Каква пералня

• 872 037
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 420
  • София
Да, сега видях, че WM16 е idos. Значи правилно съм запомнила, че тогава 16-ка нямаха налична.

Моята е 14-ка, но 9 кг. Изключително доволна съм. Peace Такива неща, които тук се разказват, не съм имала за 1година (шумове, местене и т.н.). Спомням си тогава, че ни препоръчваха задължително да е Made in Germany.

Тогава се двоумихме м/у Siemens-a и Miele (писала съм назад в темата даже). Мисля, че която и да бяхме избрали, нямаше да сбъркаме.

Успех на всички в избора. Peace

# 3 421
  • Пловдив
Явно и аз трябваше повече да чета...сега слушах друга Горение,работи вече от година,пак немско производство.Издава същото звънтене...

# 3 422
Лоша работа. При звуците има две компоненти - сила и честота. Дори и да се съобразят от Горене със силата (децибелите) явно не им пука за честотата. А има звуци които са тихи но много дразнещи защото са с висока честота и тук се получава точно това.
Дали не е възможно да се прати клипа директно на Горене и да се пита нормален ли е този звук и да обяснят как си представят да се живее така?

Последна редакция: вт, 08 дек 2015, 09:34 от Анонимен

# 3 423
missence мерси - тази, твоята и аз съм си я харесала, но за 8кг. пране.
militana ти си  с същата мисля Simple Smile
Цената в момента много ме устройва - сега пак ги гледах.

# 3 424
  • Пловдив
Лоша работа. При звуците има две компоненти - сила и честота. Дори и да се съобразят от Горене със силата (децибелите) явно не им пука за честотата. А има звуци които са тихи но много дразнещи защото са с висока честота и тук се получава точно това.
Дали не е възможно да се прати клипа директно на Горене и да се пита нормален ли е този звук и да обяснят как си представят да се живее така?
НЯМАМ ИДЕЯ... Rolling Eyes

# 3 425
missence мерси - тази, твоята и аз съм си я харесала, но за 8кг. пране.
militana ти си  с същата мисля Simple Smile
Цената в момента много ме устройва - сега пак ги гледах.
Аз вече забравих кой точно ми е модела на Сименса, но е за 9 кг пране и няма автоматично дозиране на препарат. А за пералните Горение производителите имат нахалството да пишат, че високи вибрации и шум не се признават като гаранционни дефекти  Mr. Green В резултат на такива вибрации на моята бивша пералня и се счупи точно по средата горния капак представете си и трябваше да дам 200 лв за подмяна на капак. Нали се сещате що са зор трябва да види една пералня, за да се усуче така, че да си счупи горен капак.

# 3 426
Значи е 540EU militana
Добре се движа след 1г. размисли Simple Smile съм на път да си купя нова пералня най-накрая.

# 3 427
  • Русе
Аз да питам за това автоматични дозиране. Не е ли неудобно, ако остава препарат от предната пералня, а в следващата искаш да сложиш друг тип? Примерно прала съм черно, след това искам бяло.

# 3 428
http://www.techmart.bg/products/product_details/6055 А за това Аристонче някакви отзиви? Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 3 429
  • на Мелмак
Аз да питам за това автоматични дозиране. Не е ли неудобно, ако остава препарат от предната пералня, а в следващата искаш да сложиш друг тип? Примерно прала съм черно, след това искам бяло.
Аз питах по-горе за това - отговориха ми , както предполагах , че има функция за изключване на препарата в резервоара , което значи , че можеш да си сложиш прах или напр. в барабана друг тип течен.
Аз го гледах Сименса в събота, този с дозирането , хареса ми , но пък и моята си е Убава  Mr. Green

# 3 430
  • Русе
Аз питах по-горе за това - отговориха ми , както предполагах , че има функция за изключване на препарата в резервоара , което значи , че можеш да си сложиш прах или напр. в барабана друг тип течен.
Аз го гледах Сименса в събота, този с дозирането , хареса ми , но пък и моята си е Убава  Mr. Green

Пропуснала съм, извинявам се. Но пак ми се струва, че би имало проблем, ако не искам течен, не искам в барабана или да пусна програма с предпране или в бързината забравя да го изключа. Явно е удобство, по принцип харесвам такъв тип неща, за първи път така леко ми убягва предимството на моменти, не изобщо.

# 3 431
И аз съм ги гледала тези с автоматичното дозиране. Но те явно са за хора които преимуществено перат с един течен и използват един онекотител. При мен всяко пране е различно. Първо аз използвам само прахове, второ - веднъж слагам бебешки без омекотител, после за бяло понякога с добавка от ДМ друг път не, после имам прах за цветно там понякога слагам омекотител, а и те са различни имам 3 зависи от настроението. При мен автоматичното дозиране ще ми се явява не улеснение а обратното.

# 3 432
  • София
Моделът, който е без автоматичното дозиране, също има приставка, която позволява слагане на течен препарат в отделениято на пералнята. Ако переш с прахообразен препарат, просто вдигаш приставката нагоре.

При модела с авт. дозиране има възможност за изключване на тази функция, но ако искаш да смениш препарата е малко трудно.

И двата модела са много добри.

Miele също имат модели с авт. дозиране, но там кутиите за препарата са по-големи, слагат се в долната част на пералнята и се задава откъде да тегли пералнята за съответното пране. Кутиите са 2 т.е. може да се сложи за цветно и за черно.

# 3 433
  • Русе
Моделът, който е без автоматичното дозиране, също има приставка, която позволява слагане на течен препарат в отделениято на пералнята. Ако переш с прахообразен препарат, просто вдигаш приставката нагоре.

То и моята, нищо, че е Беко е така. Това ме устройва, но и аз ползвам 3 (4) вида прах/гел обикновено и затова автоматичното ми се струва неудобно. Трябва просто човек да си прецени.

# 3 434

Пропуснала съм, извинявам се. Но пак ми се струва, че би имало проблем, ако не искам течен, не искам в барабана или да пусна програма с предпране или в бързината забравя да го изключа. Явно е удобство, по принцип харесвам такъв тип неща, за първи път така леко ми убягва предимството на моменти, не изобщо.

От основните настройки на пералнята може да се избере дали
преди всяко пране трябва да се активира функцията за препарата(1), или да е винаги включена(2).

1. Ако я сложиш да се активира всеки път, а искаш да переш с друг препарат,
трябва само  да сложиш на ръка в отделението прах (течен или на прах, както искаш).

2. Ако я оставиш ВИНАГИ активирана, трябва да изключиш авт. подаване и
пак да сложиш на ръка в отделението прах.

Общи условия

Активация на акаунт