Каква пералня

• 879 392
  • 6 188
  •   1
Отговори
# 6 045
Привет и от мен Simple SmileВчера бързоскоростно се сдобихме с нова пералня,понеже тази на свекървата най-накрая грохна(живеем  заедно за сега)Спряхме се на Whirpool FWF-71253W EU,с 5 годишна гаранция.Свекито е малко палачорка,и решихме че по-скъп модел не и трябва(след като се изнесем,остава за нея)Просто ще съсипе уреда.Вчера я промих,и после я пуснах заредена с пране и си пере прилично.Днес извъртях още една пералня.Вярно,че наблюденията ми са пресни,но за сега съм доволна Simple Smile

# 6 046
Можете ли да ми кажете за колко взехте тази пералня BOSCH WAT 24440 BY?

миналата година беве към 850лв мисля, сега може и да са и вдигнали цената

Всъщност не може и само ще пада цената от тук нататък. BOSCH WAT 24440 е вече на 4 години. Като 2014 излезе на българския пазар, струваше близо 1000лв. Днес върви към 700 и вероятно скоро ще я спрат от производство. Сега започнаха да се появяват новите модели, с доста интересни функции, като на пример автоматично дозиране на перилния препарат.
С други думи, в пералнята има резервоар, в който наливате голямо количество, течен перилен препарат и повече не се занимавате. Само като тръгне да намалява, ви светва индикатор, че трябва да налеете. Пералнята сама си изчислява според програмата и масата на прането, колко препарат да впръска. Това в дългосрочен период може да ни спестява доста пари, а перилния препарат да се ползва максимално ефективно, без да предозиране. По този начин спираме буквално да наливаме пари в канала.
Друг хубав факт е, че цената им не е много по-висока, в сравнение с тази на класическите перални машини.

Ето една от тях, немска като боша, но на по-разумна цена: https://market.yandex.ru/product/1806584763?track=tabs

За жалост в България не съм ги виждал все още, но са доста изгодни  25 990 рубли или иначе казано 725лв.

От начало се замислих доста над тази опция колко е хубава, но ако си наясно би ли споделил това отделение едно ли е или са две? Аз поне купувам препарат за цветно и за бяло. Да речем ще напълня с препарат за цветно, защото по-често пускам цветна пералня, ама като сложа бяло какво правим, трябва да го източа този за цветното ли?

# 6 047
Сименс и Миле отдавна имат модели с I-DOS система. Има отделение за препарата и такова за омекотител. Отделно се продават пълнители и на марките.
Сменят се ръчно препаратите за бяло и цветно доколкото съм гледала клипове в youtube.

# 6 048
Цитат
От начало се замислих доста над тази опция колко е хубава, но ако си наясно би ли споделил това отделение едно ли е или са две? Аз поне купувам препарат за цветно и за бяло. Да речем ще напълня с препарат за цветно, защото по-често пускам цветна пералня, ама като сложа бяло какво правим, трябва да го източа този за цветното ли?

Всичко е относително, според модела на машината. При "Hansa", която съм споделил по-горе, отделението за перилен препарат е само 1 с обем 1 литър и още 1 за омекотител с обем 600мл. но винаги може да изключите авто дозировката, когато перете бяло, а в барабана да поставите капсула или директно прах за пране. Автодозировката не възпрепятства да перете с прах или капсули.

Ето как изглеждат резервоарите на Hansa WHP 8141 DBLS:

# 6 049
При Миеле системата се състои от два патрона. Прах и активатор, който съдържа течност на базата на H2О2- (водороден прекис или кислородна вода). Когато се включи опцията за Туин Дос, тя пита за какво пране- цветно или бяло и съответно дозира от двата препарата. При бялото слага повече от активатора с кислородната вода.

Това е, ако ползуваш оригиналните патрони на Миеле. А може да си ползуваш и нормален течен прах за пране, с който да напълниш едни празни патрони, които ти дават при покупката. Тогава имаш вариантите - течен за цветно и бяло, или в единия патрон прах за пране, а в другия омекотител, или в единия патрон течен за цветно, а в другия течен за деликатно.

Аз обожавам миризмата на Прах за бяло на Миеле и затова пера бяло пране с прах. А в патроните имам само течен биопрах за цветно. Не ползувам омекотител, единият патрон стои празен.

Последна редакция: сб, 03 фев 2018, 01:21 от Mirella_

# 6 050
Здравейте момичета,някоя да има пралня 45см.,да каже от коя марка е доволна!

# 6 051
Здравейте момичета,някоя да има пралня 45см.,да каже от коя марка е доволна!
Първата ми пералня беше Уирпул с горно зареждане 45 см. Не переше добре. Сега баба има Аристон 45 см и е много доволна, ама там няма кой да се цапа много та да изпира лекьосани дрешки и т.н. Само че препарат задължително в барабана иначе остава (полепва) в онова "чекмедже" и почистване няма.

# 6 052
  • Sofia
Цитат

Всичко е относително, според модела на машината. При "Hansa", която съм споделил по-горе, отделението за перилен препарат е само 1 с обем 1 литър и още 1 за омекотител с обем 600мл. но винаги може да изключите авто дозировката, когато перете бяло, а в барабана да поставите капсула или директно прах за пране. Автодозировката не възпрепятства да перете с прах или капсули.

Продава ли се Hansa в България? Имат ли сервизи тук?

# 6 053
  • някъде ... тук ...
Само перални с горно зареждане съм ползвала. Преди няколко месеца купих Whirlpool TDLR 70220. Пере си, както переше и предишната Electrolux (изкара почти 10 години). Търсих нещо нормално и бюджетно.
Петната не ги пере само пералнята, важен е и препарата, а и самите петна Peace

# 6 054
Само перални с горно зареждане съм ползвала. Преди няколко месеца купих Whirlpool TDLR 70220. Пере си, както переше и предишната Electrolux (изкара почти 10 години). Търсих нещо нормално и бюджетно.
Петната не ги пере само пералнята, важен е и препарата, а и самите петна Peace
Е много ясно, като пиша, че не переше добре означава, че при еднакви други условия, но друг вид пералня ги е изпирала. Например от Миле нямам забележки за лошо изпиране и плакнене само дето пералнята се скапа за по-малко от 4 години....
Та предвид фактите аз не бях доволна, Вашата не пречи да се справя добре. Дрехите у дома са доста замърсени от децата - игра, рисуване и т.н.

Последна редакция: чт, 08 фев 2018, 08:37 от drago_2008

# 6 055
  • някъде ... тук ...
ОК.
Децата ми вече са големи. Поне засега не виждам разлика между стария електролукс и сегашната пералня, само дето сега побира повече пране и е по-тиха.

# 6 056
Цитат

Продават се и имат гаранционно обслужване у нас, но не са много разпространени и популярни в България.

https://www.emag.bg/peralni/brand/hansa/c?ref=bc

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/hansa/

# 6 057
Благодаря ти Драго!И моята предишната беше Уърпул,и аз не бях доволна!!!Въпреки че перях с оригинален немски Ариел.

# 6 058
  • Sofia
Цитат

Продават се и имат гаранционно обслужване у нас, но не са много разпространени и популярни в България.

https://www.emag.bg/peralni/brand/hansa/c?ref=bc

https://www.pazaruvaj.com/peralni-c3167/hansa/

Този модел на Ханса, който е на снимката май го няма в България? Има ли други с такъв дозатор?

# 6 059

Този модел на Ханса, който е на снимката май го няма в България? Има ли други с такъв дозатор?

Този модел е сравнително нов и за това, поне за сега не съм го виждал в България. Иначе от други производители има, но автодозировката беше екстра до скоро налична само в машини от висок ценови клас.

Ако проявявате интерес, може да се обърнете директно към представителите на Hansa за да получите повече информация. http://hansabg.org/ (в долната част на сайта има имейл и телефон).

Общи условия

Активация на акаунт