Каква пералня

• 879 360
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 6 060
Здравейте търся добра пералня за около 1000лв.Давайте препоръки,че обзавеждам скоростно нов апартамент и се уморих емоционално.Нямам никакви критерии,досега бях с една Беко-прането е мазало,но я изтърпях ,докато дойде време за местене.

# 6 061
Здравейте търся добра пералня за около 1000лв.Давайте препоръки,че обзавеждам скоростно нов апартамент и се уморих емоционално.Нямам никакви критерии,досега бях с една Беко-прането е мазало,но я изтърпях ,докато дойде време за местене.

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/wd80j6410aw-p273956629/#opisanie

Доста хвалят функцията Eco Bubble. Повишавала значително качеството на изпиране. Друг плюс при Samsung е, че нямат такива страшни ремонти, дето струват към 50% от стойността на машината.

https://www.youtube.com/watch?v=Yc1sUHumAkE

# 6 062
Много добре ми изглежда ,на пръв поглед! Благодаря!

# 6 063

С 5 г гаранция и I-Dos за дозиране на препарата спрямо прането.                                    
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wat-28661-me

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 21:53 от drago_2008

# 6 064
  • София

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/samsung/wd80j6410aw-p273956629/#opisanie

Доста хвалят функцията Eco Bubble. Повишавала значително качеството на изпиране. Друг плюс при Samsung е, че нямат такива страшни ремонти, дето струват към 50% от стойността на машината.

https://www.youtube.com/watch?v=Yc1sUHumAkE
+1
Наистина с Eco Bubble има разлика в изпирането, но за мен това е "тежката артилерия" и не е необходимо при пране без петна или посивяло бяло. За ремонтите - те почти отсъстват и не са скъпи.

# 6 065

+1
Наистина с Eco Bubble има разлика в изпирането, но за мен това е "тежката артилерия" и не е необходимо при пране без петна или посивяло бяло. За ремонтите - те почти отсъстват и не са скъпи.

При "Бош" много силно им падна качеството, а ремонтите са скъпи. В новите модели много често се чупи дръжката на вратата, а ремонта не е евтин. Има и едни сиви лайсни на чекмеджето за перилен препарат, дето много бързо се износват и стои грозно. Казаните на "Бош" са лепени и не се разглобяват. Ако замине лагер се взима целия барабан, а цената започва от 400лв. При Индезит и Беко примерно са също лепени, но там цените започват от 130лв, в пъти по-евтино. При LG и Samsung казаните все още се разглобяват и плащате само за лагери ,семеринг и смазка (Не повече от 30лв.). Има разлика, нали?

https://www.youtube.com/watch?v=0iXqSqexlDg

https://www.youtube.com/watch?v=LKiRLGsylZo

https://www.youtube.com/watch?v=KJepW3nIc7Q

Пълно е с подобни видеа, как се отваря врата на "Бош" със счупена дръжка. Отварят ги така, защото ремонта не е евтин. Човека в първото видеото, казва че при тях нова дръжка е 2000 рубли, или иначе казано 55лв.

Аз не виждам никаква причина да се купи скъп немец, който чисто от техническа гледна точка е калпав, като бюджетните си конкуренти. Сименс са същата работа, като "Бош". Само "Miele" са реално направени без икономии, но и цената им е доста сериозна.

Аз лично със сигурност бих предпочел "Samsung" и "LG" пред "Bosch" и "Siemens".

# 6 066
Самсунгът от поста на BM21 е пералня плюс сушилня.
Само за инфо. Над 5 кВч за цикъл със сушенето.

http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cucGF6YX … zbXNnMzYyNjMzMzA=

# 6 067
Да, ама гаранцията като им е 24 мес? И 55 лв ако е скъпо за дръжка, няма да дам 1100 лв за пералня, защото и тя ще ми е скъпа. Виж ако и предложените марки са на промоция с удължена гаранция, тогава ще избирам освен по функции и по цена на ремонтите 100%. Напълно разумно е това, което казавате, но аз вече уреди почти не ремонтирам, защото никой не дава гаранция за ремонта. Ако имам късмет 3 мес.
Освен това точно пък за Миле ми казаха от сервиз, че са почнали да правят компромиси с качеството за по-голяма печалба.

# 6 068
  • София
Много хора се хващат в това да има удължена гаранция и това е водещото при покупка - и защо? Вместо да се гледа да се вземе качествен уред,който да пере добре и на който не му се налага "от малък" да виси в сервизте? Моята стара пералня самсунг е на 11г. и не знам колко месеца, тази година ще стане на 12г. Сменяни са й - ремък на 8-та година и на 9-та водна помпа - това е. Още си работи безотказно и пере качествено. А да не забравяме, че част от изпирането се дължи на самата пералня, не всичко е в праха за пране. Та гаранцията за мен лично не е фактор при избора.

# 6 069
Да, ама гаранцията като им е 24 мес? И 55 лв ако е скъпо за дръжка, няма да дам 1100 лв за пералня, защото и тя ще ми е скъпа. Виж ако и предложените марки са на промоция с удължена гаранция, тогава ще избирам освен по функции и по цена на ремонтите 100%. Напълно разумно е това, което казавате, но аз вече уреди почти не ремонтирам, защото никой не дава гаранция за ремонта. Ако имам късмет 3 мес.
Освен това точно пък за Миле ми казаха от сервиз, че са почнали да правят компромиси с качеството за по-голяма печалба.

И какво, гаранцията ще ви покрие ли износените панели или счупените елементи? Пък и в някои магазини има опции за удължаване на гаранцията без значение от марката и модела.
В някои магазини, като "E-mag" примерно, уредът се праща по куриер и отива на ремонт, а не идва техник у дома ви. Имат право по закон да задържат уреда 1 месец. Какво ще правите без пералня през това време, никой не го вълнува. Много хора при дребни повреди, предпочитат да си оправят машината сами, от колкото да чакат месец гаранционен ремонт.
Не мисля, че гаранцията трябва да е основен критерий при избор. Лагерите, като цяло заминават при по късен етап от експлоатацията. Ако купувате уред само за 5 години ок, разчитайте на гаранцията. На мен лично не ми се дават над 1000лв на всеки 5 години.

Ремонтите по пералните не са скъпи, като изключим платките и лагерите. Ремонт на платка излиза под 50лв най-често. Само ако е тотал щета, може да е скъпо пък и гаранцията не го покрива, защото най-чето е в резултат на токов удар. Да се намери втора ръка работеща "Indesit/Ariston" е елементарно и много евтино (под 100лв), защото са най-разпространени. Какво ви грее 5 годишната гаранция, ако платката е тотал щета заради токов удар примерно? Да се намери евтина платка за "Бош" е невъзможно. Дори втора ръка (което е почти невъзможно да се намери) са скъпи, защото са редки.

Вижте какво става при "Indesit/Ariston":  https://www.olx.bg/ad/prodavam-i-remontiram-platki-za-peralni-ID5mWYk.html

# 6 070
Много хора се хващат в това да има удължена гаранция и това е водещото при покупка - и защо? Вместо да се гледа да се вземе качествен уред,който да пере добре и на който не му се налага "от малък" да виси в сервизте? Моята стара пералня самсунг е на 11г. и не знам колко месеца, тази година ще стане на 12г. Сменяни са й - ремък на 8-та година и на 9-та водна помпа - това е. Още си работи безотказно и пере качествено. А да не забравяме, че част от изпирането се дължи на самата пералня, не всичко е в праха за пране. Та гаранцията за мен лично не е фактор при избора.

Съгласен съм с вас. Плюс това тия дребни ремонти, като на пример нова помпа струват 10-20лв, а смяната е лесна, държи се на няколко винта. За това казвам ,че хората предпочитат за подобни дребни ремонти да си ги правят сами, от колкото 1 месец да чакат ремонт.

Та дори и за елементарен компонент, като помпа: при нормалните перални цената е в пъти по-ниска, от колкото при немците.

Стандартна помпа за Gorenje цена 11,70лв:  https://apogee99.com/index.php?main_page=product_info&cPath=10_89&products_id=505

Помпа Bosch/Siemens 38лв: https://apogee99.com/index.php?main_page=product_info&cPath= … p;products_id=500

Разлика в устройството на помпите на практика няма, просто фирмата на пластмасата е различна. Принципът на действие е един и същ, но нали е "Bosch", защо да не платите заради марката тройно . . .

# 6 071
Ами какво по-качествено от чисто ново Миле? Нали взех уж най-хубавото. Нали ВМ21 все за нея пише.
Ами на мен пък ми казаха от Миле, че ако беше гаранционна щели да ми сменят платките. То хубаво 50 лв ремонт на платка, но кой? На мен ми казаха 90 грубо, но не я оправиха за съжаление и още ремонт я чака ако реша да я пробвам. Аз пък от удължената гаранция забележки нямам никакви. И не, не я намирам за маловажна. Като ви се скапе пералня за 2300 лв на 3 г пак ще си говорим. Всеки сам си преценява как да инвестира парите си. А удължените гаранции на техноверигите доста ги оплюваха. За момента не са ми опция, че и да си плащам без да знам ще ремонтират ли уреда безплатно.

# 6 072
Ами какво по-качествено от чисто ново Миле? Нали взех уж най-хубавото. Нали ВМ21 все за нея пише.
Ами на мен пък ми казаха от Миле, че ако беше гаранционна щели да ми сменят платките. То хубаво 50 лв ремонт на платка, но кой? На мен ми казаха 90 грубо, но не я оправиха за съжаление и още ремонт я чака ако реша да я пробвам. Аз пък от удължената гаранция забележки нямам никакви. И не, не я намирам за маловажна. Като ви се скапе пералня за 2300 лв на 3 г пак ще си говорим. Всеки сам си преценява как да инвестира парите си. А удължените гаранции на техноверигите доста ги оплюваха. За момента не са ми опция, че и да си плащам без да знам ще ремонтират ли уреда безплатно.

Как така не са успели да я ремонтират? Какво ѝ е? Не подлежат на ремонт най-често, ако са пострадали от токов удар. В такъв случай и гаранция да сте имали, пък нямаше да ви я признаят.

Иначе права сте, всеки си преценява, как да си харчи парите. Аз никого не задължавам с мнението си. За мен е нелепо да се дадат 1000лв за скъпа немска пералня, при положение, че като качество по нищо не превъзхожда по-бюджетните марки.
"Miele" единствено се откроява с по-високо качество на използваните компоненти в нея. Само като отворите "Miele" и ви се набиват на очи неръждаемия казан, чугунените тежести, 4-те пружини, вътре има водонепроницаемо пликче с технически схеми за машината, дебелата шумоизолация, дебелата ламарина на корпуса. Отваряте "Bosch" и се чудите, за какво сте дали такива луди пари? Новите модели са 1 към 1 с по-бюджетните марки.

Ние потребителите не осъзнаваме как ни прецакват. Тези неразглобяеми казани всъщност са страшно печеливш търговски ход, към който почти всички производители прибягват. Чрез термално прилепяне/припояване да свете части на барабана производството става по-евтино и по-бързо, от колкото да се прикрепят с болтове или други ремонтопригодни способи. Те нямат изгода да правят пералните си ремонтопригодни. Какво печелят "Бош", като направят ремонтопригоден казана? Прецакват се лагерите, отивате в железарията, купувате 2 лагера 1 семеринг и една смазка за 30-тина лева общо, и си оправяте пералнята. От тая работа "Бош" печели 0лв или там няколко лв от семеринг, ако вземете оригинален.
Друго си е да дадете поне 400лв за цял казан. Печалбата им тогава е най-малко чисти 200лв, като изключим производствената стойност и транспортните разходи. Много хитро, така продължават да печелят от нас и след продажбата на дадения уред. Вече 90% от производителите го практикуват тоя номер. Все още Miele, Samsung и LG не го практикуват от по-известните производители.

Има и още по-големи тарикати, като AEG/Electrolux,  при които двете части на казана са не просто споени, ами са запоени диагонално, та ако решите да го режете и да рискувате с ремонт, шанса да ви се получи успешно ремонта да е още по-малък.

Масово прецакват потребителите по супер нагъл начин, но и те не са виновни, далеч не всеки знае подобни детайли за пералните машини, за да се предпази от тия номера.

# 6 073
Иначе и от "Бош" са се постарали ремонта на казана да и още по-гаден, като са поставили опорите, на които се държи електромотора, баш на линията , където казана се реже при ремонт. Трябва или да се мъчите да не ги засегнете, или да ги срежете и запоите на ново към казана. Скобата за прикрепяне на нагревателя също е на тая линия и трябва да си играете да е припоявате обратно.
Ето няколко снимки на гадните номера, заложени в барабан бош:

Снимка 1 крепленията за електромотора:

Снимка 2 скоба за фиксиране на нагревателя:

# 6 074
  • на Мелмак
Аз пък не Съжалявам, че съм дала 1000+ за пералня преди 5г. Да ми е жива и здрава, нямам забележки.
Всеки си има приоритети.
За Драго - много кофти ситуация, аз бях решила да сменям с Миеле, но ако ми се наложи, дано не е скоро ще заложа на Сименс.

Общи условия

Активация на акаунт