БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-13

• 26 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • ту тук, ту там
Има млечна - ориз и царевица на Милупа.
Тази млечна каша с АМ ли е? На мен ми казаха да давам само безмлечните каши в началото.  newsm78  А ориз с банан дали е добре за втора каша, току виж му се усладила! Макар че мислех да поизчакам още с плодовете...

# 646
elleni, да, с АМ е.
Всички млечни каши на Милупа са с АМ.
Можеш да дадеш и оризова каша с банан, но е по-разумно първо да захраниш с плода банан и после да включиш кашата. Но така въвеждаш нов плод, в случая банан, а не ново зърно.
Ако въведеш ориз и царевица на Милупа, то така въвеждаш ново зърно.
Бебето е достатъчно голямо и ако няма алергии и е здраво, няма никакъв проблем да започнеш да даваш млечни каши.
Посъветвали са те да започваш с безмлечни каши, в които да добавяш от млякото, което пие бебето, но това важи за първоначалното захранване с каша.
Аз започнах директно с оризова млечна на Милупа, защото по това време детето ми пиеше Аптамил.
Ако пиеше друга формула, със сигурност и аз щях да започна с безмлечна оризова каша.

# 647
Да, моето пиеше Лактана и аз започнах с оризовата на Лактана.

# 648
хммм аз тепърва започвам с каши, значи за нас ще е по-добре да си караме на безмлечни, нали така? Никакъв плод не съм давала, значи и плодовите отпадат. Дали има безмлечна ориз и царевица. Млякото ни е на хип, аптамил сме пили, но не го харесва. А дали е удачно да спра кашата да продължа със зеленчуците, и като мине месец на зеленчуци, да вкарам кашата следобяда?

Елени, виж ето тук 14 въпрос "Захранваме се от 4 дни, бебето не харесва нищо, какво да правя?"

# 649
  • ту тук, ту там
Разбрах ви, момичета, благодаря!  Hug

Ще поумувам още ден-два и ще реша коя да е следващата! А в това време може да пробвам и пащърнак! Peace

pepito21, питаше ме за количеството - 20-30 гр. максимум, независимо купено или домашно; само вчера не знам как така си хапна почти половината от малките пюренца на Хип ( тиква с картоф и мъничко кърма вътре, само за разреждане)!  Ще видим днес как ще е!  Praynig   

# 650
  • софия
Дали има безмлечна ориз и царевица.

Има на Нестле-безмлечна, без плод, само ориз и царевица

# 651
Пепито, по-добре е да започнеш с каша, след 3 седмици зеленчуци.

# 652
Пепито, по-добре е да започнеш с каша, след 3 седмици зеленчуци.
Броени от началото на захранването, нали!?
Първоначалния ми план беше цял месец каши - като започна с ориз, после елда (но незнаех че е за след 7м), царевица и тогава зеленчуците. Сега мисля да давам 10 дни ориза, след това царевицата и към 12.11 ще минаваме на зеленчуци.

mozzi, мерси ще потърся.  Hug

# 653
Пепито, да. Хубаво е за стомахчето да има диапазон от 3 седмици поне при въвеждането на отделните групи храни.

# 654
Най-добре тези седмици да са 4, т.е. 1 месец каша, 1 месец зеленчук и т.н.

# 655
Здравейте!

Може  ли да ми предложите   марка кисело мляко, с която  да  захраня бебето? На 10 месеца и половина е. Ако може да ми кажете и какъв % масленост е най-добре да се дава.

# 656
Пълномаслено! Елена, Хармоника или някое по БДС.

Цитат
Най-добре тези седмици да са 4

Peace

# 657
  • София
Аз давах Елена 3,6%.

# 658
Здравейте!

Може  ли да ми предложите   марка кисело мляко, с която  да  захраня бебето? На 10 месеца и половина е. Ако може да ми кажете и какъв % масленост е най-добре да се дава.
И аз давах розовата "Елена" и след това домашно пълномаслено кисело мляко.

# 659

И досега ми е много любимо. Просто има вкус на истинско кисело мляко. Вкисва.
Мисля, че е много подходящо за захранване.

Общи условия

Активация на акаунт