МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 726
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
     alys, харесаха ми, добре изглеждат! mama Tin, благодаря! Аз  тепърва ще правя опити, проби и грешки, нали трябва да и хвана цаката! Сигурна съм, че дори машини от една марка и модел, пак пекат различно.
винаги това го даваме като препоръка - свикнете първо с поведението на тестото и машината. после преминете на различните рецепти и програми. чак след това може да се правят генерални изводи машината работи или не

# 391
Мамма Тин,благодаря ти за рецептата,чудесно хлебче се получи.И много бързо се изяде в топло състояние.

# 392
  Здравейте момичета!опаааа   #2gunfireИдвам и аз с голям мерак, нов собственик на една хлебопекарна Rohnson! Купиха ми я без да ме питат , нито коя,  нито каква искам,но да се надяваме, че ще ми хареса как меси и пече.Сега  пуснах да се меси нещо  за проба, да видим дали ще стане нещо.Ако стане, ще се похваля.Радвам се,че ви има и мога да черпя идеи и рецепти от вас!Пътят за мен ще е равен и утъпкан от вас! Благодаря ВИ! Hug
следи топката тесто да не лепне. после следи да втаса хубаво. ако не си забравила да сложиш маята  ще получиш хубав хляб   bouquet

Пък и да си  я забравила има чалъми да се поправи преди да си го изпекла.

може ли да споделиш какъв е чалъмът, за да си знаем при евентуално забравяне?

Тайна, честита машинка и успешни опити ти пожелавам

# 393
Момичета, моля за рецепта за хляб с босилек. Със сигурност има рецепта, но нямам време и възможност сега да търся, за което се извинявам.

# 394
Здравейте, знае ли някой, как да направя  пица, на която тестото да не става хрупкво отдолу,а  да бъде като в пицариите  - меко, но все пак изпечено?

аз правя пица по една рецепта,която винаги ми се получава, и по рецепта дори тестото не се нуждае от втасване, но ако пък го оставиш да втаса- пак ще се получи, и именно- получава се мека,но изпечена пица
Продуктите са около 500 гр. брашно, 2 яйца, 7-8 лъж. олио, 1 чаена чаша прясно мляко,малко сол,малко захар и половин пакет суха мая д-р Йоткер. Омесват се продуктите да се оформи топка тесто,не се нуждае от много месене, може веднага да разстелиш в тавичката тесто /аз дори го правя с ръце, а тестото ми се получава като за две малки тавички с диаметър около 25 см или за една голяма стандартна тава/, да е тънка кора,с дебелина около 2-3 см, мажа отгоре с лютеница и редя отгоре каквото съм преценила - някакъв салам или шунка, маслини,гъби, рендосвам кашкавал и печеш на умерена фурна без да е загрята предварително. Опича се сравнително бързо - за около 15-20 мин. Преди да се хапне е добре да поизстине малко,защото тестото е с мазнина и ако е горещо - вкусът е различен от този,когато продуктът е изстинал.....Случвало ми се е да замразя това тесто за следващия ден и пицата пак се е получавала,само вадя тестото да поседи половин час на стайна температура и пак разтилам в тавичката с ръце...

# 395
  • София

tuly, благодаря ти! Не съм правила нови опити,че имахме един хляб от събота още. Embarassed

# 396
Вчера направих лучник с подобно тесто (това, което Тюли описа), само че моето беше с 1 яйце и прясно мляко+вода. Плънката ми беше задушен праз с домати и сварено пилешко. Разликата от пицата е, че има тесто и отгоре (като изпълнение на тестената част).  Тестото го направи машинката на програма тесто+втасване.

# 397
Moqta purva poga4a:)[img]Moje li da mi kaje nqkoi kak se prika4vat snimki.Blagodarq

# 398
Записвам се  Simple SmileСтрахотни сте всички

# 399
Мулинекс имат някакво меню 9 - Мита...  Единствено рецептата на дампер (австралийски хляб) от рецептурника се прави на тази програма... Какви са тези мита?  newsm78    Гугъл ми говори само за алкохол и цигари...  Crazy

# 400
  • София
  Здравейте момичета!опаааа   #2gunfireИдвам и аз с голям мерак, нов собственик на една хлебопекарна Rohnson! Купиха ми я без да ме питат , нито коя,  нито каква искам,но да се надяваме, че ще ми хареса как меси и пече.Сега  пуснах да се меси нещо  за проба, да видим дали ще стане нещо.Ако стане, ще се похваля.Радвам се,че ви има и мога да черпя идеи и рецепти от вас!Пътят за мен ще е равен и утъпкан от вас! Благодаря ВИ! Hug
следи топката тесто да не лепне. после следи да втаса хубаво. ако не си забравила да сложиш маята  ще получиш хубав хляб   bouquet

Пък и да си  я забравила има чалъми да се поправи преди да си го изпекла.

може ли да споделиш какъв е чалъмът, за да си знаем при евентуално забравяне?

Ами просто забърквате маяно тесто. После изключвате програмата, добавяте маяното тесто, пускате отново програмата, изчаквате първоначалното размесване, регулирате с една две лъжици брашно ако е необходимо и след това карате нататък по реда.

Мулинекс имат някакво меню 9 - Мита...  Единствено рецептата на дампер (австралийски хляб) от рецептурника се прави на тази програма... Какви са тези мита?  newsm78    Гугъл ми говори само за алкохол и цигари...  Crazy

На моя модел мита и митници нямам. Я ми кажи това на български ли го пише или ... ?

# 401
  • София
  Реших днес френски хляб да правя, но час и половина преди печенето, той вече преливаше от тавичката, изсипах тестото в тава и в печката.Стана хубава питка.

# 402
  Реших днес френски хляб да правя, но час и половина преди печенето, той вече преливаше от тавичката, изсипах тестото в тава и в печката.Стана хубава питка.

Сподели по коя рецепта го направи. Възможно е да си направила голямо количество или маята ти е дошла в повече.

# 403
  • София
  По моя си, измислена!Топката тесто беше, колкото беше и козунака, но защо бухна толкова много...аз винаги слагам по пакетче мая, независимо колко брашно слагам.От 500 до 1000 гр,все едно пакетче. Ще трябва да се науча с по-малки количества да работя.Винаги слагам каквото и колкото ми хрумне, никога не работя с мерки.

# 404

На моя модел мита и митници нямам. Я ми кажи това на български ли го пише или ... ?

Да, на български пише Мита, а на чуждоземски най-често пише Damper или Damper hleb...

Общи условия

Активация на акаунт