БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 215
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Ммм да - пробвахме картофче, не му хареса на дребен - избута го - 2 дни по 2 лъжички опита. Сега почивка и ще свикваме с 3-те дупки за млякото Simple Smile.

# 151
Аз също варя яйцето 20 мин и не съм забелязала да му има нещо. Щом педиатрите преди 10 години, както и сега съветват да се вари 20 минути, значи има защо. Аз смятам едно мнение за меродавно, когато то се споделя от 3-ма или повече души, с които съм се допитала.  Peace

# 152
Ммм да - пробвахме картофче, не му хареса на дребен - избута го - 2 дни по 2 лъжички опита. Сега почивка и ще свикваме с 3-те дупки за млякото Simple Smile.

За мен очевидно не е готово детето.
Рефлексът за избутване с език е още силен.  Peace

# 153

... от два месеца  Wink

# 154
zdraveite iskam moeto be4e e na 4 meseca i polovina ,pediarkata kaza 4emoga da go zahranvam s zele4ukovo piure ,moga li da si pravq vka6ti ili po dobre da kupuvam za sega,mnogo mneniq 4eta i 4stno kazano nz ,az iskam da mu pravq ama koe 6te e po dobre?

здравейте искам моето бебче e на 4 месеца и половина, педиатърката каза че мога да го захранвам с зеленчуково пюре, мога ли да си правя вкъщи или по добре да купувам за сега, много мнения чета и честно казано, нз, аз искам да му правя ама кое е по добре?

Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 17:51 от Vivi

# 155
По-добре е ти да му правиш. И нека стане на 5 и след това  Simple Smile

# 156
Ако имаш от къде да вземеш чисти, пресни зеленчуци прави тях, ако не готови.
В началото количествата са минимални, така че не от огромно значение.

# 157
Здравейте,

искам да ви питам дали всички спазвате режима месо-зеленчук+жълтък, т.е. редувате ли дните или не?
Аз не мога да спазвам, защото моите не ядат много месо и като отворя един буркан стига за още един ден + моите зеленчуци, после се старая да дам жълтък, но понеже няма как да сложа сирене или масло, на 3 ден давам зеленчук +масло и сирене.
Надявам се няма нищо страшно, че не редувам дните.

# 158
Изчакай да стане поне на 5 месеца. Въпросът дали да му готвиш или да купуваш е спорен. Ако имаш домашни продукти е по-добре ти да му правиш, ако ли не по-добре купувай. От гледна точка на хигиена на приготвяне за мен е по-добре да са купени. Аз съм започнала с купени пюрета - тиква, морков, картоф на Хип, Гербер. Има ги в малки разфасовки, което е удобно при захранване, което пък спестява ежедневното варене на 1 зеленчук.

nikolina-pikolina не е страшно. Не трябва да сме толкова пунктоални Simple Smile

# 159
VansiPansi  и аз така си мисля, защото ние попара не ядем и няма как да вкарам сирене и масло, а те обичат със зеленчука, а и става много вкусно.

# 160
Въпросът дали да му готвиш или да купуваш е спорен. Ако имаш домашни продукти е по-добре ти да му правиш, ако ли не по-добре купувай. От гледна точка на хигиена на приготвяне за мен е по-добре да са купени.

Не съм съгласна  Blush Много малко хора в наши дни имат възможност да си набавят домашни продукти. Това не означава автоматично да се доверим на консервираното  Wink Продават се прекрасни био зеленчуци и плодове, от които стават превъзходни домашни пюрета. Ако не са био и имаме съмнения - накисваме зеленчуците за десетина минути в студена вода и евентуалните нитрати падат.
За хигиената на приготвяне...  Confused елементарно е  Simple Smile

nikolina-pikolina, не се вглеждай толкова подробно в нещата. Аз след захранване с месо давах всеки ден. Но защото синът ми отказваше жълтък. Но така или иначе жълтък е добре да се дава по четвъртинка на седмица, така че не виждам проблем за вмъкването му един път сред другите яденета  Simple Smile

# 161
Ами в малките градове много рядко се срещат био плодове и зеленчуци. Кисненето във вода в никакъв случай не гарантира извличането на нитратите. За хигиената...не искам да коментирам - има такива жени, че..... Предполага се, че при приготвяне на бебешките пюрета има силен контрол, поне така се надявам. Гаранции никога и за нищо няма в днешно време Simple Smile

# 162
Кисненето във вода в никакъв случай не гарантира извличането на нитратите.

Гарантира на повече от 90%  Simple Smile

# 163
Щом казваш.... Ако беше така дали някой щеше да купува био зеленчуци? Всички щяхме да киснем във вода  Wink

# 164
Здравейте, след като веднъж вече е въведено някакъв вид месо, следващият вид също ли трябва да се дава всеки ден по малко до пълната доза, или то се въвежда по малко през ден?

Общи условия

Активация на акаунт