БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 198
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
На нас днес ни казаха, че 2 на ден млечна каша било много. А аз давам, защото ние пием кърма само вечер и то макс по 150мл на дете, което ми се струва малко. Ядем попара, от днес и детски кус кус, но определено си обичат млечната каша, Ние не сме мн едри, та мисля, че 2 на ден млечна не е кой знае колко много. Вие какво мислите?

И ни казаха, че мога да давам вече черен дроб, телешки, телешко меси и свинско, но ако последното е мн посно.

# 541
Не е много. Моето дете ядеше два пъти на ден 3-4 месеца и си беше добре. От кашите не се пълнее. На годинка беше 8 800.

# 542
Michael@, на нас една професорка ни го каза, че имало мн брашно в млечната каша и е по-добре да се редува попара и каша или филийка с кашкавал/сирене и яйце и каша... и така.

# 543
  • Sunshine state
Права е,че ти го е казала.От кашата се пълнее. На нас ни казаха каша 2-3 пъти седмично,защото тя си качва добре.  Peace

# 544
мн брашно в млечната каша и е по-добре да се редува попара
Че то като състав на хранителни вещества не е ли едно и също..зърнена култура с млечен протеин newsm78.Какво му е различното на кашата с мляко и попарата със сирене като хранителна стойност?
Ние също сме най-често с каша два пъти на ден...безмлечна обаче.Не сме дебели хич.

# 545

Тц. Не се пълнее.
Милион пъти сме го бистрили. Кашата не е виновна за затлъстяването на бебета и малки деца.

# 546
  • Sunshine state
Може да го бистрите,но аз знам,че се пълнее и не го твърдя само аз.А затлъстяло бебе не съм видяла до сега.  Wink

# 547
По-добре и да не виждаш.
Кашата е зърнено-млечна храна, с добавени витамини и минерали. От нея не се пълнее. Тя е необходима въглехидратна храна. Съдържанието на мляко я прави ценна и нужна за бързорастящото бебе.
Че от каша се пълнее е мит, който много неуки педиатри поддържат (може би все още си мислят, че каша е препечено брашно с вода и захар+масло). Наравно, че АМ прави главите на бебетата огромни, така и този мит все още битува успешно и много майки от страх, че бебето им ще затлъстее не дават каша, а това е погрешно.

# 548
  • Варна
Пупитка, големия ми син ядеше каша на поразия. Една кутия заминаваше за 2-3 дни и нито като бебе, нито сега е дебел. На годинката беше 10кг, сега е 13кг. Малкия обаче е изял общо 4 каши до сега, но е огромен 86см/12кг. Така че който го твърди че от кашите се пълнее, а от попари и хляб не да си преосмисли позицията.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 22:21 от antonia

# 549
  • Sunshine state
Значи да си давам всеки ден каша,така ли?Аз абсолютно искам да давам,защото освен,че много я харесва,я и засища за по-дълго и в следствие на това,спи по цяла нощ.  Rolling Eyes

# 550
Да, давай.
Засега само млечна оризова. По-натам царевица, елда и глутеновите накрая.

# 551
Така че който го твърди че от кашите се пълнее, а от попари и хляб не
То няма как по логика от едното да е така пък от другото не.
Sourcherry го е написала..и двете са зърнено-млечна храна.Въпроса за количествата е друга работа Mr. Green

# 552
  • Варна
Така е, няма логика да се твърди, че попарата не води до надебеляане. Но все още много често се дава като съвет.
А количествата са ни болна тема. Имам чувството че може да яде без край. Аз обаче слагам край като мине 200-220мл от яденето. Дали е правилно да го ограничавам в тази ранна възраст?

# 553
  • София
Зависи и от кашата - на Слънчо примерно са със захар. На Ганчев сигурно също (не съм проверявала). От тях може и да се пълнее.

# 554
Тони, добре си е детето. Висок е за възрастта, килограмите са в норма, предвид ръста.
Ако яде манджа, салата, супа - не е нужно да ограничаваш. Ако не изяжда дневно по половин хляб - пак Wink.
Нека си хапва. Едва ли ще стане дебел. Просто расте.

Общи условия

Активация на акаунт