги приема. Домашно пюре още не съм пробвала да правя, но мисля да опитам. Мненията за размачкването на картофите ми бяха полезни Simple Smile   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт