Каква пералня

• 879 248
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 6 075
  • Ловеч
Ети, ти беше със Samsung нали?
И аз съм голям почитател на Siemens, но разбрах, че щели да напускат българския пазар, за съжаление.
Аз като съм с вградена пералня нямам почти никакъв избор откъм марки. Изборът се свежда до няколко модела Beko, Ariston и Bosch. Сега съм с Ariston и съм много доволна (на 9 години и съм я купувала за 1000лв.), но вече ми се иска модел с повече екстри и така остава Bosch.
Далеч съм от идеята да си купя уред, с който ще изкарам десетилетия. Не ми е това целта, защото техниката се развива толкова интензивно, че предпочитам на 8-10 години да си купя нещо ново.

# 6 076
  • на Мелмак
Да, със Самсунг съм 😊.
Наистина екобъбъла е готин 😉.
Предишната ми е Аристонка, още си работи при свеки, че сега й преброих и годините -15 😁.
И аз не искам да векувам с един уред.
За перални -нали Миеле са най.
Но като чета Драго за сервиз и за непоставяне на "диагноза ", ами ще видим /пробваме се отказвам.
Да, Сименс се изтеглят, гледах в един сайт -вето, от там си поръчах фурната, няма вече Сименс, но са вкарали Неф.
Това е чудесно, преди изобщо ги нямаше в България.
Сега нямам нужда, но пък си гледам, луда работа 😁😁😁.

# 6 077
Имам Миеле с допълнителна гаранция от 8 години, тоест общо 10.
Тази допълнителна гаранция струваше към 250 Евро в Медиа Маркт.
Изчислих го така, че давайки цялата сума, си решавам проблема с пералнята за 10 години. След това ще карам докато може и ще купувам нова. За сушилнята купих гаранция директно при Миеле, за 299 Евро. Имат по-добри условия от тези в Медиа Маркт.
Днешната бяла техника има много електроника и тя се скапва най-често. Причината са токови удари в мрежата. За уредите, които нямат гаранция, съм купила специални предпазители от удари в тока, струват по 15 евро.
Пералнята ми е вече на 2,5 или 3 години. Когато я купих, беше ново излязла на пазара серия, която явно си имаше някакви кусури, защото след една година се беше повредило нещо в програматора и техниците дойдоха с лаптопа и уж я оправиха, но след 2-3 седмици пак направи същия номер - запецна на цикъл изплакване и го повтаряше докато не ми изхарчи 120 литра вода, което го снех с телефона и го пратих пак като рекламация. След тази втора рекламация ми смениха цялата пералня с чисто нова, от същия модел, но по-нова, коригирана версия. Засега работи страхотно. Не виждам къде може Миеле да са спестили и да са развалили качеството. Всичко е тип-топ.

# 6 078
  • София
Пералнята скърца леко, а тази вечер пусна вода отдолу! Пак трябва да търся техник!

# 6 079
Mirella_, щом ти се вижда нормално уредът ти да стигне до сервиз, че поле уж да го оправят и да ти я подменят и то от класа на Миле?!
Аз като купувах двата уреда такава гаранция нямаше. Пуснаха я може би 2-3 мес по-късно и все пак... От токов удър чакай да ти подменят повредени части такова животно няма. Моята не я е удрял тока, ама да не могат да я диагностицират не е ОК. Два пъти я пробваха. И да, техници ми казаха, че купуват и влагат по-евтини компоненти на места в пералните Миле, за да генерират по-големи печалби. Те са тези, които са ги виждали отворени през годините, не аз. Аз само споделям, Вие ако щете вярвайте, не ми е за цел да убеждавам.
Аз съм доволна от временната нова пералня за 400 лв, която се принудих да взема докато ремонтират тази или избера нова. Дребните недостатъци не си струват 1900 лв отгоре! Напълно съм съгласна с hurricane.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 08:06 от drago_2008

# 6 080
  • на Мелмак
Драго, мисля, че Мирела беше в Германия, там поне са диагностицирали проблема, после и са го заменили, което в България явно, че не се случва.
Аз имам опит с нискобюджетни уреди и засега е плачевен. Единствено дребни дом. Уреди от Лидъл са ок.
В интерес на истината имам 2 приятелки с уреди Миеле втора употреба и двете са си доволни .
От пералните особено 😊.

# 6 081
Направо се навих за са samsunga с еко бабъл-
притеснява ме само сушилнята дали става... по принцип исках отделни уреди, но ако мога да мина с един ще е добре, пък и не виждам смисъл да плащам две сушилни, така, че ако може някой да мога даде мнение за сушенето?

# 6 082
По-добре е да са отделни.

# 6 083
  • София
притеснява ме само сушилнята дали става... по принцип исках отделни уреди, но ако мога да мина с един ще е добре, пък и не виждам смисъл да плащам две сушилни, така, че ако може някой да мога даде мнение за сушенето?
Смисъла е огромен и отделните уреди си имат предимствата. Седни попрочети малко, в нета има доста инфо. Има и тема за комбинираните уреди. Иначе самсунга пералня и сушилня си пере и суши без проблеми и се справя отлично.

# 6 084

Предимствата на 2 в 1 са:
1-во, че спестявате място в дома ви.
2-ро, че си спестявате занимавката да прехвърляте дрехите от пералнята в сушилнята
3-то, спестявате значителна сума при покупка на 2 в 1 от колкото на 2 уреда.

Като основен недостатък на 2 в 1 мога да изтъкна по-високия разход на електроенергия, от колкото при скъпите компресорни сушилни. Ако купите евтина сушилня, не си заслужава, защото и тя ще харчи колкото 2 в 1. Хубавите компресорни обаче ще ви излязат към 1000лв също.
Разликата в консумацията на енергия варират, но най-често са 800W за компресорните срещу 2500W за класическите сушилни.

Можете да намерите Samsung eco bubble и без сушилня по принцип. Даже има такива с отвор в стъклото, за да добавяте дрехи по време на пране, ако сте забравили да добавите нещо и се сетите чак, след като е пусната машината.

На пример  Samsung WW90K44305W/LE

Вместимост 9кг , 1400об/мин, Технология EcoBubble , Технология: Add Wash:

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/ww90k6414qx-p330635791/#opisanie

https://www.youtube.com/watch?v=vi3cyGeib70

# 6 085
И най големия недостатък на комбинирания уред е че губи време!Ако имаш да извъртиш 5 перални като мен в неделя и ги чакаш сто години да се перат и сушат денят няма да ти стигне!Така ,ако втората пералня пере ,в сушилната се суши първата! И 5 те перални не са ми защото не съм прала цяла седмица,напротив ,всеки ден пускам по една или две ,но в неделя имам 3 спални комплекта,хавлии,якета и т.н. Нормално четири члено семейство!

# 6 086
Даааа отказах се е, ще взема самсунг пак с бабълси, но само пералня, сушилня отделно.

# 6 087
  • Ловеч
И ние сме четиричленно семейство и не виждам как мога да се оправя с комбиниран уред.
Пералнята ни е комбинирана, но съм използвала сушилнята само за хавлии и якета с пух. Мачка страшно много и дрехите и чаршафите нямат гладене.

# 6 088
И ние сме четиричленно семейство и не виждам как мога да се оправя с комбиниран уред.
Пералнята ни е комбинирана, но съм използвала сушилнята само за хавлии и якета с пух. Мачка страшно много и дрехите и чаршафите нямат гладене.

Абсолютно и при мен е така Hands Plus1

# 6 089
  • при моите деца .....
От бюджетните марки - перална до 500 лв - добра бихте ли ми препоръчали....
Сега съм с Индезит, на 13 години.... ще видим възможен ли е ремонт и колко ще струва....
но може да се наложи и нова.

Общи условия

Активация на акаунт