Каква пералня

• 871 997
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 465
  • София
След като  5-6-7 години разнасях мръсните чинии от кухнята до мокрото, където беше чучната временно миялната, и след като една година разнасях мокрите дрехи от мокрото до кухнята, където временно беше чучната сушилнята, накрая изпаднах в тиха истерия и тропнах да се размести и хич не ме интересува  Twisted Evil
Та малко бавно всичко се нагласи - ама трябваше да се сбогувам с част от големия ми кухненски шкаф, изчезна шкафче с чекмеджета и на негово място лепна миялната данеповярвачовек  Mr. Green можело!
Та мисли в посока да се откажеш от нещо вече сложено, трудно е, ама се преживява  Laughing

# 3 466
newsm44 Поръчах си пералня -  Siemens WM14W540EU
Другата седмица ще дойде - ура!

Честито! Имам същата, но моята е 1600 оборота. Ще останеш доволна. Между другото, отворих сайта на сименс, който си дала и моята е модел WM16W640EU и пише, че цената е наламалена от 2199 на 1849. Аз я купих преди десет месеца от технополис за 1849 и без да има промоция. Та, само да кажа да провериш и там, може да намериш твоя модел по-изгодно.
  Каква е разликата с тази?  http://www.technohit.bg/products/2015/08/31/peralnya-8kg-siemens-wm14y54d/

# 3 467
  • Wonderland
newsm44 Поръчах си пералня -  Siemens WM14W540EU

Честито! Имам същата, но моята е 1600 оборота. Ще останеш доволна. Между другото, отворих сайта на сименс, който си дала и моята е модел WM16W640EU и пише, че цената е наламалена от 2199 на 1849. Аз я купих преди десет месеца от технополис за 1849 и без да има промоция. Та, само да кажа да провериш и там, може да намериш твоя модел по-изгодно.
  Каква е разликата с тази?  http://www.technohit.bg/products/2015/08/31/peralnya-8kg-siemens-wm14y54d/
Ако питаш мен, разликата е, че моята е 1600 оборота - 9 кила, а тази е 1400 на 8 кила. На първо четене не видях да има и idos - системата за дозиране.

# 3 468
За дозиране на препарата за пране ли? Да не е с контейнери за перилния препарат, като Милето, в долната част. Има теглилка за кг. на прането, би трябвало и да дозира, ако въобще има автоматично дозиране.

# 3 469
Единствено мoга да коментирам цитирания от мен модел с модела без EU в сигнатурата:
- първа разлика има в програмите
- втора разлика - по-евтината няма LED лампа в барабана

На трето място - в Германия се предлагат много повече модификации отколкото тук - факт.

Аз лично не искам да има контейнер с препарати за автоматично дозиране.

# 3 470
Мисля, че от IQ 500 насам, имат осветление, това не е критерий за цената. С какъв барабан е твоята. Тази, която пуснах, на две места е с различен.

# 3 471
  • Wonderland
За дозиране на препарата за пране ли? Да не е с контейнери за перилния препарат, като Милето, в долната част. Има теглилка за кг. на прането, би трябвало и да дозира, ако въобще има автоматично дозиране.

Да, с контейнер за дозиране е, но е разположен в горния ляв ъгъл.

# 3 472
  • Пловдив
Девил,какво е нивото на шум Thinking

# 3 473
Ниво на шум при пране, стандартна програма на 60° за памучни тъкани при пълно зареждане, в dB (A) re 1 pW: 48
Ниво на шум при центрофуга при стандартна програма за памучни тъкани на 60°C при пълно зареждане в dB (A) re 1 pW: 72

Напълно е възможно два уреда с еднакви децибели да се чуват по различен начин, заради резонанс и честота и качество на вложените материали.

sandokanchev точно този 8кг модел на Сименс без EU в сигнатурата няма LED лампа. По спецификация на немския сайт също няма. И според търговеца няма.

# 3 474
  • Пловдив
 Peace
гледах характеристиките на Бош и те са 48 д.

# 3 475
Ниво на шум при пране, стандартна програма на 60° за памучни тъкани при пълно зареждане, в dB (A) re 1 pW: 48
Ниво на шум при центрофуга при стандартна програма за памучни тъкани на 60°C при пълно зареждане в dB (A) re 1 pW: 72

Напълно е възможно два уреда с еднакви децибели да се чуват по различен начин, заради резонанс и честота и качество на вложените материали.

sandokanchev точно този 8кг модел на Сименс без EU в сигнатурата няма LED лампа. По спецификация на немския сайт също няма. И според търговеца няма.
    newsm10  Мерси.

# 3 476
  • на Мелмак
newsm44 Поръчах си пералня -  Siemens WM14W540EU
Честито Grinning
Страхотна е!

# 3 477
Здравейте - имам въпрос: какво количество спално бельо перете наведнъж?
Пера вече с новата пералня, но не искам да я претоварвам и трябва да вляза в час с новите количества пране.
Та в момента пере един двоен комплект чаршафи и калъфки + единичен долен чаршаф + малко поларено одеало /70х140см/. Поклащат се в барабана, остава половината празен след намокрянето. Програмата е основната за Памук на пълен капацитет 9кг.. Всичко освен одеалото е памук. Мерих ги на тегло 4кг приблизително /не премерих коша за пране, но с него бяха 4,400кг/.
В книжката има количества за програмите обаче няма уточнение за обемни неща освен за олекотените завивки.
За това ще сравнявам чисто потребителски.
Като я разуча ще споделя повече  bouquet
Ще се радвам militana също да се включи.

# 3 478
  • София
Еми аз в 8-кг пера едновременно двоен комплект чаршафи и  хавлиените кърпи - 2 големи, 1 за лице, 2-3 малки.
Няма как твоята да я претовариш с 4 кг на програма памук, която е за максималните кг на машината.

Обемни водят само завивките, възглавниците, разни пухени якета, а хавлии и чаршафи са си стандартно пране.

# 3 479
  • София
 Devil_Rose след като пералнята ти е за 9кг., а ти пускаш около 4 на памук няма как да я претовариш с 1 полар. Не знам колко ти обемно одеалото, гледай само при сухо пране да има място в барабана. Поларените аз ги пускам на програма за синтетика.

Общи условия

Активация на акаунт