Каква пералня

• 879 576
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 5 865
Пералните, които са с пластмасов казан, след определено време започват да миришат, понеже пластмасата е порьозна и с времето поема от миризмата на тинята и другите неминуемо получаващи се наслоявания.
Поради тази причина е най-добре да се търси пералня с казан от ИНОКС, т.е. неръждаема стомана.

# 5 866
Ясно , и Благодаря !
А извода ,който си направих е ( поне за мен), че в крайна сметка да не се хващаме за тези казани, които не се разглобявали, защото може и да си работят перфектно, и ако производителя си е свършил добре работата, може да се "надяваме" уреда да си оправдае парите.

Всичко със своите положителни и отрицателни страни. Ето примерно по-горе самсунгът и горението, които съм дал. Да при Samsung се разглобява водосъдържателя, но там стоят най-вероятно евтини корейски лагери. В Gorenje стоят отлични лагери SKF. Пише, че и двете машини работят с максимум 7кг. пране. Това не е така при Samsung. Тежестите са му леки, машината тежи едва 61кг. При Gorenje обаче всичко е направено по-масивно, ламарината не гние толкова и тежестите са по-сериозни. Тежи 73кг, тази машина реално може да работи със 7кг. без проблем. Често хората правят избор и заради дизайна, в крайна сметка и това е фактор.

О,не не е така взех горение преди 3 месеца с 5 г гаранция за 7 кг.няма нищо общо със старото горение 7 те кг. определено и идват в повече при въртене започна да мяука като котка още на петото пране и изнервя много когато не се разпределят правилно дрехите при плакнене налива и излива без дори да завърти ужас май ще кажа като повечето потребители никога повече горение и то от новите за мен лично вече не са моята марка.

# 5 867
Цитат
О,не не е така взех горение преди 3 месеца с 5 г гаранция за 7 кг.няма нищо общо със старото горение 7 те кг. определено и идват в повече при въртене започна да мяука като котка още на петото пране и изнервя много когато не се разпределят правилно дрехите при плакнене налива и излива без дори да завърти ужас май ще кажа като повечето потребители никога повече горение и то от новите за мен лично вече не са моята марка.

Нищо ѝ няма на пералната машина, просто сте взели евтина комплектация със стандартен двигател и без шумоизолация. Нормално, като е натоварена, да се чува по-силен звук.
"Излива без дори да завърти" - това е част от първия етап на изплакване. Източва мръсната вода, с перилен препарат, в която дрехите са се прали, налива свежа вода за да изкара остатъците от помията в казана и помпата, веднага я изпомпва и налива отново чиста, в която дрехите да се изплакнат по-ефективно. Това не е минус а е плюс. Това че процесите на пране не съвпадат със старата, не означава, че е неизправна или направена глупаво.
Да бяхте дали повече пари за модел на "Gorenje" с инверторен мотор и вътрешна шумоизолация, нямаше да я чувате, че пере. Дето се вика, за тия пари толко. Като имате големи претенции, ще вадите големи пари, иначе ще мрънкате без значение, коя бюджетна перална сте взели. Инверторния мотор и вътрешната шумоизолация струват пари.
Най-важното при "Gorenje", че са тежки и не отиват да простират. Точно по теглото на машината, си правите сметка, с колко реално килограма може да работи. Точно тежестите пречат на машината да подскача, когато е претоварена. Самсунгът в случая също пише ,че е за 7кг пране, но той е с 10кг. по лек и със сигурност реалния капацитет е не повече от 6кг.

Последна редакция: чт, 04 яну 2018, 20:28 от BM21

# 5 868
Здравейте, взех за подарък бюджетен вариант на Горение. Жената, която ще го ползва няма да има претенции, какво да я предупредя евентуално? Моделът е от 6-кг.

# 5 869
Здравейте, взех за подарък бюджетен вариант на Горение. Жената, която ще го ползва няма да има претенции, какво да я предупредя евентуално? Моделът е от 6-кг.

Няма какво да я предупреждавате. Да си прочете инструкциите към машината (Ако в комплектацията няма инструкции на български, напишете модела и ще ви пратя).
Не обръщайте внимание на глупостите по-горе. Просто дамата по-горе не е запозната с продукта, който купува и вместо да се поинтересува това изливане нормално ли е, бърза да изразява мнение.

Мога да ви кажа, че "Gorenje" ,дори в най-бюджетните си модели са доста по-тихи, от конкурентите във същия клас ,примерно "Индезит". Като искате да не ви шуми, си приготвяте повече пари. "Gorenje" в това отношение се справят доста добре, имат доста тихи модели ,но за това удоволствие се плаща.

# 5 870
Здравейте! Днес хванах една промоция случайно и си поръчах тази пералня за 429 лв https://www.technomarket.bg/peralni/electrolux-ewf-1276gdw-09124004 вместо 699 Чудя се дали не сгреших. Някой има ли същата във форума да сподели дали е доволен. От няколко месеца следя за добра промоция, но не пускат нищо.

# 5 871
  • Сф
Супер цена си я хванала. Аз не бих се замисляла

# 5 872
Цитат

Нищо ѝ няма на пералната машина, просто сте взели евтина комплектация със стандартен двигател и без шумоизолация. Нормално, като е натоварена, да се чува по-силен звук.
"Излива без дори да завърти" - това е част от първия етап на изплакване. Източва мръсната вода, с перилен препарат, в която дрехите са се прали, налива свежа вода за да изкара остатъците от помията в казана и помпата, веднага я изпомпва и налива отново чиста, в която дрехите да се изплакнат по-ефективно. Това не е минус а е плюс. Това че процесите на пране не съвпадат със старата, не означава, че е неизправна или направена глупаво.
Да бяхте дали повече пари за модел на "Gorenje" с инверторен мотор и вътрешна шумоизолация, нямаше да я чувате, че пере. Дето се вика, за тия пари толко. Като имате големи претенции, ще вадите големи пари, иначе ще мрънкате без значение, коя бюджетна перална сте взели. Инверторния мотор и вътрешната шумоизолация струват пари.
Най-важното при "Gorenje", че са тежки и не отиват да простират. Точно по теглото на машината, си правите сметка, с колко реално килограма може да работи. Точно тежестите пречат на машината да подскача, когато е претоварена. Самсунгът в случая също пише ,че е за 7кг пране, но той е с 10кг. по лек и със сигурност реалния капацитет е не повече от 6кг.
  Нещо май не се разбрахме беше безшумна първите пранета и след това се промени шума , а относно коментара ми за изливането на вода не го прави на всяко пране за да го считам за нормално и при пране на детски дрехи едва ли има утайка както го наричате ,като при силно замърсени работни дрехи .За  теглото съм съгласна ,защото това ми беше един от критериите за пералня , а вече имам едно горение на 10г. така че знам какво може ,но е факт ,че новата не ми изпира петна, които старата переше и то с един и същ прах за пране .Но всеки има право на мнение това е моето .

# 5 873
В тази тема от години се пише, че вече Индезит и Горение не са това, което са били.

# 5 874
  • Sofia
Моята е Gorenje WA735BK.
ММ я купи уж нова с транспортен дефект.
Много странно пере,почти без вода,а като пълни водата минава през всички отделения за препаратите...трябва да седя до нея и да досипвам прах,омекотител...Confused
Понеже беше без книжка питах тук и в други форуми,ако някой има същата,но никой не откликна...все едно е уникат Smirk
Не съм никак доволна как изпира,а програмите са ужасни,налага се да пера само на една,на 40',за около час...

# 5 875
Всичките ми познати с електроуреди от въпросната марка не са доволни (купувани в близките година-две-три).

# 5 876
относно коментара ми за изливането на вода не го прави на всяко пране за да го считам за нормално
Това може да се получи ако прането е памучно, а сте пуснали на програма синтетика.
(3кг  памук след като се намокри не е равен на 3кг синтетика след намокряне)
Софтуерно е ограничен мотора за различните програми, относно необходимия ток за задвижването му.
Скрит текст:

# 5 877
  • оттам, откъдето започва България
PAV1, въобще не съм се сещала, че производителят може да е задал такива критерии за отделните програми. Явно памука трябва да се пере на програма памук, а аз понякога ползвам синтетиката, че е по-къса програмата.
Много полезна е информацията. Flowers Hibiscus

# 5 878
PAV1, въобще не съм се сещала, че производителят може да е задал такива критерии за отделните програми. Явно памука трябва да се пере на програма памук, а аз понякога ползвам синтетиката, че е по-къса програмата.
Много полезна е информацията. Flowers Hibiscus
Аз ползвам програма за синтетика и памук на моята временна пералня има такава опция. Времетраенето е 60 минути при пълно зареждане. Виж ако и при теб има предполагам по-добре ще се справя с изпирането.

# 5 879
  • оттам, откъдето започва България
Нямам такава опция. Моята има 3 програми синтетика, 4 програми памук, за спортни дрехи, 2 бързи, вълна и ръчно пране. 

Общи условия

Активация на акаунт