БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 155
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте,
  ние сме на 2,5 месеца и незнам от кога да давам сок от ябъли и моркови .Имаме лоши колики.

Рано е.

# 601
Сок на бебе под 6 месеца не се дава! Аз и под 12 месеца не бих дала.
Коликите ще се усилят безобразно. Не е време за сок.

# 602
  • Варна
Здравейте,
  ние сме на 2,5 месеца и незнам от кога да давам сок от ябъли и моркови .Имаме лоши колики.

След една година ще е идеалното време. Казвам го съвсем сериозно. Давай си на детето мляко и се замисли за захранване, първо когато му отшумят коликите, и второ когато има признаци че е готово.
П.п. даването на сок също е захранване. Peace

# 603
Ние чак сега започнахме да пием сок от ябълка и морков.

Аз не мога да разбера педитата от старата школа, защо насотяват за сок преди 3 месец. Моите приятели тогава започнаха да дават.

На мен мн м се иска на обяд да давам малко супа с хлебче или сухар и после манджа, ама много храна ще отива, предвид, че не ядем много.

Вие как процедирате, майките с по-големите бебчета?

И да питам, когато сега на 1 год въвеждам нов продукт, отново ли само по един и за няколко дни? Вчера дадох белтък, а днес портокал. Ние мисля, че белтък сме яли в някои готово приготвени храни, нищо им няма. Но сега като дадох портокала и се сетих, че тр да изчакам. И дадох по около 10-15мл на дете, ок ли е?

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 19:08 от nikolina-pikolina

# 604
Николина, аз на обяд не давам все още супа преди менюто. За въвеждането на нови храни - да, така се процедира - по един продукт няколко дни.
Мога ли да дам бисквитена торта утре сутринта, която съм правила днес на обяд? Кремът е варен и в него има - прясно мляко, жълтъци, брашно, захар и малко масло.

# 605
Мише, можеш.
Обаче - нека тортата да стои в хладилник. В крема има яйца, та за всеки случай.

# 606
Аааа, че къде другаде, разбира се. Но все пак не бях сигурна. Много е хубаво да готвиш и да хапва сладко, сладко.....   chef feeding Heart Eyes!

Последна редакция: нд, 23 окт 2011, 12:04 от Michael@

# 607
Аз си знам за въвеждането, че е така, ама ето така се случи днес. Но те изпиха по 10 мл сокче само, колкото да го опитат. Добре че портокала беше сладък.

Michael@, на нас ни казаха да изчакаме с прясното мляко, нямало смисъл да го въвеждам толкова рано и не смея да давам, а гледам, че не сте много по-големи от нас.

# 608
  • Варна
Николина, може би на вас са ви казали така, защото децата са родени недоносени.  Thinking Иначе прясното мляко след определена възраст е повече от добре да присъства в храната на детето.

# 609
Аз сега ще го въведа, но няма да го давам всеки ден. На мен доктор, на който имам доверие ми каза, че мога да давам от време на време, а всеки ден след 18-я месец.

# 610
Николина кога ти остава време с две деца да готвиш Peace.
От къде им вземаш(другите които готвите у дома също)  месо, зеленчуци..домашно ли?
Купих онзи ден пилешко от магазина и не посмях на беб да дам Sick

# 611
  • Sunshine state
Аз още не съм захранила с месо,но да кажа,че всичко ,с малки изключения, ми е от село-пилешко,заешко,свинско,телешко,картофи,тиква,фасул,грах,сирене,моркови и всякакви плодове. Peace Именно поради тази причина не смятам да купувам готови пюрета,нито пък да я записвам на ДК.   bouquet

# 612
  • Варна
Ами аз няма от къде да взема домашно производство. Така че купувам и готвя за всички. В детската кухня /ако се ползва/ няма да са по-различни продуктите. Но ако готвя аз поне ще съм сигурна какво и колко слагам в тенджерата.

# 613
Бъни истината е в една страхотна свекърва, татко и две гледачки  Joy
Сега например ще се цеда, яденето е сложено на печката, а свекито е с тях и си играят.

Аз готвя мн прости неща, всичко се вари, пасира и така. Не запичам, не задушавам, все оше.

Аз пилешко купувам от пазара, има Лудогорско пиле, вс е прясно, яйца ми носят, както и някои зеленчуци пресни от село. Заек от село ми дадоха, др меса позлвам бурканчета на Хипп.

# 614
Здравейте мами, искам да попитам ще бъде ли грешка, ако на обяд в пюрето сложа и жълтък и сирене? Благодаря?

Общи условия

Активация на акаунт