Каква пералня

• 874 300
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 3 435
  • София
Моделът, който е без автоматичното дозиране, също има приставка, която позволява слагане на течен препарат в отделениято на пералнята. Ако переш с прахообразен препарат, просто вдигаш приставката нагоре.

То и моята, нищо, че е Беко е така. Това ме устройва, но и аз ползвам 3 (4) вида прах/гел обикновено и затова автоматичното ми се струва неудобно. Трябва просто човек да си прецени.

Въпрос на личен избор, а и в крайна сметка функциите, които не ни харесват, могат да бъдат деактивирани. Peace  За мен е важно, когато ми потрябват, да ги имам налични.

Не мога да правя сравнение м/у марки, защото имам личен опит с 2-3 марки само, но и това, което се обсъжда назад в темата, не ми се стори нормално (шумове, движение на пералнята, подложки ...). В крайна сметка се дават някакви пари и да ми се каже, че тя така си шуми. Rolling Eyes

# 3 436
  • София
Движения и подложки, не са по вина на пералнята, а не добро нивелиране или невъзмажност за такова заради крив под... тя пералнята какво да е виновра, че подът под нея е крив.

# 3 437
Движения, вибрации и удари наистина от не добро нивелиране и пералнята няма вина. Ама онова виене от клипчето. Малеее като самолет преди излитане когато си форсира двигателите. Не е нормално.

# 3 438
  • Пловдив
Моделът, който е без автоматичното дозиране, също има приставка, която позволява слагане на течен препарат в отделениято на пералнята. Ако переш с прахообразен препарат, просто вдигаш приставката нагоре.

То и моята, нищо, че е Беко е така. Това ме устройва, но и аз ползвам 3 (4) вида прах/гел обикновено и затова автоматичното ми се струва неудобно. Трябва просто човек да си прецени.

Не мога да правя сравнение м/у марки, защото имам личен опит с 2-3 марки само, но и това, което се обсъжда назад в темата, не ми се стори нормално (шумове, движение на пералнята, подложки ...). В крайна сметка се дават някакви пари и да ми се каже, че тя така си шуми. Rolling Eyes

Ами питаш ли ме...аз,въпреки че толкова четох,се оказа че хич не е достатъчно Confused Нямало проблем,перете си спокойно  ooooh! Сърбай си попарата и няма проблем.
 Според вас мога ли да се жалвам в КЗП newsm78

# 3 439
  • София
Скрит текст:

Ами питаш ли ме...аз,въпреки че толкова четох,се оказа че хич не е достатъчно Confused Нямало проблем,перете си спокойно  ooooh! Сърбай си попарата и няма проблем.
Според вас мога ли да се жалвам в КЗП newsm78
Звукът е наистина ужасен, но до колкото разбрах не е от повредена или дефектна част, а си е от самия модел, т.е. всички произведени от този модел, имат такъв звук. При това положение не знам какво могат да направят от КЗП, ако реално не е дефект, а неприятна последица от нормалната работа на машината? Освен да питате в магазина дали може да я върнете, ама ми се струва, че 7 дена от покупката са минали. Друг вариант, но ще сте прецакани с пари - продавате я и си купувате друга.

# 3 440
Не пречи да пробваш. Не ти коства нищо. Да ти покажат друга пералня от същия модел дали така вие?
Но то според техника нямало проблем. А дали наистина няма? Кой трябва да каже?
Аз освен КЗП за да постресна сервиза бих направила клип как шуми - ама така добре осветен и да се вижда пералнята как пере и вие и бих го качила в Ютюб и пратила линка на Горене. И ще предупредя в целия интернет как работят пералните им.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 09:20 от Анонимен

# 3 441
Не е лоша идеята да пишеш до централа. Може да е някакъв технически проблем, на който в България да не обръщат внимание.

# 3 442
Не е лоша идеята да пишеш до централа. Може да е някакъв технически проблем, на който в България да не обръщат внимание.
Мисля, че ще е губене на време. Горене винаги са на последните места по тестовете. Явно има защо.

Чела съм и другаде лоши отзиви за беко, индесит и горене.Сега набързо намерих това

TEST

Някой ако иска може да преведе с гугъл повече.
Накратко  тези 3 модела перални са дали незадоволителен резултат при тестовете.

# 3 443
Мисля, че много зависи и от модела, не само от марката.
От   ТУК
Zu den besten Waschmaschinen, die im Jahr 2014 (Heft 11/2014) getestet wurden, gehören folgende fünf Geräte:
Testsieger im Waschmaschinen Test 2013/2014 der Stiftung Warentest

Най-добри от 11/2014

Platzierung   Modell   Testnote
1. Platz   Siemens WM14Y74D   1,7 (Gut)
1. Platz   Bosch WAY28742   1,7 (Gut)
1. Platz   Miele WKF 110 WPS   1,7 (Gut)
4. Platz   Samsung WF70F7E6P4W/EG   1,8 (Gut)
4. Platz   AEG Lavamat L76471PFL   1,8 (Gut)
Testsieger 2013
Най-добри 2013

Platzierung   Modell   Testnote
1. Platz   Bosch WAY2854D   1,6 (Gut)
1. Platz   Miele W 5861 WPS   1,6 (Gut)
1. Platz   Siemens iQ800 WM14Y54D   1,6 (Gut)
3. Platz   Samsung WF5784   1,8 (Gut)
4. Platz   Beko WMB 71443 LE   1,9 (Gut)
5. Platz   AEG L87485FL   1,9 (Gut)

Най-лошите модели:
Testverlierer im Waschmaschinen Test der Stiftung Warentest 2014

11. Platz: Beko WBB 71443 LE mit dem test-Qualitätsurteil “MANGELHAFT” (5,0)
    12. Platz: Gorenje W8544 T mit dem test-Qualitätsurteil “MANGELHAFT” (5,0)
    13. Platz: LG F 14A8QDA mit dem test-Qualitätsurteil “MANGELHAFT” (5,0)

# 3 444
# 3 445
  • оттам, откъдето започва България
Ама, пък ти е красавица.  newsm10

# 3 446
  • Пловдив
Ама, пък ти е красавица.  newsm10
Мдааа...само да я гледам  Mr. Green

Благодаря ти!

# 3 447
  • оттам, откъдето започва България
Я си я ползвай, че може пък и да е много здрава. Като ти е шумна излизай от кухнята.

# 3 448
При моята Горенье няма такова свистене. Нито при старата, нито при новата. Когато центруфугира се чува въртенето, но сравнително тихо. Далече е от показаното на клипа.

Последна редакция: ср, 09 дек 2015, 18:15 от @steraki

# 3 449
  • Пловдив
Я си я ползвай, че може пък и да е много здрава. Като ти е шумна излизай от кухнята.
Дидка,няма как да излизам,щото кухня и дневна са ми на едно Wink А що да и робувам Crossing Arms Сега щот звънти да я пускам само вечер... Tired

@steraki явно аз - карък Wink

Общи условия

Активация на акаунт