БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
От крема с прясно мляко имаме страшен дрис. Не ака повече от обикновено, но много рядко. Нормално ли е това? Да спирам ли с крема? Мислех утре да правя още.

# 631
  • Варна
Мише, само от мляко и нишесте ли беше крема?
Аз бих спряла крема за сега. И всички нови неща.
Може да сте прихванали ревния вирус, който обикаля напоследък.

# 632
Антония, няма нишесте, мляко, брашно, жълтъци, захар, малко масло и обикновени бисквити.

# 633
  • Варна
Ами може самите яйца нещо да не са в час. За всеки случай не давай повече от него.

# 634
Бъни, просто спри кашкавала за известно време.
Кисело мляко? По-добър вариант е от кашкавала.

# 635
Бъни, аз си спомням че започнах с млечни каши, после с масло, сирене и чак след месец и малко дадох кашкавал. Той е и солен даже.

# 636
Бъни, просто спри кашкавала за известно време.
Кисело мляко? По-добър вариант е от кашкавала.

Определено ще спра кашкавала.
Ники водят ни уж с АБКМ.Млечни каши при нас абсурд Naughty.Те са с обикновенно АМ, не HA.
Нещо обърках пак аз детето Rolling Eyes.
Трябваше май сирене, масло в попара.После кисело мляко и чак после кашкавал нали newsm78

# 637
Сега прочетох, че това е страничен ефект от антибиотика, който пие в момента - Аугментин. Пише, че това може да се избегне като се дава в началото на храненето, както аз го давам, но въпреки това.....! Аз му давам и Биогая. Чери, да продължа ли да я давам или да изчакам края на курса на лечение? Ние направо не можем да мръднем от вкъщи. Знам, че антибиотика убива добрите бактерии, но после ще оправим нещата.

# 638
Да. Масло и кисело мляко са били на ред.
Млечна каша с АМ е ок. Щом сирене си въвела успешно.

Мише, задължителен е пробиотик! Но нещо много, много важно - Аугментин е пеницилинов препарат. Пробиотиците отслабват ефекта му. Затова - абсолютно задължително е между приема на Аугментин и Биогая да има минимум 4 часа.

# 639
Момичета, здравейте и от мен! Моят син е на 6,5м, въвела съм морков, тиква и картоф, както и оризова каша! За около месец това. Ама само съм ги въвела, защото хич не ги яде, едвам му отварям устицата!   Tired  Особено оризовата каша, повече от 5 лъжички не изяжда. А като чета из форума колко били вкусни кашите и как се харесвали на другите бебета...  Thinking.
Днес хапна 50-60 г тиква с картоф, за първи път такова количество изяде, да му се неначуди човек направо!  Party Та въпросът ми е да продължавам ли да въвеждам нови неща или да изчакам? Най-вече за кашите ми е въпросът! Имам купена елда, четох че е за след 7 м, но се чудя дали да не пробвам, то кажи речи е на 7м вече детето?! Още нещо -трябва  ли да съм въвела всички безглутенови (ориз, елда, царевица) преди да въведа първата глутенова (овес е най-добре, нали?!)?
И това за вкусните каши наистина ме озадачава, много майки споделят, че и за тях самите са много вкусни, а за мен и детето ми е направо отврат! Sick Купувах на Милупа и на Хип безмлечна оризова! И с вода я правих, и с кърма, никак не я яде! Иначе е само на кърма детето! Peace

И на моята мома нещо не й допадна оризовата каша. На мен също не ми харесва, може би защото е безмлечна. Thinking
А защо елдата да се въвежда чак след 7 месец ( и 7 навършени ли се има впредвид?), аз знам че може и по-рано. Ама защо си мисля така не знам,  Rolling Eyes дали заради кутията 4+, което хич не е ориентир.  Blush  За глутена и аз съм чела че е най-добре да се въведе с овес. На другия въпрос не мога да отговоря, аз сигурно бих продължила да въвеждам нови храни, все нещо ще му допадне на вкус. Simple Smile А до колко грама/мл стигате?

Мирта, благодаря за отговора.  Hug

# 640
Добре, че повдигнах въпроса. Сутринта, имаше 4 часа точно, защото дадох антибиотика в 6 ч., спахме до 9.30 и дадох Биогая след като закусвахме. Тази вечер я забравих и добре, че стана така, иначе щях да ги дам заедно. Много ти благодаря  Peace!

Елдата е трудно смилаема, за това се въвежда по-късно.

# 641
Peace
В такъв случай, след оризовата каша каква друга каша мога да дам?

# 642
Някаква плодова.

# 643
Peace
В такъв случай, след оризовата каша каква друга каша мога да дам?

Царевица.
Има млечна - ориз и царевица на Милупа. Тя е подходяща за втори вид зърно.

# 644
Имат и още една - царевица, ориз, ябълка и морков.

Общи условия

Активация на акаунт