МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 68 713
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Каква е тайната на хляба с по-меки кори?
В машината винаги става с дебели и твърди кори, които се ядат само горещи. Рецептата, която ползвам е от книжката: 330 вода, 500гр брашно. Дори при добавянето на яйце, прясно или кисело мляко, пак се получава същото.

Виж тук.

# 421
малеееееее  , 5-6 дена никой не пише. срамота  #2gunfire

# 422
еми правим хяб и за това не пишем  Grinning ей сега чакам да стане готов един хляб Трабзон по рецепта на Ердинч и филийките за закуска са подсигурени  Wink

# 423
Ми не пишем щото печем хляб, баници, пържоли и тн Peace
Опс, изпревариха ме Mr. Green

# 424
Мога ли да заместя рапичното олио с най-обикновено слънчогледово? В наше (загубено) село не мога да открия половината неща за хлябът, обогатен с Омега 3...   Thinking 

# 425
Мога ли да заместя рапичното олио с най-обикновено слънчогледово? В наше (загубено) село не мога да открия половината неща за хлябът, обогатен с Омега 3...   Thinking 

Замени го със зехтин Peace

# 426
  • София
  Аз я оставих да събира прах, вижда ми се много по-бързо, да си меся на ръка и да пека във фурната.За Великден може да замеся козунаци.

# 427
  • София/Варна
Вече втори уикенд бъркам тестото на Джема за тутманик с праз. Миналата седмица направих предложената рецепта за празеник, а тази ползвах тестото за кифлички - с плънка пица и с макова плънка. Много е успешно  Peace.

# 428
  • София
Eeee, Бонго - размърда ни Simple Smile
Аз преди време бях питала как да си направя хляба по-сбит. Получих много и ценни съвети и накрая намерих това, което ми трябва. Споделям любимият на цялото семейство хляб:

420мл. айрян
225гр. пълнозърнесто ръжено брашно
225гр. пълнозърнесто пшенично брашно
225гр. бяло брашно
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок (изцеден от лимон)
1 ч.л. кафява захар
2ч.л. сол
1 1 1/4 ч.л. суха мая
Програмата е за пълнозънест хляб (3 часа и 20 мин., като пускам първоначалното размесване 2 пъти (то е 10 мин., аз го правя на 20мин.) Станат идеални филиики за мазане с каквото намериш за добре и за сандвичи и т.н.

# 429
Здравейте, моля ви за мъничко помощ.
Купихме си ей така набързо една машина за хляб без много много да избирам и да търся определени модели.
Моята е Imetec BM1 Dolcevita 7141
http://www.densi.bg/index.php?menu=8&product_id=1116173
Италианска е марката, доколкото знам. Правят още други малки домакински уреди.
Но за съжаление никъде не намирам повече инфо за машинката, както видях и в една друга тема, също се споменава че превода и упътването са зле и много се съмнявам да правя каквото и да било от там.
Но засега първите 2 опита са ми успешни, благодарение на рецептите които взех от тук - идеално замеси и изпече на програма 1.  Grinning
Странното на тази машина е че грамажите са 600 и 900, за разлика от други машини.
Някой запознат ли е повече с тази марка и модел хлебопекарна?

Аз съм със същата машина. Тамън се научих да меся и мъжо ме изненада за коледа с машина за хляб. Ами става си добре ама ги правя нещата на усет. Първия път той да се покаже сложи нещата с точни мерки по чашката и нищо не се получи. От тогава активизирам маята преди да я сложа независимо суха или прясна слагам я за 10 минути в купа с топла вода и брашно да се надуе малко и тогава слагам работите за хляба.

Правих няколко пъти и курабии  с нея много добре се получиха по следната рецепта:

3 яйца разбити хубаво в миксер
100 г. прясно мляко (кисело мляко с разтворен в него бахпулвер или сода)
100 г. олио
500 г. брашно
250 г. захар
2 ванилии
1 лимонени кори ( може и без тях)
2 бакпулвер

1 яйце за намазване захар за поръсване след като се разточат и изрежат във форма курабиите.

Сега правя картофен хляб и ще кажа дали се е получило Simple Smile

# 430
  • София
  Снощи пробно пуснах някакъв белгийски хляб на френски хляб(програма) и втаса и превтаса, май му дойде дълга програмата, за тестото, като количество беше наполовина на нормалния хляб.Хлътна отгоре, но пък много вкусен се оказа.

# 431
Те това с хлътването не мога да го избегна и това си е. Винаги ми хлътва и като спихне леко част се излива по съда навън. Не че ми пречи особено, но не мога да разбера защо се получава така. Имам си мерна лъжичка  - чаена и супена към машината. Но обикновено слагам 1 пакетче суха мая - на опаковката пише за 500 гр. брашно. Последния път така втаса, че се залепи за капака. Преди това по същия начин - не превтаса. Абе не мога да хвана кога става и кога не. Някой да има идея и да помогне? Благодаря!
А иначе купувам едни добавки към брашното - обикновено са по 100 гр. и заместват толкова брашно. Най-много ми допада средиземноморския микс, но има един със сирене, който е страхотен.

# 432
Те това с хлътването не мога да го избегна и това си е. Винаги ми хлътва и като спихне леко част се излива по съда навън. Не че ми пречи особено, но не мога да разбера защо се получава така. Имам си мерна лъжичка  - чаена и супена към машината. Но обикновено слагам 1 пакетче суха мая - на опаковката пише за 500 гр. брашно. Последния път така втаса, че се залепи за капака. Преди това по същия начин - не превтаса. Абе не мога да хвана кога става и кога не. Някой да има идея и да помогне? Благодаря!
А иначе купувам едни добавки към брашното - обикновено са по 100 гр. и заместват толкова брашно. Най-много ми допада средиземноморския микс, но има един със сирене, който е страхотен.
Пакетче мая ми звучи много при положение че аз с пакет от 7гр правя за почти 2 пъти. Намали маята до към мах 1,5 ч.л.. А като слагаш цяло пакетче не ти ли става ронлив после хляба да кажем вече на 2-3ият ден?

# 433
В къщи  харесваме хляба със сухото мляко и предимно него правя.
Преди няколко дни се опитах да направя козунак в машината и като се надигна и разтече отстрани и по реотана...и една смрад из цялата къща Crazy...добре че не направих пожар. Грешката е моя де.... Embarassed
slon4ik1 мисля че слагаш много мая.

# 434
Ами получи се ама трябваше да сложа повечко брашно и се надигна много и имаше сурово тесто по капака.

Другия път няма да слагам от водата
1 яйце
210мл прясно мляко
олио или масло
3 картофа обелени и сварени и намачкани в робот
300гр брашно
сол (повечко или да са солени картофите)
захар
и разтворената мая

Стана много пухкав бял хляб

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 16:58 от sinapovaaya

Общи условия

Активация на акаунт