Любители на котки - тема 54

• 52 370
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
Tичка, снимката с дупето е уникална, от вчера все се връщам да я гледам и се хиля  hahaha
Танче, ама верно ли си смуче опашката  Joy   Joy   Joy
Пък да ви кажа, вчера Танчето ми показа един  дебел котарак, който живее до едно заведение наблизо. Малко беше мръсен, но пък много чаровен и дружелюбен, даде ми да го мачкам, въперки че лека полека се отдалечаваше от моите "нежни" ласки  hahaha Заведението беше "Гара за двама" една пресечка на Дондуков. Горещо препоръчам на минаващите от там да посетят котака  Mr. Green

# 721
  • на брега на морето

Това е моят любим уличен котарак Мускетар. Вчера го нахраних и както си го галех започна да се примъква по-близо до мен, изправи се на задни крака и ме гушна с предните лапички. И полека-лека (без нокти) се качи на врата ми, настани се на топличко и започна да мърка.

# 722
Ха сега де! Така ще си стоиш цял ден! hahaha Ама голям тоз мускетар, бе!

# 723
Eй, Котьо - тоз мускетар, същия като котарака,  за който писах по- горе. В първия момент си  помислих- брееййй, колко е известен, щом и Котьо има негова снимка  hahaha
Но после видях, че има бенка, а котака от Гара за двама няма.

# 724
Каква пухкава красавица.Добре дошла на Лекси и нейната стопанка sisy   bouquet

# 725
Котьо, този котарак е много едър.
Моят Рижко е много слабичък. Така ми се иска да имам пухкави домочадия, а те едни капрични.
Ох, все на мен приличат.

# 726
  • София
Здравейте,
Чета с удоволствие  при вас, сега се присъединявам с моята котка Лекси.
http://sisisa.snimka.bg/animals/leksi.627309.25382991

Опитах се да кача снимка, обаче засега не се справям, така че копвам линка.

# 727
  • София
Каква пухкава красавица.Добре дошла на Лекси и нейната стопанка sisy   bouquet

Благодаря!

# 728
Божеее Лекси е като някое неземно същество  Heart Eyes
Добре дошли  Hug

# 729
Много е хубава Лекси!

# 730
Виждали ли сте котка с двуцветни очи  Grinning Не е фотошоп.

И един щастлив мъж-

Котката с двуцветните очи е снимана от него.

И една галерия с котки да споделя -  http://www.flickr.com/photos/13879848@N04/galleries/72157627864202521/

# 731
  • на брега на морето
Като виждам как хора обичат и се грижат за котки (кучета, птички...) вярвам, че доброто е живо.

# 732
Здравейте! До сега не съм писала в тази тема, но отдавна се каня. Включвам се с молба за съвет. С моята мърканка сме си заедно вече 13 години. Heart Eyes Не мога от нищо да се оплача, слушка, папка хехе, но с напредването на възрастта и явно има проблем с храната. Храня я със специализирана храна за възрастни домашни котки, гранулки. Напоследък забелязвам че не е фен на мекото ядене тип Уискас. Но започна да повръща от време на време гранулите. Явно не може да ги дъвче вече. Зъби си има. Какво да правя?  newsm78  Thinking
Също така ще се радвам ако някои препоръча хранителни добавки или витамини за възрастни котки. Защото навсякъде където гледам за стари котки считат 7-9 години. Значи ние сме въз стари  Joy

# 733
Моля заповядайте в  новата тема

Както обикновено, за корекции, добавяне на линкове, добавяне в списъка - на лични в следващите 24 часа!  Hug За новите попълненния - за запис в нова тема се плаща данък пухена снимка  Naughty

Raulista премести поста си в новата тема най-добре, за да получиш повече отговори!

# 734
За трицветните не е така, съседката горе има един страхотен котарак, който ще снимам за да го покажа (такова уникално същество не съм виждала) и е бяло, сиво и черно.
Трицветните котки са само женски, генетично невъзможно е да са мъжки защото генът изисква две копия по едно на всеки Х хромозом, а мъжките имат само едно Х. Но, това се отнася за генетичното определение на "трицветно", което си има конкретно значение - не кои да е три цвята, а по един от трите основни цветови групи: черна група (черно, сиво, кафяво), червена група (рижо, бежаво, кремаво), и бяла група (бяло). Така че котка с черни, сиви и бели шарки технически не е трицветна, защото й липсва цвят от червената група, и може да бъде мъжка.

Здравейте, има и изключения и ние сме едно от тях. Малкият ни Бенджамин е трицветен и определено е момче :–)
Ами не, не са точно тези, има доста случаи, в които котка е спасила стопаните си, преди две години една такава получи медал, защото е спасила семейство от пожар, а миналият месец гледах по Animal Planet също подобен случаи в САЩ, както и един в Япония, но не от пожар, а от земетресение, но не ми се спори, подобна категоричност  за мен е непонятна, информация има навсякъде  Peace.
Не съм се изразила ясно. Не визирах точно редки случаи на геройство, а по-общо емоционалният и социален капацитет на двете животни, който никак не е еднакъв. Кучетата са много по-развити и по-комплексни животни от социална и емоционална гледна точка, с много по-голям потенциал за привързване и общуване с човека, и конкретно, за емпатия. Това е доказвано много пъти, и всеки който е имал и котка и куче го знае. Не е въпрос на сравняване на единични примери по новините, а на еволюцията и същността на двете животни. Категоричността по този въпрос не е моя, това е просто факт. Няма нищо лошо, и двете животни си имат своя чар и място в сърцето ми, просто съм наясно с разликите между тях и причините тези разлики да съществуват. Природа, кво да го правиш  Grinning

внимавай какво си пожелаваш - може да се сбъдне ... Peace Peace
О, аз куче отдавна си пожелавам, и отдавна съм готова, но в момента това решение не е мое за съжаление. С когото и да ме срещне съдбата, ако си го доведа вкъщи ще ме изгони хазяйката. Няма начин просто. Но, някой ден, когато си имаме собствен дом, ще си сбъдна и тази мечта!

Общи условия

Активация на акаунт