ЮЛЧЕТО гука, усмивки раздава и с помощ от мама света опознава!

• 30 233
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
Епона,свършила си страхотна работа!!!Браво!
А колажът е толкова хубав благодарение на нашите сладурчета smile3504 smile3504 smile3504

# 76
Епона, поздравления за колажа, много е хубав  smile3501 И Благодаря за старанието, наистина е страхотен   bouquet

# 77
  • София
Епона, колажът е страхотен, браво! Благодарности за положения труд!   bouquet

Джен, дано се възстановиш скоро!  Hug

Фатче, и на теб пожелавам бързо да се отървете от здравословните проблеми.

Не помня на кого още какво исках да кажа, обаче съм спала 2 часа само снощи, а и през деня нямаше как да си поспя. Йоанна рева цяла нощ. Чак мислех на лекар да я заведа - то бива колики, ама такова чудо досега никога не е било. Хем капки давам редовно и досега повечето случаи изобщо не плаче, а ако се случи да я заболи коремче въпреки капките, повече от 30 минути не е плакала. Снощи обаче откара 6 часа в реване, с кратки 10 минутни паузи Sad Всичко пробвах - възглавничката от черешови костилки, масаж на коремчето, гимнастика за по-лесно освобождаване на газове, капки, гушкане, люшкане, сукане - нищо не помогна. Не знам какво беше това чудо, но се надявам тази нощ да не се повтори, че не знам как ще я караме... а мъжа ми е в командировка и съм сама, няма и кой да ме отмени малко в гушкането и люшкането.

Оплаках се, извинете ме за негативния пост... Приятна вечер!   bouquet

# 78
Привет!
Колажът е страхотен! Епона, благодарности   bouquet  bouquet

Момичета, не давайте сокчета на бебетата във втори - трети месец. Ужасни, ужасни колики получават от прясно изцедените сокове. Особено морков и ябълка. А за захранването - аз смятам да захраня Дани, както батко му - в 6 месец/дано да мога да кърмя дотогава/. От горчивия ми опит с плодовите пюрета и коликите от тях сега категорично ще захраня с безглутенова каша.

# 79
Добър вечер!

Епона, много е хубав колажа. Аз изтървах срока да пратя снимка за съжаление, но като не следя редовно така е...

И ние искарахме ноща в рев и безсъние. По същия начин ни беше и деня. Някакъв кошмар просто. Ядене на 2 часа и по-малко, рев до скъсване и никакъв шанс да се успокои... Дано тази нощ е по-спокойно.

За захранването аз продължавам да проучвам кое как и кога. И ще споделям инфо. А това за седенето седнал, за което някой беше попитал, не помня кой, извинете ме, и аз се позачудих. Вероятно се има предвид някое от посочените неща да са на лице, няма как всичко да е валидно за всички все пак Simple Smile

Ние още сме в Бургас и съм се видяла в чудо. Никъде няма голям пакет от памперсите, които ползваме и се налага да купувам малки пакети, които излизат доста по-скъпо... В ДМ в МОЛ-а даже не бяха чували за такава опаковка. Просто се изумих... А и качеството на тези, които взех е без коментар...

Това е от нас.  Hug на всички и спокойна нощ!!!

# 80
На предния пост ми бяха заети ръцете, затова само цитирах, за да изкажа благодарности и поздравления на Епона за колажа   bouquet
Rakkaus, Капризче - и ние сме така от няколко дни. По цял ден е неспокоен и плаче, иска само гушкане. Тази нощ също спа неспокойно, но поне без ревове. Днес тъкмо една мама ми каза, че точно около втория месец били най-силни коликите. И аз и вие сме  тъкмо в тоя период  Tired Дано скоро да отмине. Аз увеличих Инфакола от днес, че досега го давах само сутрин и чая от копър на Хип, който давах следобед по 50мл. Днес му дадох 100мл, на два пъти си го изпи. Като почне да пие и веднага се изаква от него. А с увеличения Инфакол забелязах, че повече пръцка.
Дано е спокоен тази нощ  Praynig и вашите бебчета да са спокойни!

За захранването
-и аз проучвам, разпитвам мамите с по-големи деца. Мисля и аз към 6мес. да захранвам, в най-лошия случай след навършен 4мес. Още не съм решила с какво ще, но има време до тогава, ще се консултирам и с педиатъра.

За възглавничка-бях чула, че до 1год. детето няма нужда от възглавница.

Лека и спокойна нощ от нас  Hug

# 81

snow_79 ние имаме възглавничка мемори ортопедична на Бертони.Когато ходихме на ортопед го питах и той отсече,че бебетата нямат нужда от каквато и да е възглавница и да не сме си правили експерименти да ги слагаме на възглавници да спят.Главата трябвало да бъде на едно положение с тялото за правилното развитие на гръбнака. И от тогава възглавничката седи като украшение на леглото му.
Дано да съм била полезна   bouquet

Епона КОЛАЖА Е НЕВЕРОЯТЕН.ПОЗДРАВЛЕНИЯ   bouquet  newsm44 newsm51 smile3525
Цвети*, Addy_1 и аз си споням че бях чела някъде, че до 1 год не се ползва възглавничка, но миналия ден пробвах да дохраня възрху възглавничка да  му е по удобно на бебока и май му хареса и като заспа... чак и аз си дремнах  Embarassed Като казвам възглавничка имам предвид подобие, защото едва ли е по дебела от 2 см с калъфката, а и аз го сложих почти целия да легне от горе, но ще я махна да не направя някакъв гаф без време. Мерси за коментарите мамчета.
Епона браво за колажа   bouquet, мога да си представя колко време ти е отнело и съм сигурна, че е за сметка на съня.
Джен оздравявай newsm10
Фатче дано всичко по бързо отшуми  Praynig
Лека вечер и без колики и плач, а само  smile3541

# 82
  • гр.София
Много благодаря за отговорите на ЛЛЛ консултантите. Белослава е изцяло на кърма, не иска нито вода да пие, нито чай. 
Здравейте, аз много много не се включвам да пиша в темите, но много редовно ви чета. Моето детенце е много спокойно , но въпреки това и на мен не ми се отваря възможност да се наспивам, защото тя си иска да яде и през нощта, поне два пъти, но това не ме притеснява, защото така си помага да има по-дълго време млекце.Искам да ви питам за масажите и гимнастиката, вие правите ли ? Съжалявам ако е коментирано вече.
КОлажа е станал страхотен.

# 83
  • София
Епона,страхотен е станал колажа,браво Hug Hug Hug
Джен,дано скоро се похвалиш че си добре и всичко е наред Hug

# 84
Цвети, благодаря ти много за отговора  Hug Ще гледам и аз да намеря време да отида на гинеколог най-после.

Епона, страхотен е колажа, миличка! Благодаря ти   bouquet Hug

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 23:30 от naiema

# 85
  • Holland
Здравейте момичета, Grinning

и при нас последните дни имаше доста ревливи моменти .
Усъмних се  че са колики и започнах да давам хомеопатично средствo.
 Днес вече е по-добре бебка - спи по-спокойно. Доста време ми трябваше докато разбера че плачът и нервниченето може да са от това .
Някъде прочетох че някои от бебчетата се завъртват на 180 градуса в леглото. И при нас го има това - само че се случва само ако плаче.

Франсе и моята бебка проплаква по същия начин като Румето по време на сън. Confused
 Изведнъж изпищява така силно и после плаче доста време докато се успокои.
 И аз си мислех че може да са кошмари, но сега съм сигурна че е от колики.Питах в консултацията и казаха че най вероятно коликите са причина за стряскането.

При нас вече е есен - аз обличам Алиса с боди с къс ръкав, блузка с дълъг ръкав и панталонче или клинче с рокличка. Вечер я слагам да спи в спален чувал ( с отвори е за ръцете) - от тънка материя е и не запарва. Много съм доволна поне не се отвива.

Епона много благодаря за труда който си положила - колажа е НЕВЕРОЯТЕН !!!! Благодаря мила   bouquet

Танче темата е както винаги страхотна  Hug

# 86
  • София
Може ли от ЛЛЛ да отговорите малко по-подробно, защото и мен ме интересува. Ние от две вечери също правим доста голяма пауза вечер от 9,30 до 6,3-7 часа сутринта. До сега съм забелязала, че когато сме се кърмили между 2 и 4 вечерта като че ли гърдите през деня са по-напрегнати и по-пълни (поне аз това следя, че ми е по-спокойно че има мляко. Когато ги усещам меки си мисля, че няма достатъчно мляко и се притеснявам). Аз мислех, ако продължава така с паузата да ставам и да се изцеждам хем да стимулирам лактацията, хем малко мляко да замразя, ако някога се наложи - правилно ли е?

Ако бебето е на възраст над 6 седмици, ако е здраво, жизнено и енергично(в будните часове, разбира се), ако памперсите му са доволна бройка и доволно пълни, ако наддава добре и самО прави паузата, без да му се предлага вода/чай/глюкоза или биберон-залъгалка, нощната пауза вероятно не е повод за притеснение.
 Усещаното, че гърдите са по-празни често няма общо с произведеното количество мляко и детето може да се нахранва добре, въпреки меките гърди. Може да пробваш да се пуснеш по течението и да оставиш бебето да води парада. Да си поспиваш, като позволява и да не му отказваш, като си иска. Ако усетиш, че реагира така, сякаш млякото не му стига, да върнеш кърменето.
 Ако все пак ти не се чувстваш спокойна, може да пробваш да кърмиш бебето в полусънено състояние(без да го будиш, а като го усетиш че се размърдва, премлясква или прави сукателни движеня, да предложиш гърда и да си суче, докато е в полусън), защото това обичайно е по-приятния вариант за майките, пред цеденето. Дали е правилно да се цеди, зависи от това какви резултати искаш  Simple Smile . Ако не очакваш някаква дълга раздяла с детето, която да налага съхранение на мляко, може би е излишно да си взимаш от съня.

Тъй като ти си майката на твоето бебе, си най-чувствителна към него и най-добре можеш да усетиш дали на бебчето му е комфортно. Ако нещо те смути, ще се радваме да бъдем полезни с допълнителна информация  Peace

# 87
ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ПЪРВОЛАЦИ И ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ
От мен кафето с една препечена филийка  Mr. Green

Малкия спа по-спокойно тази нощ, значи методите ми помагат  Peace

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 09:06 от addy_1

# 88
Добро утро
Ади, благодаря за кафенцето и ... филийката  hahaha  Ама нещо масълце към нея, сладко, ала бала няма ли ?  hahaha
ЧЕСТИТИ УЧЕНИЦИ НА ВСИЧКИ МАМИ! ЧЕСТИТИ ПЪРВОЛАЦИ! ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, МНОГО ЛЮБОЗНАТЕЛНИ И ИЗПЪЛНЕНИ С АМБИЦИЯ ЗА НОВИ И НОВИ ЗНАНИЯ!

Ох, аз тази сутрин съм много, много ядосана.Още нямам пари от НОИ и поглеждайки в сайта им виждам, че някаква декларация не е подадена от HR-ката на фирмата  #Cussing out Ще се гръмна просто.Иде ми да отида до фирмата и да я наритам  Rage Половин месец ги чакам тия пари.Нито наема е платен, нито сметките....
Извинете за негативизма, ама така ми тръгна деня, че ми се реве, честно.

Иначе малкия снощи го приспахме с шишето в уста в неговото си легло. Не беше спал нощно време там от месец и нещо заради коликите.По-лесно ми беше в количката и като почне да се гърчи и ръмжи, аз да бутам.Много лесно се успокояваше така.
От няколко нощи, обаче, прави паузи от по 5-6 часа без да се събужда и реших, че е крайно време да си спи в леглото вече.Няма цял живот в количката, я  Joy

Наоплаках ви се, похвалих ви се, сега отивам да забавлявам малчо, че вече му е скучно с играчката над леглото  Heart Eyes
Много слънчев и спокоен ден на всички   bouquet

# 89
  • София
Честит първи учебен ден на всички първолаци!Да е много успешна учебната година! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт