БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 179
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • България/Германия
И аз така не можех да си го представя, докато не видях бебето на приятелката ми, на 8 месеца и напълно беззъбо, да си хапва с апетит макарони със зеленчуци на парченца Shocked , докато моето (с 3 седмици по-малко) се мръщеше на идеално гладко пасираното зеленчуково пюре. Но в момента не виждам някаква особена разлика в яденето при двете, въпреки че моето прояде парченца толкова по-късно.
Michael@, и моето на годинка беше 9 кг, сега на годинка и 9 месеца почти е малко над 10 кг и 85 см, а си хапва. Разбира се, всички ми обясняват колко е слаба, но според мен изглежда добре - фина е, но не е кльощава.

# 571
Да е жива и здрава  Peace!

# 572
  • Sunshine state
Тия мерки и теглилки,ако важаха и за по-напред,нямаше да съм вечно на диета.Именно заради тъпчене от страна на баби и майки,сега постоянно съм на диета.Като малка винаги съм била по-слаба от другите,но уви,тенденцията не се запази.  Rolling Eyes
Няма какво да ти обясняват,че е кльощава,то по нашенски,ако детето не се пука от бузи,не е здраво...  #2gunfire

# 573
  • Варна
Чериш, аз съм ограничила хляб, бискивити, солети и всичко от този сорт в къщи за всички. Аз самата имам проблем с кг-те и бях чела, че броя на мастните клетки  организма се определя в ранното детство и после расте само размера им, но не и бройката. Та затова искам да се погрижа за това овреме  Grinning.
За малкия, че си расте едър е ясно. Чудех се порция от 220г ядене примерно дали му е достатъчна? Придружена с малко супа или салата. newsm78

# 574
Тони, броят на мастните клетки и изобщо запаметяването на информацията в тях се осъществява до навършването на 12-18 месеца. Неправилно хранените деца пък имат склеротични плаки и отлагания на 4-5-годишна възраст, което е ужасяващо. В този смисъл е важно не само количеството, но и качеството и видът на храната.
Малко супа, салата и 220г. манджа си мисля, че е напълно достатъчно количество за възрастта на най-малкото ти котенце.
Сподели и с педиатъра при някакво притеснение. Той най-добре ще те посъветва и насочи.

Мише, не е слаб Гого. Идеален е.

# 575
Ох, просто ми писна вече!
От няколко седмици дребния е обявил бойкот на манджите ми.
Все си казвам ще отмине, ама много време се проточи вече.
Даже и не ги опитва, само като види в купичката си супа, мусака, свинско със зеленчуци или друга подобна манджа започва да реве и бута чинията.

Ако му сервирам сандвич с яйце и сирене или с кашкавал го изяжда моментално.

Може да стои гладен с часове, но отказва манджите.  Преди си ги изяждаше порядъчно.

Как се справяте с подобен проблем?  Crazy

# 576
  • София
Почини си - недей да готвиш няколко дни  Peace
И моето дете си има периоди в които не яде определени неща.

# 577
Нежна, ядеш ли с него? Аз понякога ям даже от неговата купичка, за което може да ме хулят някой, ама какво пък толкова.

# 578
Нежна, ядеш ли с него? Аз понякога ям даже от неговата купичка, за което може да ме хулят някой, ама какво пък толкова.

Понякога ям с него, понякога не. Май не помага особено. Ако не му е предложено това, което иска да яде в момента, просто не яде.

# 579
Не му досаждай, тогава. Давай му каквото иска, в крайна сметка хлапето побеждава винаги. Ще видиш, че ще прояде манждите ти пак. Мойто обожаваше каши,а сега като види само се мръщи и бута. И това ще мине  Hug.

# 580
Вечер давам на сина ми млечна каша. Мога да броя, че все още му давам АМ по този начин, нали? Иначе хапва млечни продукти, но друго АМ не му е останало като хранене.

Каква е кашата? С преходно мляко или Лека нощ? А сутрин какво му даваш?
И моят не искаше да пие известно време. Сега пие само сутрин.

Кашата е Лека нощ  Rolling Eyes

# 581
Всъщност менюто ни е:

попара с масло и сирене

манжда с месо, риба или веднъж седмично само зеленчукова

кисело мляко с овесени ядки или елда и настърган плод

млечна каща Лека нощ

Плод между храненията

Добре ли ви изглежда за бебе на годинка и месец? Той сам отказа петото за деня хранене, като го проспиваше и буквално го тъпчех известно време, за да има пет хранения.
Добре си е на колограми. Притеснява ме, че не остана мляко, а само млечната каша преди лягане. Иначе похапва млечни продукти. Дали да не му давам мляко вечер вместо кашата или да редувам една вечер мляко, една вечер - каша  Rolling Eyes С кашата обаче спи цяла нощ, а с млякото - не.

# 582
Браун, предвид това, което съм чела тук от по-старшите, бебето е над годинка и АМ може да се замести спокойно с други млечни продукти. Вечер и ние сме на Лека нощ и спим до сутринта. Сутрин все още пие АМ и после яде филийка или каша. Също се храним 4 пъти и това е напълно нормално за нашата възраст  Peace! Режимът ви е супер според мен.

# 583
Мерси за отговора  Peace

Имам и малко съмнения относно това дали да му правя прясно изцедени сокове. Полезни са, но се притеснявам да не му се дразни стомаха с тях. Правя му откакто навърши годинка, разреждам 50 на 50 с вода. Много ги обича. Вие как мислите?

# 584
Ние също сме в период на неядене.Отказва даже това което му беше любимо-хляба Rolling Eyes.
Да питам ние на обяд не ядем супа-само месно -зеленчуково пюре с препечена филийка-към 220 гр.
Един час преди това давам плод.
Това достатъчно ли е за обяд newsm78

Общи условия

Активация на акаунт