Каква пералня

• 875 480
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 90
Нини, опростената пералня Бош е чудесен вариант, не бива да переш на ръка. Освен в Карфур, можеш да отидеш във фирмения магазин на Бош - Експо 2000, намира се до болница Токуда или София ленд, изкарай си адреса от Интернет, ако те интересува. Там, на място в магазина, съм виждала винаги оферта за някоя пералня с по-ниска цена - хубави машини за 500 - 600 лева максимум. Аз доста уреди съм си купувала все от там с годините.

# 91
От вчера пера с тази Grinning:

За съжаление на тази машина барабана е покрит със "silver nano" - сребърни йони полепват по дрехите и според много източници са вредни за здравето.

http://www.technomarket.bg/products/09051911/samsung-wf-8622sfv

Само напишете "silver nano" в google и вижте какви неприятни неща пише за тази измислена технология.

Confused

Защо не си взехте една BEKO с обикновен барабан от нераждаема стомана, напълно безвреден ??

# 92
Моите уважения SNUFFX  , обаче грешиш Wink:

"Медицина

Сребърните йони и сребърните съединения унищожават болестотворни бактерии, вируси, водорасли и гъбички — типично въздействие за тежките метали като олово или живак, но за разлика от тях среброто не е така токсично за човека. Това антимикробно действие е известно отдавна и някога хората са държали водата в сребърни съдове или са пускали сребърна монета, за да запазят течностите от разваляне. За лекуване на рани се използва „сребърен памук“ и „сребърна марля“, предварително напоени със сребърен нитрат и изсушени (йоните Ag+ имат дезинфекционно действие). Антимикробното действие на среброто продължава да е предмет на научни изследвания.[10" -уикипедия:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%80%D0%BE

Отделно, опцията "silver nano" е изведена на отделен бутон (т.е. я включвам по избор) и не всяка програма може да бъде комбинирана с нея.

# 93
  • с/у ОколоМръсТното
Беко какво производство е?

турско.
SNUFFX, сигурен ли си, че казана на Беко-то не е карборанов ?

# 94
Nanosilver уврежда имунната система, има доста статии по върпоса и то в специализирани издания като sciencenews.

http://www.sciencenews.org/view/generic/id/38913/title/Nanosilve … _at_what_price%3F

Предимно азиатските страни произвеждат и развиват Nanosilver технологии.

Пералните машини на SAMSUNG са забранени за продажба в Швеция.

Навсичко отгоре Европейската комисия се готви да забрани nanosilver в целия ЕС.

http://www.plastemart.com/Plastic-Technical-Article.asp?Literatu … l-and-electronics

Те и затова ги държат SAMSUNG постоянно на промоция и в Техномаркет и в Технополис.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 01:05 от SNUFFX

# 95
Пералнята на нашите е самсунг и имат silver nano,  ако искаш си го включваш ако не искаш- не.

SNUFFX мерси за информацията.

# 96
Моите уважения SNUFFX  , обаче грешиш Wink:

Ха,ха Да ама не. Ако щеш вярвай, но наистина тази технология е вредна. SNUFFX е обяснил.

# 97
Пералнята на нашите е самсунг и имат silver nano,  ако искаш си го включваш ако не искаш- не.

SNUFFX мерси за информацията.

Да, но барабана също е покрит с силвър нано /сребърни йони/

# 98
При натискане на бутона чрез електролиза се освобождават йоните, пише го в сайта на SAMSUNG.

След това всичко остава по барабана и по дрехите.

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 22:53 от SNUFFX

# 99
До тук добре - няма да е Миле, няма да е Самсунг  Laughing

# 100
Аз да си похваля АЕГ-то. Изключително съм доволна след година ползване. Първите 10-тина дни  перях по 4-5 перални на ден /пренасяхме се/. Щом тогава издържа... Mr. Green. Безшумна е. Има прелестна 20-минутна програма. Почти всички програми се коригират откъм време, градуси, обороти по желание. Абе, пушка е...Simple Smile

# 101
  • Пловдив
Ние си взехме Miele, след като потрошихме едно 6-то чувство за 6 години. Толкова явно могат да издържат Simple Smile
Едно от любимите ми неща на тази пералня е, че не я чувам. Ако не се наведа да видя че върти изобщо не мога да разбера, че работи. В началото ме дразнеше единствено по-малкия отвор за дрехите, сега свикнах.

# 102
Може ли тези които имат перални с горно зареждане да споделят от каква марка са доволни  Praynig
Имам място само за такава. Загледах се в сименс .... но имам доста колебания.
Един майстор като идва в нас - го разпитах и ми каза да си взема някаква среден клас, защото на тези перални слабото им място било уплътнението при вратата. И наистина моя приятелка има от 2 години whirlpool 6 чувство и там е ръждясала. На моя колежка същото и се е случило  Tired
Щом им е такъв случая - не ми се дават много пари, но пък искам да пере добре.  Мислех да се спра на беко - но те нямат с горно зареждане. ... Назрява ми момента с купуването и незнам каква да е .... избора не е много голям и ще съм ви благодарна ако споделите опит   bouquet

# 103
Машини с горно зареждане харчат много ток, вода и препарат в сравнение с тези с фронтално зареждане.

Фронтално зареждане перат много по-добре, ефикасни са и са по-нежни към дрехите в сравнение с горно зареждане.

# 104
Машини с горно зареждане харчат много ток, вода и препарат в сравнение с тези с фронтално зареждане.

Фронтално зареждане перат много по-добре, ефикасни са и са по-нежни към дрехите в сравнение с горно зареждане.
Ами като няма къде да сложа пералня с фронтално зареждане  Cry без пералня ли да карам ......
затова моля за мнения за перални с горно зареждане   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт