Каква пералня

• 871 026
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 645
Занимавам се с кабели и електроника в една по-друга сфера.
Тези дейности са ми хоби, от които се възползват съседите и приятелите ми.  Hug
Ползвайте защита Sono WP230 W,
понеже пораженията от токови удари не са гаранционни!
http://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
(купувала съм ги от "Техномаркет")

# 3 646
sandokanchev,
Пералнята е хубава, купувай я смело! Simple Smile
Скрит текст:
Преди съм писала, кои марки в кои концерни са.
Siemens, е в Bosch group.

Моторът е на Bosch (9000297151), с пистов ремък.
Скрит текст:
Когато отидете да я закупите погледнете амортисьорите, лагерите.
Ремонтно пригодна. Не е с лепен казан.
Скрит текст:
Дано съм била полезна.
        PAV1,  аз искам да ти благодаря и да те поздравя за коментарите ти, които са отлично аргументирани и винаги са ми били много полезни, а вярвам и на много други потребители тук.  bouquet  
              Извинявам се за отклонението от темата, но отдавна исках да споделя.

# 3 647
  • София
Скрит текст:
Здравейте, 20-годишния Аристон на майка ми се спомина и сега трябва да и избера нова, само че аз не разбирам много. Тръгнах за Индезин за 350лв, защото имам такава от 10г и работи добре, но тук прочетах много лоши отзиви. Отказах се, но предложените модели от последните страници са доста скъпи. Може да отдели до около 500лв максимум. Харесахме една Електролукс
http://www.techmart.bg/products/product_details/33301 и една Beko
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BE … 1283-MB3/p/680603
Втората е с "ИНВЕРТОРЕН МОТОР". Като марка майка ми предпочита Електролукса, но мен този мотор с 10г гаранция ме блазни повече. Според вас кое от двете е по-добро или ако има друг модел за тези пари да ни препоръчате ще ви бъда много благодарна?  bouquet
Според мен електролукса е по-добре от позаканите от теб. Погледни и тази с малко по-високи параметри е - 1200 оборота за 7 кг., 500лв.

# 3 648
  • FR
От дадените характеристики на Самсунга не можах да разбера може ли да пере с под 7кг? Ако не може сам човек трудно ще я пълни за 2-3 дена. А този инверторен мотор не е ли по-добър от обикновенните?

Пп забравих да спомена, че оборотите не са важни за избора. Едва ли ще ползва над 1000

# 3 649
  • София
7 кг е максималният товар дрехи. Може да пере по-малко,тогава ще използва и по-малко вода и ток. 7кг е за програма памук, всички останали програми ще са за 4 кг, 3 кг, дори 2,5 кг (деликатна програма).
Неприятното при Самсунг е, че казанът е капсулован и не могат да се подменят лагерите, а те са един вид консуматив.
Гаранцията от 10 г за инверторните мотори е само за двигателя. Редно е да отчетем, че доста други елементи на машината ще се развалят преди това, за съжаление. Така че при избор тази гаранция няма смисъл да бъде определяща. По-полезна е пълна гаранция 5 г за целия уред.  Peace 

# 3 650
  • FR
Тези, които гледах пише 24месеца стандартна гаранция. Бихте ли ми препоръчали такава с 5г

# 3 651
  • София
Скрит текст:
От дадените характеристики на Самсунга не можах да разбера може ли да пере с под 7кг? Ако не може сам човек трудно ще я пълни за 2-3 дена. А този инверторен мотор не е ли по-добър от обикновенните?

Пп забравих да спомена, че оборотите не са важни за избора. Едва ли ще ползва над 1000
Може. 7 кг. са за памук, може да има и още някоя, но не е казано да ги пълни. Другите програми са за по малко кг.

# 3 652
  • FR
₪₪₪ Afrodita ₪₪₪, Ev_e благодаря ви.

# 3 653
  • София
За нищо.
За срока на гаранция трябва да гледаш по магазините. Много често е акция на самия магазин. Най-често съм виждала на Аристон и на Електролукс такива гаранции.

# 3 654
  • София
renita Пак за повядай. Един съвет - търси качествен уред /дори и за 500лв. да е/, а не нисък клас с много гаранция. Каква ти е файдата, ако постоянно е на ремонт, макар и гаранционен? Електролукс и самсунг за мен са много добър избор и от двете бих избрала самсунг, ако ще и с 1г. гаранция да е Simple Smile, макар, че на тях май не съм виждала 5г. гаранция, по-скоро електролукс пускат май такива /това вече по спомени, не ги следя, на сушилните им бях гледала такава/.

# 3 655
  • София
Тези, които гледах пише 24месеца стандартна гаранция. Бихте ли ми препоръчали такава с 5г
За 5год. гаранция в Техномаркет доплатихме. Мисля, че тази опция я има и в други магазини.

# 3 656
  • Пловдив
Моята АЕГ е тая...https://www.gebruikershandleiding.com/AEG-Electrolux-13-50-lav-a … iding-110092.html
само,че е с 1200об.,втора ръка.

# 3 657
Законовата гаранция е 2год.
Удължената е търговска гаранция. (не бих разчитала на нея)
http://offnews.bg/news/Konsult_12195/Zakonova-i-targovska-garant … tciia_534099.html
Някой възползвал ли се е от такава (търговска)?

# 3 658
  • София
Законовата гаранция ДО две години. Търговската гаранция не е удължената гаранция, защото може да е с продължителността на законовата гаранция. Тя е допълнителна гаранция, улесняваща потребителя. Търговецът не е длъжен да дава такава гаранция, може да има само законова гаранция. Дали потребителят ще реши да се позове на законовата или на търговската, в случай че са налице и двете - изборът е негов спрямо интереса му. Изпълнението и на двете гаранции е гарантирано от ЗЗП и няма причина "да не се разчита" на търговската гаранция - колкото можеш да разчиташ на законовата, толкова и на търговската.

Пп това, което някои търговци предлагат - да си платиш, за да получиш по-дълга гаранция (3-4-5 г.), по същество е застрахователен договор, а не гаранция. Като платиш застрахователната премия, търговецът ще ти ремонтира/заменя уреда, а застрахователят ще му плати за разходите, всичко това при определени условия, записани в договора. Прилича на застраховка Автокаско за колите.

# 3 659
  • София
Колега, откъде го намери този Сименс? Такава ми предлагаха за над 400лв с гаранция франция.
Модела ми харесва, както капацитета, клас...
2г на какво дават гаранция?

Общи условия

Активация на акаунт