МАШИНА ЗА ХЛЯБ-43 тема

• 67 940
  • 742
  •   1
Отговори
# 510

На мен пък не ми се получават содените питки. Рецепти с кисело мляко и сода без мая. Някой от вас, ако сподели тънкости по печене и програма ще съм му много благодарна

Тук има рецепта и коментар за сполучлива содена питка, но не е ползвана машината за хляб.

# 511
Питах за машината че на нея има програми уж за кекс ама не ми се получават работите ако рецептата е със сода и кисело мляко. Иначе ако си ги пека във фурната си стават.

Пробвах един тутманик и се замеси за 5 мин спрях го пуснах на изпичане ама не му е достатъчно само толкова печене. Като свърши печенето се сплеска и склиси и за това питах има ли някакъв начин да се пекат содени неща във машината.

Идеята беше готов хляб за 1 час макс час и половина не 3 ама не стана.

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 08:10 от sinapovaaya

# 512
  • София
Питах за машината че на нея има програми уж за кекс ама не ми се получават работите ако рецептата е със сода и кисело мляко. Иначе ако си ги пека във фурната си стават.

Пробвах един тутманик и се замеси за 5 мин спрях го пуснах на изпичане ама не му е достатъчно само толкова печене. Като свърши печенето се сплеска и склиси и за това питах има ли някакъв начин да се пекат содени неща във машината.

Идеята беше готов хляб за 1 час макс час и половина не 3 ама не стана.

Ами тутманик за 5 минути и на ръка да омесите, пак няма нищо да излезе дори и да е със сода, а не с мая. За пет минути нито нишестето на хляба ще се разтвори като хората нито глутена ще се развие.

Готов хляб за час и половина може да стане, чрез ускорено втасване и по меко тесто.

За кекса - напишете колко време ви е програмата и каква ви е рецептата.

# 513
На моята машина Мулинекс бързия хляб става точно за час и 20 минути и при това не е лош. Така че има и вариант за бързо приготвяне на хляб, под 3 часа.

# 514
Питах за машината че на нея има програми уж за кекс ама не ми се получават работите ако рецептата е със сода и кисело мляко.

Ето този кекс (#283) е с кисело мляко и се получи. Но на нас повече ни харесва другият кекс, който съм описала в пост #282. Солен кекс опитах, но нещо оплесках нещата, така че засега съм пас. Confused

# 515
Много се извинявам за тъпия въпрос, но не знам къде да потърся отговора. В момента в машината (Мулинекс) е козунак по рецептата на Пина, на програма сладък хляб. Програмата общо е 3 часа 22 минути, последните 55 минути е печенето. Кога е последното месене и трябва да извадя за оформяне?
Предварително Ви благодаря!

# 516
Нямаш ли дисплей да ти показва на каква фаза е в момента според мен след 2-рото втасване (raise 2)трябва да оформиш за да може да си втаса добре още 1 път (raise 3)

# 517
Уви, на дисплея визуализира само оставащо време, а в книжката е дадено общо време за месене и втасване - 2 часа 27 минути. Прочетох, че втасването на козунак по принцип е около 50 минути, ама знам ли? Преди малко пак си въртя бъркалката.

# 518
EМи тогава предвиди 30-40 мин преди печенето и тогава го сплети

# 519
 Hug Мерси!

# 520
При мен обикновено един час е последното втасване и един час печенето... Последно върти бъркалките преди втасването... При мен няма пауза, за да мога да си оформям каквото искам, така че трябва да бързам, за да върна обратно тестото и да успее да втасва... Мисля, че дори и да се извади преди последното бъркане не е проблем...

# 521
При оставащо време 1 час и 47 мин. завъртя 3 - 4 пъти и повече не е. Ако не реши точно преди печенето да меси пак, значи това е било последното.

# 522
Извади бъркалката и проблемът ти е решен!

# 523
Втори въпрос: Машината ми е Мулинекс 2000 с макс. капацитет 1000 гр. Вчера хлябът с айрян на Полин остана суров отгоре, а сега козунакът си е живо тесто. Допекох вече веднъж 10 мин. и пак нищо, а отстрани вече прегаря. Т. е. когато продуктите станат повече от 750 гр. не се изпича отгоре. Това не я ли прави кандидатка за ремонт? Или да се примиря, че е така и да намалявам пропорционално рецептите?

# 524
Втори въпрос: Машината ми е Мулинекс 2000 с макс. капацитет 1000 гр. Вчера хлябът с айрян на Полин остана суров отгоре, а сега козунакът си е живо тесто. Допекох вече веднъж 10 мин. и пак нищо, а отстрани вече прегаря. Т. е. когато продуктите станат повече от 750 гр. не се изпича отгоре. Това не я ли прави кандидатка за ремонт? Или да се примиря, че е така и да намалявам пропорционално рецептите?

Хм... И аз съм с Мулинекс, максимума пише, че е 1500, но реално готовите продукти излизат около 1200-1300... Вчера за първи път пуснах хляб на максималното количество и се изпече добре отгоре... Консултирай се в магазина, от който си го купила или тук - http://www.bg.moulinex.com/Service/pages/contactsform.aspx

Общи условия

Активация на акаунт