Каква пералня

• 879 588
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 5 880
  • Sofia
Ето че и аз трябва да купя скоро пералня за майка ми , която в момента е със доста стар Индезит, който е за смяна вече. Има доста изгодни модели, НО когато се зачетох малко започвам да се обърквам. Първоначално гледах Whirlpool но ме притеснява, че трябва филтъра да се почиства ръчно. Търся по-бюджетен вариант - т.е до 650лв максимум, който да има аква-стоп или защита от преливане (ако някой може да обясни кое да гледам точно - целта е да се избегнат наводнения при повреди), също много важно е да има самопочистващ филтър и иноксов казан. Горение и Индезит от новите няма да купя  - имам наблюдения какви са им проблемите. Не са ми важни много функции, за възрастен човек е, а майка ми позва 1- 2 програми максимум. Ако може някой да ме ориентира каква машина може да се вземе в този ценови клас ще бъда много благодарна. Идеята е да и взема машина, която да е по-безшумна и да не изисква много грижи като например почистване на филтри.

# 5 881
Как попаднали твърди предмети във филтъра, стотинки например, се самопочистват?

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 12:27 от L i m a

# 5 882
  • Варна
Моята пералня има програма Микс за смесени тъкани
Пере около час и малко и съм доволна.Най често нея ползвах
Преди имах Горене на 12 години/страхотна пералня/,но и аз прочетох мнения,че вече са и развалили качеството и си взех Сименс

# 5 883
Явно памука трябва да се пере на програма памук, а аз понякога ползвам синтетиката, че е по-къса програмата.
Щом не създава проблеми (грешки), то си я ползвай както до сега, спазвайки кг за сухо пране.
Скрит текст:
Всеки производител, та даже всеки модел софтуерно има различно програмно осигуряване.
Някои предлагат ъпдейт.
Как попаднали твърди предмети във филтъра, стотинки например, се самопочистват?
Има перални без филтър към помпата.

# 5 884
Понеже питането беше за пералня със самопочистващ се филтър.

# 5 885
L i m a, така се изразяваха навремето продавач-консултантите,
без да знаят същността на "самопочистването".
Старата ми пералня бе такава(Аристон Маргарита AV 537 TX).
до 650лв максимум, който да има:
- аква-стоп (това е на маркуча за чиста/входяща вода)
или
- защита от преливане (датчик/поплавък на дъното на пералнята)
- самопочистващ филтър (няма такива)
- иноксов казан (Miele)
BOSCH WAN 24261BY 679.00 ЛВ
http://www.technopolis.bg/bg/Washing-machines/Washing-machine-BO … -24261BY/p/683849
AEG Lavamat (ВУ) с 18м гаранция 350.00лв
Скрит текст:
https://bazar.bg/obiava-20323426/peralnia-aeg-lavamat-6kg-vnos-o … esetsa-garantsiia

# 5 886
Задавам уточняващи въпроси, защото и според мен няма такива, но все пак не се имам за всезнаеща.

# 5 887
, а аз доуточнявам.  Hug
Ето разликата:
Скрит текст:
без филтър                                                     
   с филтър

# 5 888
, а аз доуточнявам.  Hug
Ето разликата:
Скрит текст:
без филтър                                                     
   с филтър

Това че филтърът не е разположен непосредствено към самата помпа, не означава, че такъв отсъства в машината. При този модел помпа, който го изкарвате "Без филтър", от части сте права, самата помпа е без филтър, но пералнята, няма как да е напълно без филтър. В случая въпросната помпа или е за акваспрей, или е за пералня, която поема вода от казан, а не от водопровода. Най-вероятно, просто филтъра е разположен преди самата помпа и възпрепятства попадането на по-едри частици в нея.

# 5 889
Здравейте! Днес ми доставиха https://www.technomarket.bg/peralni/electrolux-ewf-1276gdw-09124004 и много се зарадвах. Монтирахме я на мястото на старата перални. Всичко беше наред до момента на започване на центруфугирането, когато пералнята тръгна да върви.

# 5 890
Това не е от марката.

# 5 891
Махнахте ли транспортните болтове?
Или не е нивелирана.

# 5 892
Здравейте! Днес ми доставиха https://www.technomarket.bg/peralni/electrolux-ewf-1276gdw-09124004 и много се зарадвах. Монтирахме я на мястото на старата перални. Всичко беше наред до момента на започване на центруфугирането, когато пералнята тръгна да върви.

1-во свалете транспортировачните креплания на барабана. (не е задължително да са болтове).
2-ро Нивелирайте я добре.
3-то Не я тъпчете, колкото поеме. Едно че дрехите не се изпират добре, като са натъпкани, друго че при повечето перални въпросните 6,7,8кг. почти винаги, НЕ съответстват с реалния капацитет на машината. Като се избира перална машина с цел да поема много пране се гледа, не това което е написал производителя, а собствената ѝ маса. Може да намерите перални с еднакви размери и капацитет от 7кг. на теория, но разликата в масата да им е 15-20кг. Колкото по-сериозни тежести има, толкова повече пране може да обработва без да подскача.

# 5 893
На тази са болтове.

# 5 894
Извинявам се за тъпия коментар. Просто не сме монтирали пералня вкъщи от 10 тина години. Четем с мъжа за транспортните болтове но не виждаме къде са. Видяхме в youtube. Оказа се, че те са причината за сътресението... Благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт