Каква пералня

• 871 961
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 570
  • София
А, защо...сега погледнах има някакви втори употреби милета по 350-450 лв. Въпреки, че така като ги гледам на снимки, не ми пробуждат желание да ги притежавам.

# 3 571
  • София
Аз няколко пъти влизах в магазини за ВУ. Ами усеща се една миризма на влага, която не ми вдъхва доверие. Предпочитам нови уреди, може би с дефект. Обаче неприятното е, че тях трябва да ги платиш веднага, а ние всичко си взимаме на изплащане.

# 3 572
И за какво ти е с дефект...не се знае един уред само одран ли е, или и изпускан, какво се е случило при удара и т.н...Пък после нервите ти едва ли струват 20-30 % от цената.
Другото което е, гледахме един магазин, много препоръчван, с не евтини уреди 2 употреба от Германия и прочие...маса перални БЕЗ сменени лагери и други неща ни направиха впечатление и се отказахме...покрай черния петък си купихме нови уреди на изплащане с 5 години гаранция, правени в Германия...ако човек следи и си прави сметката и не бърза, ще си намери много изгодно и нови неща с голяма гаранция, че и на изплащане без оскъпяване. Ако ще, от мързел, дори само форума да чете Simple Smile
Сега, друг е въпросът че моята голяма пералня от Германия се оказа и много шумна за моя вкус Simple Smile Ма на , покрива останалите ми изисквания, които имах като я купувах, шумът не беше сред тях  Laughing Та човек си изяснява добре приоритетите преди покупка и почва да следи и да рови. И си намира

# 3 573
  • София
То и нашето Беко не е тихо хич.
Сега се оглеждаме за печка, но не ни е спешно, така че гледаме и избираме.

# 3 574
  • София
Лошото е, че пералня, изобщо голям уред, обикновено не купува, когато се развали старият, и нямаш много възможност да дебнеш изгодна оферта, защото трябва да переш у комшиите  Mr. Green

Относно втората ръка разсъждавам така - масовият манталитет на германеца е да се стиска. Реши ли да изхвърли Миле, то е не защото го кефи да даде още 2000 евро, а защото най-често е имало нужда от ремонт за 500 евро (тамошни цени). Нашите ги оправят за 50 лв. и ето ти чудесна стара пералня за 400 лв. Не казвам, че няма да работи още 5, дори 10 г.,но може да се строши и след 6 мес. Тогава си хвърлил парите на вятъра, ако не можеш да я поправиш евтино.
Ако имам 400 лв. за пералня, ще си купя най-евтината нова, 2 г. поне ще работи или ще бъде сервизирана. Така постъпихме в една извънградска къща. Наводни се старата желязна пералня и изгоря. Пари нямаше за скъпа, купихме най-евтината марка Краун. Еми пере вече 4-5 години при неистови експлотационни условия. Супертиха, непретенциозна, не съсипва дрехи, елементарна като функции. Изплатила се е няколко пъти. Искаха да поправят старата на цената на новата  Crazy

# 3 575
Аз малко крайно ще се изкажа, но където и да съм гледала 2-ра употреба уреди ми се струват трагедия. Имах удоволствието да видя как изглежда склад на такъв търговец - половината неща са в насипно състояние.
Цените наистина са неоправдано високи - 100-200лв. по-малко от нов уред.
И новото си е ново.
Сименс IQ 500 серията имаше добра цена лятото - 760лв. Приятели си купиха тогава.
От време на време правят добри отстъпки.
Иначе най-много се ядосвам като отворя Амазон и видя цените на уредите в Германия. Тука ни товарят яко с по 400-500лв. отгоре.

# 3 576
  • София
ми поръчайте си от германия Wink

# 3 577
  • София
Обаче положението със сервиза може да се окаже особено.
Ние така искахме да поръчаме определена марка ТВ от ибей, обаче като питахме фирмата за сервиз тук, отказаха да го сервизират, въпреки международната гаранция. А и транспорта...
Между другото, уредите ВУ от известни марки дали ще се сервизират в официалния сервиз на марката за БГ или в някой, близък на фирмата-вносител?

# 3 578
  • София
Признаването на международната гаранция е много особено у нас. По-скоро не я признават. Единици са фирмите, които го правят - сред тях в момента се сещам само за Епъл.
Те не признават на коли, купени чисто нови от чужбина, пък какво остава за домакински уреди...
А за втора ръка - почти 100% съм убедена, че никой не признава такава гаранция, освен самият вносител на уреда - обикновено дават между 2-6 мес. гаранция.

# 3 579
Така е, не признават международната гаранция, ако си купил уред от друга държава.
За 2-ра употреба гаранцията зависи единствено от добрата воля на търговеца обикновено 6м. е по закон. Ако не ме лъже паметта в Технохит дават и до 3г. гаранция на Нови уреди с транспортен дефект.
Не е приятно да си купиш нещо ново и още с покупката да се разочароваш и да търсиш начин да го смениш. После вече си на тръни какво те чака следващия път.
Ev_e го е написала много точно.

# 3 580
  • София
Ясно, значи хич няма да се навием, тъй като с тия чупливи уреди търсим за всичко поне 2г, а още по-добре 5.

# 3 581
  • София
Просто ако си харесаш нещо от чужбина и е досатъчно едро, за да го връщаш обратно, питай отново във фирмения сервиз. Вероятно някои марки се държат европейски и се съобразяват, само трябва да си сигурна, че избраната от теб е сред тях.
Правилно си постъпила с телевизора.

# 3 582
  • София
При все, че спестяваш 1000лв, не виждам проблем ако изобщо се наложи 2 години нещо да й се прави, да се плати. За транспорта вече - мда, това ще е скъпо при 70 кг, но може и пак да е по-изгодно.
Иначе до колкото знам Филипс например си признават без проблеми международната гаранция (това за дребните уреди).
Обаче пак зависи и от марка и да хванеш добра промоция, защото много неща  на редовни цени не са по-евтини от тук(или не заслужаващо си), понякога са и по-скъпи.

# 3 583
  • Пловдив
Ох...чета,чета и нищо пак не мога да реша Crossing Arms нали ви казах,че тия Беко в Технополис-а хич не ми вдъхват доверие...Не знам кво да правя. Thinking

# 3 584
  • София
ами - харесваш си нещо на функции и външен вид и го взимаш молейки се да си късметлия и да ти е и тиха, до колкото може една пералня да е тиха.
Като предварително се настрой, че тези реклами, как звук не издава в никой момент машината са крайно нереални.

Общи условия

Активация на акаунт